Airco Installatie Zoeterwoude

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Zoeterwoude draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina tref je praktische tips over de diverse type oplossingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens tref je gegevens van – in de buurt actieve – monteurs en experts en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Zoeterwoude

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Meer en meer huizenbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Zoeterwoude. Wonen, slapen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zoeterwoude voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref jij binnen no-time geschikte montagebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-zoeterwoude-2381

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Zoeterwoude (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige montage experts kunnen in elke woning / kantoor een effectief klimaatsysteem integreren. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Zoeterwoude (gemeente Zoeterwoude, provincie Zuid-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Teylingen, Leiderdorp, Oegstgeest, Leiden, Westland.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vergelijk de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Je hebt de keuze uit verscheidene apparaten die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Bekijk ook meer info over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Zoeterwoude: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit twee onderdelen: een binnen en buiten deel. De unit buitenshuis wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zoeterwoude: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezekan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco toepassingen.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor kantoren en winkels. Geïnstalleerd vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Zoeterwoude.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een radiator. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een fijne koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1050.

Plafond airco
Ideaal voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, erg stil, het kost geen ruimte en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Te installeren vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco september 2023 incl. plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Zoeterwoude zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen zijn weer anders per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de vergelijker hieronder geven we een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Zoeterwoude. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: jaarlijks onderhoud, vullen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1205 – €2045
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2175 – €3000
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1180 – €2240
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€400 – €815
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€210 – €635
Schema met de geschatte tarieven van airconditioning in Zoeterwoude.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kan men activeren via een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een warm huis in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Zoeterwoude. Thuiswerken, slapen en leven kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die zo op een duurzamere manier een appartement kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs komt tot stand a.d.h.v. vele factoren. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een grotere stroomvraag wat resulteert in een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je €80 tot €310 per huis / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type installatie en rendement / koelvermogen. De grote multi-split modellen vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem verbruikt grofweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Zoeterwoude. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. Een gecertificeerd bedrijf kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie