Airco Installatie Koudekerk aan den Rijn

Wil je het graag koel houden tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Koudekerk aan den Rijn draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Op deze website lees je praktische tips en info over de verschillende soorten systemen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Eveneens bekijk je adressen van geschikte monteurs en experts en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn goedkoop en werken direct maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Koudekerk aan den Rijn

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groeiend aantal Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Koudekerk aan den Rijn. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk comfortabeler. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Koudekerk aan den Rijn voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via dit portaal check je probleemloos de beste monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-koudekerk-aan-den-rijn-2396

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Koudekerk aan den Rijn (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montagepartners mogen in alle ruimtes een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren en onderhoud. In de lijst hieronder zoek jij showrooms en airco monteurs in Koudekerk aan den Rijn (gemeente Alphen aan den Rijn, provincie Zuid-Holland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Rijpwetering.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Kom in contact met de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, winkel, kantoor, etc. Je hebt de keuze uit verscheidene systemen waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Beste airco.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het direct verkoeling biedt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het een betaalbare optie. De nadelen van monoblock: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Koudekerk aan den Rijn: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Dit model kent twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoog rendement, een lage geluidsproductie in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Koudekerk aan den Rijn: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Airco acties.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Probleemloos te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar ook interessant voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Koudekerk aan den Rijn.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een radiatorverwarming. Perfect voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een fijne koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Wordt al geplaatst v.a. €1275.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, energiezuinig, stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1475.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaasen

De tarieven van een airco inclusief montage in Koudekerk aan den Rijn laten een grote variatie zien. De tarieven kunnen afwijken per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. In de situatie waarbij je de hele woning wilt koelen liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In de tabel geven wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Koudekerk aan den Rijn. De prijzen zijn zonder onderhoud, reinigingskosten en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductToelichtingKosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1195 – €1970
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2145 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2260
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€360 – €890
AircoolerEen heel simpel model wat werkt net een waterkoeler. €155 – €640
Tabel met de prijzen van airconditioning in Koudekerk aan den Rijn.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is aan te zetten door middel van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een professionele installateur in Koudekerk aan den Rijn. Werken, leven en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Ook kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
Het prijskaartje wordt gebaseerd a.d.h.v. verschillende aspecten. Uiteraard het adviestraject, de airconditioner en de installatiekosten. Vergeet niet het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als gevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan €80 tot €280 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem vraagt om en nabij de 1,50 KW elektriciteit per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Koudekerk aan den Rijn. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende behoud je de verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar condensor, compressor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie