Airco Installatie Oude Wetering

Wil jij een aangenaam en koel huis tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Oude Wetering resulteert in extra verkoeling in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl lees je handige tips en info over de diverse type systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Mede tref je adressen van plaatselijke installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Oude Wetering

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De warmte in de zomers neemt toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Een groeiend aantal huizenbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Oude Wetering. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Oude Wetering voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze vergelijker check jij snel & eenvoudig populaire installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Check ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oude-wetering-2377

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Oude Wetering (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze vakkundige installateurs mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem integreren. Voorts staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Oude Wetering (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Nieuwe Wetering, Rijpwetering, Oud Ade, Roelofarendsveen, Warmond.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een koelere woning?

Vergelijk de beste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met airconditioning realiseer je verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We kennen verscheidene modellen die kunnen worden geplaatst. In het gedeelte hierna lees je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Bekijk ook meer info over: Airco vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Bovendien is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Daarnaast is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier komt er ook weer warmte naar binnen.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oude Wetering: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemheeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. Het buitengedeelte kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog rendement, geen geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Oude Wetering: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Stilste airco’s.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bevestig de unit hoog aan de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in de zolder of slaapkamer maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Oude Wetering.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de grond. Het lijkt een beetje op radiatorverwarming. Wordt doorgaans geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en activeert een aangename koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1200.

Plafond airco
Perfect voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Is pas interessant bij gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere winkels en datacentra.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oude Wetering variëren enorm. De prijzen variëren per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Tevens is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Oude Wetering. Deze prijsindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

ProductOmschrijvingKosten
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1185 – €1950
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2190 – €2950
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1200 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€415 – €850
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€215 – €605
Tabel met de tarieven van airconditioning in Oude Wetering.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste systemen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten door gebruikt te maken van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een betrouwbare installateur in Oude Wetering. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen & verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De aanschafkosten is gebaseerd op een aantal onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Ook moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je ongeveer €85 tot €275 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type opstelling en rendement / koelvermogen. De zware modellen zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Carrier werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een normaal koelsysteem rekent circa 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan je zelf de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Oude Wetering. Deze specialist is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur checkt o.a. condensor, koelvloeistof, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie