Airco Installatie s-Graveland

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in s-Graveland levert een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Op deze website lees je goede info over de velerlei type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien verstrekken wij contactgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn het goedkoopst in aanschaf maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast apparaat in een ruimte plaatsen gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in s-Graveland

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Opvallend veel Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in s-Graveland. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in s-Graveland voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl vind je zonder gedoe deskundige installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie daarvoor ook mobiele of vaste airco?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-s-graveland-1243

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een vaste airco laten installeren? Ga altijd in zee met een bekwaam installatiebedrijf in s-Graveland (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installatie experts kunnen in elk gebouw of woning een efficiënt klimaatsysteem maken. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In het bijgesloten overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in s-Graveland (gemeente Wijdemeren, provincie Noord-Holland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Kortenhoef, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de beste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. We kennen verscheidene apparaten die je kunt kiezen. In onderstaande tekst lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Plafond Airco.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het direct verkoeling biedt. Je kunt alles zelf installeren. Evenzeer is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Verder is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco s-Graveland: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Deze uitvoering kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. De buitenste unit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Het gemak zit ‘m in een hoge koelcapaciteit, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco s-Graveland: Vast element in de woning.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog rendement.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Caravan airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral toegepast in slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in s-Graveland.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat zorgt voor een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, heel stil, het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco juli 2024 met monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in s-Graveland variëren enorm. De tarieven verschillen per soort airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de onderstaande tabel bieden wij een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in s-Graveland. Deze kostenindicaties houden geen rekening met onderhoudsinterval, reinigingskosten en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1200 – €1955
Multi Split airco’sMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2160 – €2985
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1185 – €2295
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €405 – €895
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€220 – €650
Tabel met de prijzen van airconditioning in s-Graveland.

Top-10 merken juli 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten bestaan uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kun je aan en uitzetten aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warm appartement in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat een airco plaatsen door een STEK installateur in s-Graveland. Slapen, wonen en werken is dan veel fijner. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De prijs wordt berekend a.d.h.v. een aantal onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de montage. Als tweede heb je het periodieke onderhoud. Bovendien heb je te maken met een hoger stroomverbruik wat zorgt voor een flink hogere stroomkosten. Dit schatten we op gemiddelde €80 tot €265 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van de bekende merken als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd plusminus 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen via een vakkundige koudetechniek / airco specialist s-Graveland. Deze monteur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie