Airco Installatie Oud Ade

Wil je het graag koel houden in je woning? Een goed werkende airco kopen in Oud Ade resulteert in een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze website bieden wij nuttige tips en adviezen over de meest gebruikte soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien tref je gegevens van erkende monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatbeheerser wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Oud Ade

De temperaturen in Nederland veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Oud Ade. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het werkt veel beter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Oud Ade voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij snel en simpel professionele installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-oud-ade-2374

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Oud Ade (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast kun je ze benaderen voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Oud Ade (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Roelofarendsveen, Warmond, Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Ontvang offertes van de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden diverse units waar je uit kunt kiezen. Bijgaand bieden wij een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op onze website lees je ook meer over: Aankooptips.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine ruimte, of als tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Tevens is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oud Ade: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het split systeem kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De unit buitenshuis plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Oud Ade: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De mogelijkheden kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Voordeligste airco.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Geïnstalleerd vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Oud Ade.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt een beetje op een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1300.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1475.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Oud Ade laten een grote variatie zien. De tarieven variëren per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel vind je een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten incl. montage bij een airco bedrijf in Oud Ade. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: onderhoudsinterval, reinigingskosten en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €1965
Multi Split airco’sÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2145 – €2990
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1165 – €2260
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €450 – €870
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€220 – €620
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Oud Ade.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airco is te gebruiken a.d.h.v. een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koude lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomer en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco installeren door een erkende installateur in Oud Ade. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De prijs hangt af van vele onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog een onderhoudscontract. Ook moet je rekening houden met een toenemend stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan gemiddelde €80 tot €260 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type opstelling en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van a-merken als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem benodigd ongeveer 1,40 KW stroom voor een uurtje.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Oud Ade. Deze expert kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar compressor, verdamper, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie