Airco Installatie Roelofarendsveen

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Roelofarendsveen kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina vind je nuttige info over de meest gebruikte soorten toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Ook check je adres- en contactgegevens van regionale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Roelofarendsveen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal Hollanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Roelofarendsveen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Wil je een airco installeren in Roelofarendsveen voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek jij eenvoudig erkende vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-roelofarendsveen-2371

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Een airco laten installeren in huis? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Roelofarendsveen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Tevens zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst zoek jij showrooms en airco monteurs in Roelofarendsveen (gemeente Kaag en Braassem, provincie Zuid-Holland). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Warmond, Hoogmade, Kwintsheul, Wateringen, Voorburg.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Deurrubbers.nlGalgekade 2/A652371ELRoelofarendsveen
AircotecMachteld van Brabantplaats 22353DLLeiderdorp
Cool & CleanVan Poelgeestlaan 792352TCLeiderdorp
Lijst met airco montagebedrijven Roelofarendsveen vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. Er bestaan veel verschillende soorten modellen die men kan installeren. Hierna check je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Koelcapaciteit.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Ook is het qua kosten een interessante investering. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidsproductie en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Roelofarendsveen: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De binnenunit kan overal worden opgehangen. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is perfect voor de gehele woning. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Roelofarendsveen: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco Offertes.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vooral interessant voor slaap- en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Roelofarendsveen.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of onderaan de wand. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en horeca en retail. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en scholen.

Goedkoopste airco november 2022 incl. monteren

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Roelofarendsveen liggen nogal uiteen. De aanschafprijzen verschillen per soort airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel vind jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Roelofarendsveen. Deze tariefindicaties zijn exclusief jaarlijks onderhoud, navullen en elektriciteitskosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingKosten
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1190 – €2025
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2140 – €2915
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1165 – €2275
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €435 – €900
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€165 – €610
Tabel met de prijzen van airconditioning in Roelofarendsveen.

Top-10 merken november 2022

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Diverse soorten wandmodellen.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Innovatieve catalogus.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Nieuwe zeer compacte units.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste systemen bestaan uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco kan men activeren door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie de airconditioner installeren door een erkende installateur in Roelofarendsveen. Thuiswerken, slapen en leven kan dan stukken comfortabeler. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet speciaal meer. De bekende airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door op milieuvriendelijke wijze een gebouw kunnen koelen of verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door vele aspecten. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de plaatsing. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Verder heb je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een duurder energiecontract. Dit schatten we op gemiddelde €95 tot €260 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen hebben meer stroom nodig wanneer je het vergelijkt met instap-modellen. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem rekent plusminus 1,60 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik in de woning onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren bij een bekwaam koudetechniek / airco specialist Roelofarendsveen. De installateur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De vakman kijkt bijv. naar compressor, koelvloeistof, condensor, verdamper.

Plaats een reactie