Airco Installatie Ham

Wil je het graag koel houden tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Ham zorgt voor een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Hier bekijk je nuttige info over de velerlei soorten toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Tevens tref je adres- en contactgegevens van erkende montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een systeem wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airconditioner in huis installeren is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Ham

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Meer en meer woningbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Ham. Wonen, slapen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Ham voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze vergelijker tref je snel & eenvoudig erkende montagebedrijven. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Zie ook vast of mobiele airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-ham-3945

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een gecertificeerd installatiebedrijf in Ham (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame montage experts kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem integreren. Bovendien regelen ze vacumeren en onderhoud. In onderstaand overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Ham (gemeente Ham, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Hechtel-Eksel, Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Gingelom.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de goedkoopste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn allerlei producten die je kunt toepassen. In onderstaande tekst check je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op de website vind je ook meer info over: Kanaal Airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, / plaatselijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is het qua kosten een interessante investering. De minpunten van monoblock zijn: het geluid dat het systeem produceert en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct plug & play, gelijk effect.
 • Mobiele airco Ham: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De binnenunit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit type kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Ham: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De keuzes kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Beste airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Gemakkelijk te installeren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapvertrekken en zolderkamers maar we zien het ook regelmatig terug in winkels, de horeca of kantoren. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Ham.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een prettige gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1150.

Plafond airco
Ideaal voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en scholen.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Ham variëren enorm. De totale kosten kunnen afwijken per airconditioning product en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een indicatie van prijzen voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Ham. De tarieven zijn exclusief onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

ModelOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1175 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2170 – €2985
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1205 – €2215
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€415 – €890
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€225 – €600
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Ham.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is te gebruiken middels een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Zit jij dus altijd in een warm huis in de zomermaanden en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Ham. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Eveneens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. vele posten. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de montage. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. Daarnaast zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Ga maar uit van gemiddelde €70 tot €285 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een hele woning verbruiken natuurlijk meer stroom dan instap-modellen. De slimme airco’s van a-merken als Toshiba hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem vraagt ruwweg 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Ham. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert kijkt naar onderdelen als verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie