Airco Installatie Kessel Lo

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Kessel Lo resulteert in extra verkoeling in jouw woning, winkel of kantoor. Op Aircorevolutie.nl faciliteren we handige informatie over de verscheidene type modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook tref je contact- en adresgegevens van erkende specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat koele lucht kan blazen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in de woning installeren kan al vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Kessel Lo

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Een toenemend aantal Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Kessel Lo. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kessel Lo voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je snel & eenvoudig gespecialiseerde vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-kessel-lo-3010

Monteurs en installateurs uit de regio
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Kessel Lo (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een gedegen klimaatsysteem aanbrengen. Voorts staan ze open voor groot onderhoud en reparatie. In het onderstaande overzicht vergelijk je showrooms en airco monteurs in Kessel Lo (gemeente Leuven, provincie Vlaams Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de regio zoals Heverlee, Weerde, Elewijt, Hofstade, Eppegem.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn diverse soorten units die geschikt kunnen zijn. In de volgende paragraaf lees je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Mechanische Ventilatie.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen monteur benodigd. Eveneens is een kostentechnisch een interessante optie. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Kessel Lo: Eenvoudig te verrijden.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Dit model bestaat uit twee units: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte monteer je buiten aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. De meest genoemde voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit product dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kessel Lo: Vast element in huis.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder geluidsoverlast verschillende plekken koelen.

Soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Simpel te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1200. Een goedkoop airco systeem in Kessel Lo.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1300.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en scholen.

Goedkoopste airco februari 2024 met monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Kessel Lo zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen wisselen per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit in vergelijk met een situatie waarbij jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de tabel geven we een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Kessel Lo. De getoonde kosten zijn excl. periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelOmschrijvingKosten
Split-systeemBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1190 – €1970
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2140 – €2940
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1150 – €2300
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €415 – €860
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€180 – €620
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Kessel Lo.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste modellen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airco is te gebruiken door middel van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een extreme heet huis in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airco installeren door een goede installateur in Kessel Lo. Wonen, werken en slapen is zo een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet speciaal meer. De populaire airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs is gebaseerd op vele onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast heb je te dealen met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €75 tot €280 bij normaal gebruik.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een standaard koelsysteem vraagt ruwweg 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Onze tip: kies ervoor om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Kessel Lo. Deze vakman is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De specialist controleert onder andere naar verdamper, compressor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie