Airco Installatie Heverlee

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Heverlee draagt bij aan extra verkoeling thuis of op kantoor. Via onze adviseurs verstrekken wij nuttige info over de velerlei soorten toepassingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Eveneens verstrekken wij adres- en contactgegevens van regionale installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een ruimte plaatsen is al mogelijk vanaf €1.325,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Heverlee

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal woningbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Heverlee. Slapen, wonen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Heverlee voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool bekijk jij binnen no-time betrouwbare vakmannen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-heverlee-3001

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga op zoek naar een bekwaam installatiebedrijf in Heverlee (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installateurs mogen in alle ruimtes een milieuvriendelijk klimaatsysteem integreren. Daarnaast dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Heverlee (gemeente Leuven, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Weerde, Elewijt, Hofstade, Eppegem, Sterrebeek.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in huis, winkel, kantoor, etc. We kennen een aantal verschillende units die je kunt toepassen. In het gedeelte hieronder bespreken we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Je vindt op de site ook meer info over: Ventilatiesysteem.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evengoed is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Heverlee: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning plaats je op het dak of aan de gevel. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Heverlee: Vast element in de woning.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een perfect koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau de gehele woning koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Bekijk ook meer over: Airco voor kleine ruimte.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Verkrijgbaar vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Heverlee.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinere werkruimtes. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een fijne gekoelde luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Aanschaf + montage vanaf €1100.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabrieken / kantoren en eetgelegenheden / winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote installaties toegepast). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1400.

VRF airco’s
Geschikt voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Heverlee zijn nogal verschillend. De prijzen fluctueren sterk per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel bieden wij een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Heverlee. De getoonde prijzen zijn exclusief het onderhouden van het systeem, navullen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1220 – €1980
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2125 – €2950
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1150 – €2230
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €390 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €640
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Heverlee.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Stijlvolle mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg hete woning in de zomerperiode en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan direct de airconditioner monteren door een professionele installateur in Heverlee. Het thuiswerken, slapen en recreëren is dan veel fijner. Eveneens kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een gebouw kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Ook krijg je te maken met het benodigde onderhoud. Tevens heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Gemiddeld betaal je om en nabij de €75 tot €265 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wisselt per soort systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De zware modellen hebben meer stroom nodig vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De beste airco’s van populaire merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een gemiddeld koelsysteem vraagt zo’n 1,45 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Experts adviseren om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Heverlee. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende behoud je de verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar condensor, expansieventiel, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie