Airco Installatie Hofstade

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Hofstade biedt een aangenaam binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina verstrekken wij belangrijke tips en info over de diverse type toepassingen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Bovendien lees je gegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product dat je hele woning kan koelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een pand plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Hofstade

De temperaturen in België veranderen flink. De zomers worden steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Vlamingen nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Hofstade. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Hofstade voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je razendsnel goede monteurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar vast of mobiele airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-hofstade-1981

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een vakkundig installatiebedrijf in Hofstade (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen overal een milieuvriendelijk klimaatsysteem inregelen. Verder staan ze open voor vacumeren en onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref jij showrooms en airco monteurs in Hofstade (gemeente Zemst, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Eppegem, Sterrebeek, Sint-Stevens-Woluwe, Nossegem, Nederokkerzeel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vind de aantrekkelijkste specialisten uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. We kennen een aantal verschillende systemen die kunnen worden geplaatst. Bijgaand kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is het qua kosten een interessante investering. De nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Hofstade: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit twee units: een buiten- en binnengedeelte. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is handig voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Hofstade: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties kan je in het volgende stukje bekijken. Je leest hier ook aanvullende info over: Ontwerp van de airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor slaapvertrekken en zolderkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Hofstade.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en activeert een aangename koele luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabrieken / kantoren en winkels. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, neemt geen functionele ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. winkels en hotels.

Goedkoopste airco april 2024 met monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Hofstade zijn heel divers. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk prijziger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een luchtkoeler. In deze tabel tref jij de geschatte kosten van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Hofstade. De getoonde prijzen houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1205 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2205 – €2950
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1145 – €2220
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €430 – €895
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€160 – €600
Overzicht met de prijzen van aannemers airconditioning in Hofstade.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airconditioner is te gebruiken via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct de airco monteren door een erkende installateur in Hofstade. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere posten. Natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het periodieke onderhoud. Daarnaast zul je te maken krijgen met een stijgend energieverbruik met als bijgevolg een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op gemiddelde €75 tot €295 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en capaciteit / koelvermogen. De professionele modellen zijn veel meer stroomvreters wanneer je het vergelijkt met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van populaire merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem benodigd plusminus 1,50 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan je zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hofstade. Deze expert kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Op die manier heb je wellicht recht op verlengde garantie en een goede werking. De vakman inspecteert o.a. expansieventiel, condensor, compressor, verdamper.

Plaats een reactie