Airco Installatie Zemst

Wil jij het lekker fris houden in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Zemst draagt bij aan een aangename temperatuur in huis, of op je werk. Via onze adviseurs bieden wij nuttige tips over de velerlei type producten in België en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens verstrekken wij adres- en contactgegevens van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een pand plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Zemst

Het Belgische klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een toenemend aantal Vlamingen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Zemst. Wonen, werken en slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Zemst voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref je snel deskundige installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-zemst-1980

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een professioneel installatiebedrijf in Zemst (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Ook staan ze open voor het benodigde onderhoud. Hieronder in de tabel bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zemst (gemeente Zemst, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Wezembeek-Oppem, Kraainem, Zaventem, Kampenhout, Kapelle-Op-Den-Bos.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Je kunt kiezen uit velerlei soorten units die kunnen worden geplaatst. In de volgende paragraaf behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, of als tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. De nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Bovendien moet er altijd een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, gelijk effect.
 • Mobiele airco Zemst: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant bestaat uit twee onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Zemst: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco onderhoud.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te plaatsen, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Zemst.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een verwarming. Is uitermate geschikt voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat zorgt voor een constante gekoelde luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1550.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco mei 2024 met plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Zemst lopen zeer uiteen. De kosten kunnen afwijken per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan als je enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de tabel hieronder verstrekken wij een prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Zemst. De prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, vullen en energiekosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ProductOmschrijvingKosten
Split-systeemMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1165 – €2035
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2925
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1200 – €2270
Mobiele airco’sVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€445 – €815
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€175 – €600
Tabel met de kosten van aannemers airconditioning in Zemst.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s in Vlaanderen kennen twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten via de buitenunit. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie zo’n airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Zemst. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags bijna de standaard. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De all-in prijs komt tot stand door diverse bouwstenen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de installatie. Daarnaast de kosten van het onderhoud. Verder heb je te maken met een hoger stroomverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van gemiddelde €95 tot €280 per 12 maanden.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning varieert per soort installatie en koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De doorontwikkelde airco’s van populaire merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een basis koelsysteem moet grofweg 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig het onderhoud van de airco doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Zemst. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman checkt o.a. condensor, verdamper, compressor, expansieventiel.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie