Airco Installatie Kraainem

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Kraainem levert jou een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij handige tips en info over de velerlei type oplossingen in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook lees je de gegevens van plaatselijke installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kan je in elke gewenste ruimte zetten echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in een appartement installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Kraainem

De temperaturen in België veranderen flink. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer huizenbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Kraainem. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Kraainem voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek je snel & eenvoudig bekwame installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie daarvoor ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-kraainem-1950

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Kraainem (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgesloten overzicht vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Kraainem (gemeente Kraainem, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Zaventem, Kampenhout, Kapelle-Op-Den-Bos, Meise, Grimbergen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Verkoeling in huis?

Check de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Er bestaan diverse apparaten die geschikt kunnen zijn. Hierna lees je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Het is direct plug & play, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Kraainem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Deze variant kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. Het gedeelte aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Kraainem: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezekan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Vullen van de airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar zeker ook relevant voor winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Kraainem.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Perfect voor slaapkamers en woonkamersof kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen en initieert een fijne koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1350.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfstoepassingen en winkelpanden / horeca. Grotendeels onzichtbaar, extreem stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1550.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco december 2023 inclusief monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Kraainem zijn heel divers. De onkosten zijn weer anders per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In onderstaand overzicht geven wij een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Kraainem. De prijzen zijn exclusief jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemBeschrijvingTarieven
Split airco met buitenunitEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €1985
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2225 – €2930
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1175 – €2290
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €440 – €900
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€225 – €680
Schema met de prijzen van aannemers airconditioning in Kraainem.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste apparaten in Vlaanderen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem is te gebruiken aan de hand van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een warm appartement in de zomerperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in dat geval zo’n airconditioner installeren door een professionele installateur in Kraainem. Wonen, slapen en werken is dan een stuk aangenamer. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen & verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De uiteindelijke prijs komt tot stand door meerdere bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Verder heb je te maken met het benodigde onderhoud. In aanvulling daarop zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Dit schatten we op ongeveer €75 tot €305 per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per soort systeem en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De geavanceerde systemen gebruiken veel meer stroom dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van marktleiders als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt circa 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik in huis onderhoudswerkzaamheden doen? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om elke paar jaar een servicebeurt uit te laten voeren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Kraainem. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De installateur checkt o.a. expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie