Airco Installatie Vrouwenpolder

Wil jij een aangenaam en koel huis in je woning? Een airco kopen in Vrouwenpolder draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website verzamel je vakkundige tips en adviezen over de diverse soorten producten en een handig keuzeadvies. Eveneens check je gegevens van plaatselijke monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.225,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Vrouwenpolder

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Vrouwenpolder. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Wil je een airco installeren in Vrouwenpolder voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij binnen no-time gecertificeerde installatiebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Ontdek de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-vrouwenpolder-4354

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Vrouwenpolder (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In deze tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Vrouwenpolder (gemeente Veere, provincie Zeeland). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Serooskerke, Gapinge, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
EuroinstrumentsVrouwenpolderseweg 424354SCVrouwenpolder
B & S Koeltechniek en Airconditioningde Padweie 214353RWSerooskerke Walcheren
Loon BV Koel- en Elektrotechnisch InstallatiebedrijfHerculesweg 324338PLMiddelburg
Gegevens van airco montagebedrijven Vrouwenpolder vergelijken

Een koelere woning?

Check de goedkoopste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan allerlei systemen waar je uit kunt kiezen. In de volgende paragraaf tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Slaapkamer airco’s.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Bovendien is dit het meest goedkope systeem. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg komt er weer warme lucht de woning in.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Vrouwenpolder: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze uitvoering bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnenunit. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en een laag energieverbruik. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Vrouwenpolder: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De mogelijkheden kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco voor serverruimte.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet te dichtbij een warmtebron). Simpel te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels en horeca. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Vrouwenpolder.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt in de basis erg op een klassieke verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en activeert een prettige koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Perfect voor grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Aanschaf + montage vanaf €1500.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco november 2021 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Vrouwenpolder zijn heel divers. De kosten variëren per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Op het moment dat je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan wanneer je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgesloten overzicht check je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Vrouwenpolder. Deze tariefindicaties zijn exclusief onderhoudsinterval, vacumeren / bijvullen en energieverbruik. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortToelichtingPrijsindicatie
Split aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1165 – €1950
Multi Split aircoMeerdere binnenunits die verbond zijn met 1 buiten-compressor.€2135 – €2945
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1145 – €2250
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €420 – €820
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€210 – €655
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Vrouwenpolder.

Top-10 merken november 2021

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen door middel van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner installeren door een erkende installateur in Vrouwenpolder. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Ook geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal op een efficiënte manier een gebouw kunnen verwarmen en koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs bestaat uit meerdere factoren. Ten eerste een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Daarbij komt nog het standaard onderhoud. Daarnaast moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Denk dan aan gemiddelde €70 tot €280 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco verschilt per type systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Midea hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem vraagt plusminus 1,35 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 1 keer per 2 jaar het systeem te laten inspecteren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Vrouwenpolder. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De monteur kijkt o.a. naar koelvloeistof, expansieventiel, condensor, compressor.

Plaats een reactie