Airco Installatie Burgh-Haamstede

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in Burgh-Haamstede draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal check je goede tips en info over de verschillende soorten toepassingen en bieden wij een handige keuzegids. Eveneens faciliteren we contactgegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren is al mogelijk vanaf €1.375,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Burgh-Haamstede

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Burgh-Haamstede. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Burgh-Haamstede voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij snel ervaren vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Check de diverse soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-burgh-haamstede-4328

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Burgh-Haamstede (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Ook staan ze open voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder bekijk je showrooms en airco monteurs in Burgh-Haamstede (gemeente Schouwen-Duiveland, provincie Zeeland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Noordwelle, Renesse, Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve.

BedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Koeltechniek S P ClerxSint Joostdijk 744307AVOosterland zld
Uyterlinde KoeltechniekWethouder Raamsstraat 3/E4286BVAlmkerk
Multitherm Nederland B.V.Transportstraat 344283JLGiessen
Tabel met airco montagebedrijven Burgh-Haamstede vergelijken

Extra koeling in huis?

Check de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. We onderscheiden veel verschillende soorten apparaten die geschikt kunnen zijn. Hieronder lees je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of als tijdelijke oplossing. Pluspunt hiervan is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is dit de meest goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien moet er vaak een raam open waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Burgh-Haamstede: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Veel ruimtes zijn geschikt voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler combineert een airco met ventilatiefunctie.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Dit model bestaat uit 2 elementen: een buiten- en een binnendeel. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Burgh-Haamstede: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Zeer efficiënte werking en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De verschillende opties tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco voor slaapkamer.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor thuis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Burgh-Haamstede.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinere kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een aangename koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor grote kantoorpanden en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1400.

VRF airco’s
Geschikt voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco augustus 2022 inclusief installatie

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Burgh-Haamstede zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen variëren per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan als je een kleine ruimte wilt koelen met een aircooler. In het onderstaande overzicht vind je de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Burgh-Haamstede. De tarieven zijn excl. het onderhouden van het systeem, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1240 – €1990
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2140 – €2935
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2215
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €415 – €890
AircoolerEen ventilator die de lucht door water blaast.€190 – €660
Overzicht met de kosten van airconditioning in Burgh-Haamstede.

Top-10 merken augustus 2022

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Energiezuinige oplossingen met een uniek ontwerp en performance.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen bestaan uit twee units: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij te maken met een warme woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een vakkundige installateur in Burgh-Haamstede. Thuiswerken, slapen en leven is zo een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet speciaal meer. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De all-in prijs wordt berekend a.d.h.v. verschillende posten. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een hogere energierekening. Deze extra kosten begroten we op een €90 tot €315 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Midea hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan oude systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent bij benadering 1,55 KW stroom per uur.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik ook zelf de airco onderhouden? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het algemeen advies is om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Burgh-Haamstede. De installateur is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist inspecteert o.a. verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie