Airco Installatie Zorgvlied

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? De juiste airco kopen in Zorgvlied draagt bij aan een prettig binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Hier tref je concrete tips en informatie over de diverse type systemen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens lees je contact- en adresgegevens van regionale installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 componenten: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan al vanaf €1.200,00.

Vind een vakman

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Zorgvlied

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Steeds meer mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Zorgvlied. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Zorgvlied voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool vind je probleemloos gespecialiseerde vakmensen. Bekijk voor het beste advies eerst de vragen in de checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Check de diverse soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-zorgvlied-8437

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf in Zorgvlied (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatie experts kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem installeren. Ook dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de bijgaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Zorgvlied (gemeente Westerveld, provincie Drenthe). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Donkerbroek, Waskemeer, Haulerwijk, Haule, Oosterwolde.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Check de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in huis op kantoor of in een winkel. We kennen meerdere modellen die je kunt toepassen. Bijgaand kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het gebruikt relatief veel stroom. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Daardoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Zorgvlied: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze variant bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijke pluspunten zijn een uitstekend koelvermogen, slechts weinig lawaai in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De unit kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Zorgvlied: Vast element in huis.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Weinig stroom nodig en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Design airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te monteren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Zorgvlied.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of op radiator hoogte. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Bijna niet zichtbaar, erg stil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 met installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Zorgvlied zijn heel divers. De kosten zijn weer anders per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het schema hierna bieden wij een actuele prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Zorgvlied. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

TypeBeschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1235 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2165 – €2945
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1145 – €2205
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €365 – €800
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €220 – €690
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Zorgvlied.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Gepatenteerde Neo Plasma luchtreiniging systeem.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Ook directe koeling (DX) en koudwatermachines.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Wat is een airco?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze via de buitenunit naar buiten af. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem is te gebruiken middels een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval zo’n airco installeren door een vakkundige installateur in Zorgvlied. Thuiswerken, slapen en leven wordt een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel eigenlijk de standaard. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – op een duurzamere manier elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs bestaat uit velerlei onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de installatie. Verder heb je te maken met het standaard onderhoud. Bovendien zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met ongeveer €90 tot €290 per 12 maanden.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De grote multi-split modellen verbruiken meer elektriciteit dan instap-modellen. De moderne airco’s van de bekende merken als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een basis koelsysteem vraagt rond de 1,55 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Zorgvlied. Deze vakman verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Als je dat doet kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur controleert onder andere naar compressor, verdamper, expansieventiel, koelvloeistof.

Plaats een reactie