Airco Installatie Zutendaal

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Zutendaal zorgt voor een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker verstrekken wij waardevolle informatie over de diverse type apparaten in België en bieden wij een handige keuzegids. Daarnaast faciliteren we de gegevens van geschikte installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste split-airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Zutendaal

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Vlamingen kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Zutendaal. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Interesse in een airco installeren in Zutendaal voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via dit portaal check jij snel & eenvoudig populaire installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de airco-checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook mobiele of vaste airco?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-zutendaal-3690

Monteurs en installateurs uit de regio
Een vast klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Zutendaal (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame monteurs kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem samenstellen. Tevens staan ze open voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk jij showrooms en airco monteurs in Zutendaal (gemeente Zutendaal, provincie Limburg). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Maaseik, Oudsbergen, As, Dilsen-Stokkem, Kinrooi.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
KlimatimKempenseweg 793690Zutendaal
IntellisolMaastrichtersteenweg 1633680Maaseik
Erro HeatingIndustrieweg Noord 11063660Opglabbeek
Overzicht met airco montagebedrijven Zutendaal vergelijken

Een koelere woning?

Ontvang offertes van de goedkoopste specialisten uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in jouw woning, winkel of kantoor. Er bestaan verscheidene modellen die mogelijk interessant zijn. Hieronder vind je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Evengoed is het de meest voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Zutendaal: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het systeembestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Zutendaal: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? In dat geval kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezebespreken we hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Subsidie voor een airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral interessant voor zolders en slaapkamers maar zeker ook relevant voor kantoren of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Zutendaal.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een standaard warm-water radiator. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinere kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen wat resulteert in een beheersbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, zeer stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1375.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in fitnesscentra en hotels.

Goedkoopste airco mei 2022 inclusief monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Zutendaal zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen wisselen per soort airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In het bijgaande overzicht vind jij een prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Zutendaal. Deze prijsindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, reinigen en energiekosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductOmschrijvingTarieven
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1250 – €2010
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2150 – €2960
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1150 – €2285
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€365 – €895
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€240 – €635
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Zutendaal.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airco is aan te zetten via de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat dan snel zo’n airconditioner monteren door een erkende installateur in Zutendaal. Wonen, (thuis)werken en slapen is dan veel fijner. Verder zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan een airco ook zorgen voor warme lucht?
Zeker, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De totale prijs bestaat uit diverse onderdelen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de installatie. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Daarbij moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als resultaat een iets hogere energienota. Denk dan aan om en nabij de €95 tot €285 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van een airco fluctueert per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Midea werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een basis koelsysteem vraagt rond de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren bij een ervaren koudetechniek / airco specialist Zutendaal. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De vakman kijkt o.a. naar compressor, expansieventiel, verdamper, koelvloeistof.

Plaats een reactie