Airco Installatie Dilsen-Stokkem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Dilsen-Stokkem draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Hier vind je goede tips en adviezen over de verschillende type modellen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien bieden wij gegevens van – in de buurt actieve – installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Er zijn 2 opties: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco bij je thuis laten installeren wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind de beste specialist

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Dilsen-Stokkem

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Dilsen-Stokkem. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Dilsen-Stokkem voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal check jij probleemloos gecertificeerde installatiebedrijven. Niet vergeten: Start met het doornemen van de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-dilsen-stokkem-3650

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit doen door een vakbekwaam installatiebedrijf in Dilsen-Stokkem (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige monteurs kunnen in elke woning / kantoor een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Verder regelen ze vacumeren, onderhoud en vullen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je showrooms en airco monteurs in Dilsen-Stokkem (gemeente Dilsen-Stokkem, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Kinrooi, Maasmechelen, Lanaken, Genk, Diepenbeek.

NaamAdresPostcodePlaats
RML VERWARMING & SANITAIRRijksweg 92 Bus13650Dilsen – Stokkem
Klik KoeltechniekenPauwengraaf 1233630Eisden
Electro Peter AertsEuropark 353620Lanaken
Overzicht met airco montagebedrijven Dilsen-Stokkem vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Doe een aanvraag bij de aantrekkelijkste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes thuis of op kantoor. Er zijn verscheidene uitvoeringen die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het meteen werkt. Je kunt alles zelf installeren. Mede is het de meest voordelige keuze. Belangrijkste nadelen van een monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Zodoende ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Dilsen-Stokkem: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeemkent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het energieverbruik is relatief laag. De unit dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Dilsen-Stokkem: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een hoog rendement.
 • Met weinig geluid het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De meest populaire opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Wat is airco?.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Eenvoudig te monteren, werkt in alle ruimtes, aantrekkelijk geprijsd en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in zolders en slaapkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1075. Een goedkoop airco systeem in Dilsen-Stokkem.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een klassieke verwarming radiator. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat leidt tot een beheersbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Compleet geïnstalleerd vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en winkels. Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het plafond ingebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1300.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Wordt vaak toegepast in kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Dilsen-Stokkem zijn nogal verschillend. De kosten verschillen per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele luchtkoeler aanschaft. In de tabel tref je een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Dilsen-Stokkem. Deze kostenindicaties zijn zonder periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

ProductToelichtingTarieven
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1160 – €1965
Multi Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2130 – €2900
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1185 – €2245
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €390 – €820
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €175 – €630
Tabel met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Dilsen-Stokkem.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het klimaatsysteem is gemakkelijk te bedienen door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een erg heet huis in de zomerperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan direct zo’n airco plaatsen door een STEK installateur in Dilsen-Stokkem. Werken, leven en slapen is dan weer een feestje. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag bijna de standaard. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn handige installaties die altijd en overal met minimaal elektriciteitsgebruik een huis kunnen verwarmen & koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De totale prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het advies, de aanschafprijs van de airco en de plaatsingskosten. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een toenemend elektriciteitsverbruik met als gevolg een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je gemiddelde €80 tot €275 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De geavanceerde modellen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Panasonic zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gemiddeld koelsysteem benodigd ongeveer 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik in huis de airco onderhouden? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Dilsen-Stokkem. De installateur kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zodoende heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De specialist kijkt bijv. naar verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie