Airco Installatie Diepenbeek

Wil jij het lekker fris houden tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Diepenbeek resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op Aircorevolutie.nl vind je nuttige info over de verschillende type toepassingen in België en een handig keuzeadvies. Bovendien verstrekken wij adres- en contactgegevens van – in deze gemeente actieve – specialisten en installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn het goedkoopst in aanschaf maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast apparaat in een appartement plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind een erkende vakman

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Diepenbeek

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. De zomer kent toenemende temperaturen en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Diepenbeek. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Diepenbeek voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via deze website tref jij binnen no-time goede montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-diepenbeek-3590

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil jij graag een klimatisatiesysteem laten installeren? Ga altijd in zee met een erkend installatiebedrijf in Diepenbeek (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). De vakbekwame installatie experts kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zorgen zij voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind jij showrooms en airco monteurs in Diepenbeek (gemeente Diepenbeek, provincie Limburg). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Beringen, Alken, Lummen, Heusden-Zolder, Halen.

FirmaAdresPostcodePlaats
Klimax ComfortKerselaerstraat 13590Diepenbeek
Schraepen WarmtetechniekerLaakstraat 363582Koersel
ElgebaBosveldstraat 453570Alken
Gegevens van airco montagebedrijven Diepenbeek vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de aantrekkelijkste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden diverse uitvoeringen die je kunt kiezen. In onderstaande tekst tref je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het direct verkoeling biedt. Er hoeft geen installateur te komen. Verder is het een voordelige keuze. De nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Daarnaast moet er altijd een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Daardoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Diepenbeek: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Geeft luchtbehandeling (bevochtigen).
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeembestaat uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en het energieverbruik is relatief laag. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is handig voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Diepenbeek: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Vullen van de airco.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Snel te monteren, werkt in alle ruimtes, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Vaak gebruikt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Diepenbeek.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt vaak aangelegd in slaap- en woonkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte met als gevolg een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1250.

Plafond airco
Perfect voor grotere kantoren en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het neemt geen ruimte in en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere winkels en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2022 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Diepenbeek zijn heel divers. De kosten variëren per categorie airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het gevraagde koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als je de hele woning wilt koelen zijn de kosten flink hoger dan wanneer jij een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In het onderstaande schema geven wij de geschatte kosten van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Diepenbeek. De getoonde tarieven zijn excl. onderhoudsinterval, vullen en verbruikte stroom. Eventueel kan je ook huren.

SoortBeschrijvingPrijsindicatie
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1240 – €1995
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2180 – €2940
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1110 – €2250
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €420 – €825
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €700
Tabel met de tarieven van aannemers airconditioning in Diepenbeek.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Comfortabel binnenklimaat met schone en gezonde lucht.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan men activeren a.d.h.v. een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een hete woning in juni tot september en zou je dit willen koelen? Laat in die situatie een airconditioner installeren door een goede installateur in Diepenbeek. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags heel normaal. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs hangt af van meerdere onderdelen. Ten eerste het advies en aanschaf van de airco zelf en de prijs van de installatie. Vergeet niet een onderhoudscontract. Verder zul je te maken krijgen met een toenemend elektriciteitsverbruik wat zorgt voor een iets hogere energienota. Ga maar uit van gemiddelde €80 tot €260 per huis / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers vergeleken met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een standaard koelsysteem moet circa 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om eens per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Diepenbeek. Deze expert verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. Een gecertificeerd bedrijf kijkt o.a. naar koelvloeistof, compressor, verdamper, condensor.

Plaats een reactie