Airco Installatie Uden

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? Een goed werkende airco kopen in Uden biedt een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op deze pagina verzamel je belangrijke tips en adviezen over de beste systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Mede bieden wij de gegevens van erkende montagebedrijven en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product wat warme lucht kan omzetten in koelere lucht.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast systeem in de woning installeren wordt al gedaan vanaf €1.325,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Uden

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer huizenbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Uden. Wonen, werken en slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Uden voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via dit portaal vind jij snel ervaren monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-uden-5405

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Zoek hiervoor een deskundig installatiebedrijf in Uden (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installatie experts mogen in alle ruimtes een geschikt klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast zorgen zij voor het benodigde onderhoud. In de bijgaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Uden (gemeente Uden, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Grave, Oss, Zaltbommel, Boxtel, Sint-Michielsgestel.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Irinox HollandPloeg 695404LXUden
Deka KoudetechniekMeerhoek 3045403ABUden
Koeltechniek Intakt ServiceCellostraat 1555402ADUden
Overzicht met airco montagebedrijven Uden vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Offertes van de goedkoopste aanbieders uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten producten die men kan installeren. In het gedeelte hierna bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco’s zonder buitenunit.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Verder is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Uden: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen en buiten deel. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenunit wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Dit type verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Uden: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Airco bijvullen.

Wandairco
Veruit het meest populaire koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Snel te monteren, past in praktische elke plek, is voordelig in aanschaf en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name effectief voor de zolder of slaapkamer maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Uden.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van radiatorverwarming. Ideaal voor woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een constante koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Verkrijgbaar vanaf €1225.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grotere kantoren en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1575.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in fitnesscentra en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsen

De kosten van een airco inclusief montage in Uden lopen zeer uiteen. De prijzen fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden ben je duurder uit dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het bijgesloten overzicht vind je een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Uden. De getoonde tarieven zijn zonder onderhoud, reinigen en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1220 – €2050
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2210 – €2965
MonoblockEen systeem zonder een apart buitendeel. €1130 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€425 – €840
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€220 – €660
Tabel met de geschatte prijzen van airconditioning in Uden.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Smooth Flowing Curved Design.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een extreme heet huis in juni tot september en wil je de temperatuur laten verlagen? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner monteren door een STEK installateur in Uden. Wonen, slapen en werken is zo een stuk prettiger. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is hedendaags veel voorkomend. De lucht-lucht airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die het hele jaar door met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Daarbovenop komt nog de kosten van het onderhoud. Bovendien noemen we nog een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Ga maar uit van plusminus €90 tot €310 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per systeem en rendement / koelvermogen. De modellen voor een compleet huis verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van populaire merken als De’Longhi werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een standaard koelsysteem gebruikt zo’n 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Experts adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Uden. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De installateur kijkt bijv. naar expansieventiel, condensor, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie