Airco Installatie Sint-Michielsgestel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een airco kopen in Sint-Michielsgestel kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website bieden wij praktische tips en info over de meest gebruikte soorten oplossingen en een handig keuzeadvies. Eveneens verstrekken wij contactgegevens van plaatselijke installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (in de volksmond split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnen en buiten deel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen kan al vanaf €1.300,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Sint-Michielsgestel

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Sint-Michielsgestel. Wonen, slapen en werken met airconditioning heeft veel voordelen. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Sint-Michielsgestel voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl zoek je snel geschikte montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-sint-michielsgestel-5271

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een deskundig installatiebedrijf in Sint-Michielsgestel (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige installatiepartners kunnen op elke plek een milieuvriendelijk klimaatsysteem samenstellen. Voorts dragen ze zorg voor groot onderhoud en reparatie. In het overzicht hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Sint-Michielsgestel (gemeente Sint-Michielsgestel, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Vught, Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er zijn velerlei soorten systemen die kunnen worden geplaatst. Bijgaand behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Airco opties.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is dit de meest goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: het geluid en de toenemende energierekening. Tevens moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Sint-Michielsgestel: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een buiten- en binnengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split wordt vaak gebruikt bij de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Sint-Michielsgestel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Weinig stroom nodig en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of bekijk meer informatie over: Airco’s voor kleine ruimte.

Wandairco
Een zeer geschikt klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Sint-Michielsgestel.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt vaak aangelegd in slaapkamers en woonkamersof kleinschalige kantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en activeert een aangename koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1200.

Plafond airco
Wordt toegepast in grote bedrijfsruimtes en eetgelegenheden / winkels. Het zijn geen in het oog springende units, zeer stil, het kost geen ruimte en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco & satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en restaurants.

Goedkoopste airco mei 2024 incl. plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Sint-Michielsgestel liggen nogal uiteen. De onkosten zijn weer anders per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder geven wij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Sint-Michielsgestel. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

SoortOmschrijvingKosten
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1150 – €1955
Multi Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2935
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1160 – €2230
Mobiele airco’sBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €420 – €850
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€240 – €690
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Sint-Michielsgestel.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Een airconditioner kun je aan en uitzetten door middel van een remote controller of WiFi.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Heb jij dus last van een extreme heet huis in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Laat in dat geval de airconditioner plaatsen door een vakkundige installateur in Sint-Michielsgestel. Werken, leven en slapen is dan veel fijner. Bovendien kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Welke tarieven gelden er voor een airco?
De all-in prijs kan men berekenen met velerlei posten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Vergeet niet het standaard onderhoud. Tevens krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je gemiddelde €85 tot €255 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco wisselt per type opstelling en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De nieuwste airco’s van a-merken als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een gangbaar koelsysteem benodigd zo’n 1,50 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik thuis het onderhoud van de airco doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Ons advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Sint-Michielsgestel. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar condensor, koelvloeistof, verdamper, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie