Airco Installatie Vught

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Vught draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Via onze adviseurs bekijk je bruikbare tips en informatie over de verschillende soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens lees je contactgegevens van – in de omgeving werkzame – specialisten en installateurs en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een apparaat waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Vught

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Vught. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Vught voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via onze website check je razendsnel professionele installateurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Ontdek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-vught-5263

Vind een monteur of installatiebedrijf in de regio
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een vakkundig installatiebedrijf in Vught (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde montage experts kunnen in elk gebouw of woning een duurzaam klimaatsysteem maken. Bovendien regelen ze het onderhoud en afvullen. In het bijgesloten overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Vught (gemeente Vught, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Vergelijk de beste specialisten uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden verscheidene systemen die men kan installeren. In onderstaande tekst vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op de website vind je ook meer info over: Airco acties.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de verkoeling van kleine ruimtes, meestal als een tijdelijke oplossing. Je kiest hiervoor omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: de geluidshinder en het hoge stroomverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Ready to go systeem, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Vught: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor het koelen van verschillende ruimtes. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Vught: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een perfect koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Kantoor airco’s.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, werkt in alle ruimtes, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Vught.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Is uitermate geschikt voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een aangename koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt toegepast in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, extreem stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Wordt vaak toegepast in sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco september 2023 met monteren

De tarieven van een airco inclusief montage in Vught laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen variëren per soort airconditioning en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande overzicht verstrekken wij een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Vught. De tarieven zijn excl. jaarlijks onderhoud, vullen en verbruikte stroom. Een voordeliger alternatief is huren.

TypeBeschrijvingOnkosten
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1220 – €2030
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2170 – €2935
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1185 – €2245
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €360 – €825
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €150 – €620
Overzicht met de prijzen van airconditioning in Vught.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Gratis brochure aanvragen.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht verbetert het comfort in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet appartement in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco plaatsen door een professionele installateur in Vught. Wonen, werken en slapen kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die zo op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen en/of koelen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door vele bouwstenen. Ten eerste het adviestraject, de airconditioner en de kosten van de installatie. Daarbij komt nog de kosten van het onderhoud. In aanvulling daarop noemen we nog een grotere stroomvraag met als resultaat een duurder energiecontract. Houd rekening met een €95 tot €285 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning is anders per type systeem en de benodigde koelcapaciteit. De professionele systemen verbruiken natuurlijk meer stroom dan eenvoudige wand modellen. De slimme airco’s van a-merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gemiddeld koelsysteem moet bij benadering 1,60 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Vught. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De expert checkt o.a. expansieventiel, verdamper, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie