Airco Installatie Heusden

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Heusden levert jou een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op deze website lees je belangrijke tips en info over de verschillende type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Tevens vind je contactgegevens van plaatselijke installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • Je kunt kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (de veel toegepaste split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Heusden

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Heusden. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Heusden voor thuis door een deskundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool zoek jij snel en simpel ervaren vakmensen. Tip: bekijk eerst de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welke airco past bij mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de soorten systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-heusden-5251

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een vakkundig installatiebedrijf in Heusden (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze erkende montage experts kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Heusden (gemeente Heusden, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
Van Os Koeltechniek en Airco InstallatieEikenburglaan 75248BJRosmalen
Koeltechniek BV HodiOosteinderweg 905247WGRosmalen
SvevaVivaldilaan 435242HDRosmalen
Contactgegevens van airco montagebedrijven Heusden vergelijken

Verkoeling in huis?

Bekijk de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden diverse soorten producten die geschikt kunnen zijn. Hieronder tref je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Design airco’s.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze produceren veel geluid en het hoge stroomverbruik. Bovendien heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang doorheen gaat. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Heusden: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenste unit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Belangrijkste voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (de compressor hangt immers buiten) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De installatie kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is perfect voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor meerdere ruimtes koelen. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Heusden: Geplaatst op een vaste plek.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder geluid diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Dan adviseren wij een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dezekan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Zolder airco’s.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Moeiteloos te installeren, past bijna in elke ruimte, een aantrekkelijk prijskaartje en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Compleet geïnstalleerd vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Heusden.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het heeft wel iets weg van een normale verwarming radiator. Wordt doorgaans geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte wat resulteert in een aangename gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Geïnstalleerd vanaf €1325.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1550.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Voorbeelden van toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 inclusief plaatsing

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Heusden variëren enorm. De totale kosten verschillen per airconditioning methode en per montagepartner (ook verhuur). Verder is het benodigde koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Mocht het zo zijn dat je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger dan in het geval je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Heusden. De kosten zijn excl. onderhoud, reinigingskosten en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Vaste airco (split)Vast systeem met binnen- en buitenunit.€1160 – €2035
Vaste (Multi) Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2215 – €2920
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1120 – €2245
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€450 – €865
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€185 – €655
Overzicht met de kosten van airconditioning in Heusden.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Ruim aanbod single-split en multi-split aircosystemen.
 10. Toshiba: Snelle installatie zonder breek- en hakwerk.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen hebben 2 bestanddelen: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een warm huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in dat geval de airco monteren door een vakkundige installateur in Heusden. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Verder kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is hedendaags wat we steeds meer zien. De nieuwste airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een appartement kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De totale prijs wordt vastgesteld door vele onderdelen. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de montage. Daarbij komt nog het periodieke onderhoud. Bovendien krijg je te maken met een hoger stroomverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op plusminus €75 tot €280 op jaarbasis.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per systeem en capaciteit / koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van marktleiders als LG werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd grofweg 1,50 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig de airco onderhouden? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 1 of 2 jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Heusden. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De monteur controleert onder andere naar compressor, expansieventiel, koelvloeistof, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie