Airco Installatie Loon op Zand

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Loon op Zand resulteert in een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op dit portaal vind je uitgebreide tips over de velerlei soorten apparaten en een handig keuzeadvies. Tevens faciliteren we contact- en adresgegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnendeel en een buitendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van airco-installateurs uit de regio

Airco laten plaatsen in Loon op Zand

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel mensen besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Loon op Zand. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Loon op Zand voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk je razendsnel vakbekwame monteurs. We raden aan te starten met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-loon-op-zand-5175

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Loon op Zand (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze professionele installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem maken. Bovendien zorgen zij voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel vind je showrooms en airco monteurs in Loon op Zand (gemeente Loon op Zand, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Waalwijk, Gilze en Rijen, Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek.

FirmaAdresPostcodePlaats
RdR Koeltechniek B.V.Raadhuisstraat 138/A5161BKSprang-Capelle
luchtenventilatieDennenlaan 85161VXSprang-Capelle
Klimaatmanagement Peek B.V.De Ring 135161LMVught
Lijst met airco montagebedrijven Loon op Zand vergelijken

Een koelere woning?

Kom in contact met de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We kennen meerdere uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. In onderstaande tekst bespreken we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Op ons portaal vind je ook meer info over: Stilste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Tevens is een kostentechnisch een interessante optie. Belangrijkste nadelen van een monoblock: ze produceren veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Op die manier ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Loon op Zand: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat heeft 2 onderdelen: een binnen en buiten deel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gebruikt bij gebouwen met meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Loon op Zand: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Weinig stroom nodig en een perfect koelvermogen.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit assortiment bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Slaapkamer airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor woningen. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en het verspreidt de lucht uitstekend. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Loon op Zand.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan radiatorverwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een aangename koude luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, energiezuinig, stil, is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Geschikt voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Wordt vaak toegepast in utiliteitsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 met installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Loon op Zand liggen nogal uiteen. De kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In het schema hierna check je een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Loon op Zand. Deze prijsindicaties houden geen rekening met het onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingInvestering
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1170 – €1985
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1155 – €2275
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €380 – €885
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €615
Schema met de prijzen van airconditioning in Loon op Zand.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-See sensor bewaakt de ruimtetemperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Instellingen regelen via de Panasonic Comfort Cloud app.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste koelsystemen kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een warm appartement in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Loon op Zand. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Dat is waar, de airco met verwarmingsfunctie is hedendaags niet uniek meer. De bekende airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn geavanceerdere systemen die altijd en overal op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De aanschafkosten wordt bepaald door meerdere aspecten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de tarieven voor de installatie. Ook belangrijk: onderhoud (eens per 2 jaar). Als laatste noemen we nog een toenemend stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €275 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het energieverbruik van een airco wisselt per type opstelling en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een compleet huis zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers dan eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van populaire merken als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem vraagt ruwweg 1,40 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Loon op Zand. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De expert checkt o.a. koelvloeistof, expansieventiel, verdamper, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie