Airco Installatie De Moer

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warme dagen? De juiste airco kopen in De Moer draagt bij aan extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Op deze website vind je nuttige tips over de velerlei soorten producten en een handig keuzeadvies. Ook faciliteren we gegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatbeheerser dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in De Moer

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer consumenten kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in De Moer. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Interesse in een airco installeren in De Moer voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via deze website zoek je probleemloos deskundige installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Lees alles over de mogelijkheden.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-de-moer-5176

Tabel met populaire installateurs en montagebedrijven
Airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in De Moer (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De deskundige installatie experts kunnen op elke plek een gedegen klimaatsysteem integreren. Verder regelen ze het benodigde onderhoud. In het bijgesloten overzicht vind je showrooms en airco monteurs in De Moer (gemeente Loon op Zand, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Kaatsheuvel, Waspik, Raamsdonk, Sprang-Capelle, Elshout.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Check de populairste aanbieders uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Je hebt de keuze uit meerdere apparaten die kunnen worden geplaatst. Hieronder lees je meer info over vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Je vindt op de site ook meer info over: Airco installatiebedrijven.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Positief aspect is dat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Verder is een kostentechnisch een interessante optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco De Moer: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering bestaat uit twee units: een buiten- en een binnendeel. Het buitengedeelte wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnen in de woning kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hele goede koelefficiëntie, je merkt er in huis niets van (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit model kan koelen, maar ook verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor de gehele woning. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco De Moer: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoge koelcapaciteit.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. De verschillende opties bespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Hoe werkt een airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Met name interessant voor de zolder of slaapkamer maar het werkt ook prima in kantoren en de retail. Geïnstalleerd vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in De Moer.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat resulteert in een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1150.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het is optisch mooi weggewerkt, zeer stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1475.

VRF airco’s
Geschikt voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Typische toepassingen zijn sportscholen en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. plaatsing

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in De Moer lopen zeer uiteen. De tarieven kunnen afwijken per type airconditioning en installatiebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het gevraagde koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk duurder dan wanneer jij een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In de vergelijker hieronder geven wij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in De Moer. Deze prijsindicaties zijn zonder het onderhouden van het systeem, vullen en energieverbruik. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemToelichtingOnkosten
Split airco met buitenunitEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1185 – €2020
Multi Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2175 – €2935
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1205 – €2285
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€385 – €810
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€165 – €685
Tabel met de tarieven van airconditioning in De Moer.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Shirokuma Wandmodel.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Op welke manier werkt een airco?
De meeste apparaten kennen twee hoofdcomponenten: een buiten- en binnenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het klimaatsysteem is te gebruiken door middel van een mobiele app via WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een heet appartement in de zomerse maanden en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner installeren door een professionele installateur in De Moer. Thuiswerken, slapen en leven is dan weer een feestje. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment veel voorkomend. De meeste split airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De all-in prijs is gebaseerd op diverse factoren. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Als tweede heb je het benodigde onderhoud. Daarnaast krijg je te maken met een toenemend stroomverbruik en dus een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je om en nabij de €90 tot €315 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco verschilt per type installatie en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor een hele woning gebruiken veel meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van de bekende merken als Midea zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan oude modellen. Een basis koelsysteem vraagt rond de 1,35 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik zelfstandig de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar een onderhoudsbeurt te laten doen bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist De Moer. Deze specialist verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en is het systeem in optimale conditie. De installateur controleert onder andere naar verdamper, condensor, compressor, koelvloeistof.

Plaats een reactie