Airco Installatie Gilze en Rijen

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de lange warme periodes? De juiste airco kopen in Gilze en Rijen draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Via onze airco-vergelijker verzamel je bruikbare tips en info over de diverse type oplossingen en een handig keuzeadvies. Verder bekijk je adressen van erkende monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een klimaatregelaar dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn goedkoop en werken direct maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (we spreken dan over split-airco’s) kennen 2 units: Een buiten- en een binnendeel. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in huis installeren wordt al gedaan vanaf €1.350,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Gilze en Rijen

De temperaturen in Nederland veranderen flink. In de zomer nemen de temperaturen toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een groeiend aantal Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Gilze en Rijen. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Gilze en Rijen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Via deze website check jij snel en simpel geschikte vakmannen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Achterhaald de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat wil ik maximaal betalen?
airco-gilze-en-rijen-5121

Monteurs en installateurs uit de regio
Airco laten installeren? Kies voor een vakkundig installatiebedrijf in Gilze en Rijen (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs kunnen op elke plek een uitstekend klimaatsysteem aanbrengen. Daarnaast dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In het onderstaande schema zoek jij showrooms en airco monteurs in Gilze en Rijen (gemeente Gilze en Rijen, provincie Noord-Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Baarle-Nassau, Dongen, Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk.

FirmaAdresPostcodePlaats
Botemp BVProvincienbaan 255121DKRijen
Abeelen KoeltechniekKempenbaan 15121DMRijen
CoolJobHoofdstraat 235121JARijen
Adresgegevens van airco montagebedrijven Gilze en Rijen vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat thuis of op kantoor. Er bestaan allerlei systemen die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna bieden wij kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Lees op deze website ook meer over: Beste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €495,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er is geen monteur benodigd. Ook is dit de meest goedkope oplossing. Belangrijkste nadelen van een monoblock: het geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang uit kan hangen. Hierdoor trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Gilze en Rijen: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Het apparaat kent 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitendeel. De buitenunit wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit binnen in de woning wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een hoog rendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit apparaat kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Gilze en Rijen: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een goed prestatiecoëfficiënt.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kom je uit op een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De meest populaire opties kan je in het volgende stukje bekijken. Bekijk ook meer over: Airco toepassingen.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Zonder problemen te installeren, past bijna in elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Geïnstalleerd vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Gilze en Rijen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt wel wat op radiatorverwarming. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat resulteert in een merkbare gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1375.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil het kost geen ruimte en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2021 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Gilze en Rijen zijn heel divers. De onkosten variëren per categorie airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Ook is het noodzakelijke koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan als je tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht vind je een actuele prijsindicatie van vijf veel gekozen uitvoeringen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Gilze en Rijen. Deze prijsindicaties houden geen rekening met periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en elektriciteitskosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemToelichtingPrijsindicatie
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1190 – €1970
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2160 – €2910
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1130 – €2250
Mobiele aircoGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€355 – €835
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€235 – €640
Tabel met de kosten van airconditioning in Gilze en Rijen.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Instellingen en prestaties bekijken met de App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Krachtig en fluisterstil in gebruik.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Het hele jaar door een aangenaam klimaat in huis.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem kun je aan en uitzetten aan de hand van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij dus last van een erg hete woning in de zomer en wil je wat verkoeling? Neem dan snel contact op en laat de airco installeren door een vakkundige installateur in Gilze en Rijen. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, zo’n airco met verwarmingsfunctie is op dit moment eigenlijk de standaard. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een gebouw kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere factoren. Als eerste heb je natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de kosten van de installatie. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Verder heb je te dealen met een stijgend energieverbruik wat resulteert in een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van een €85 tot €290 per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en koelvermogen. De systemen voor meerdere ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van populaire merken als Panasonic hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem verbruikt grofweg 1,60 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik zelfstandig onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks een inspectie in te plannen door een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Gilze en Rijen. Deze specialist is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier vervalt de verlengde garantie niet en werkt het systeem op een efficiënte manier. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. compressor, verdamper, condensor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie