Airco Installatie Baarle-Nassau

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Baarle-Nassau resulteert in een aangename temperatuur in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze adviseurs faciliteren we vakkundige tips en info over de diverse type toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Verder verstrekken wij gegevens van regionale installateurs en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een buiten- en binnenunit. Ze hebben een beter koelvermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen kan al vanaf €1.200,00.

Vind een monteur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Baarle-Nassau

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomermaanden worden warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Baarle-Nassau. Wonen, werken en slapen met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Baarle-Nassau voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je zonder gedoe deskundige installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar onze handige checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Check ook vast of mobiele airco?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag de buitenunit maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-baarle-nassau-5110

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Kies dan een erkend installatiebedrijf in Baarle-Nassau (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De vakbekwame monteurs kunnen overal een effectief klimaatsysteem inregelen. Voorts zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In het bijgesloten overzicht tref jij showrooms en airco monteurs in Baarle-Nassau (gemeente Baarle-Nassau, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Dongen, Hilvarenbeek, Haaren, Oisterwijk, Goirle.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de populairste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. Er zijn meerdere modellen die geschikt kunnen zijn. Hierna kan je aan de slag met nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Evenzeer is het een voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: veel “lawaai” en de toenemende energierekening. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Baarle-Nassau: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De binnenste unit plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De meest genoemde voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, een lage geluidsproductie in huis (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Dit product kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is ideaal voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor het hele huis. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Baarle-Nassau: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Zeer efficiënte werking en een hoog rendement.
 • Zonder geluid verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Kanaal Airco’s.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Het wordt op de muur gemonteerd (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Snel te installeren, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1125. Een goedkoop airco systeem in Baarle-Nassau.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Perfect voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een aangename koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Te installeren vanaf €1275.

Plafond airco
Zeer geschikt voor fabriekshallen en winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Te installeren vanaf €1325.

VRF airco’s
Is pas interessant bij locaties met veel individuele ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Vaak gebruikt in ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2024 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Baarle-Nassau zijn nogal verschillend. De onkosten kunnen afwijken per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. Als er een heel huis moet worden gekoeld is de prijs en stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In het bijgaande overzicht verstrekken wij een indicatie van prijzen voor 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Baarle-Nassau. De getoonde prijzen zijn excl. periodiek onderhoud, schoonmaakkosten en elektriciteitskosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingOnkosten
Split-systeemDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1250 – €2040
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2175 – €2940
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1185 – €2245
Mobiele aircoEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €360 – €825
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€210 – €695
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Baarle-Nassau.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Handige WIfi-functie met bijbehorende App.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Een koel huis: bekijk de meest gestelde vragen

Wat is een airco?
De meeste systemen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en voert deze af naar buiten via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in juni tot september en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco plaatsen door een professionele installateur in Baarle-Nassau. Wonen, slapen en werken gaat op deze manier een stuk prettiger. Tevens kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen eigenlijk de standaard. De a-merk airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen koelen en verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk een stukje advies, aanschafkosten en de montagekosten. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Verder moet je rekening houden met een grotere stroomvraag met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op ongeveer €95 tot €270 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco fluctueert per systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Daikin zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt circa 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse het systeem te laten inspecteren via een deskundig koudetechniek / airco specialist Baarle-Nassau. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur kijkt naar onderdelen als verdamper, condensor, expansieventiel, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie