Airco Installatie Linkebeek

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de lange warme periodes? Een airco kopen in Linkebeek levert een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op dit portaal check je praktische tips en adviezen over de beste soorten systemen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Eveneens check je adres- en contactgegevens van erkende installatiebedrijven en de huidige tarieven van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airconditioner bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Linkebeek

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. Zomers worden warmer en warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een toenemend aantal Vlamingen gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Linkebeek. Wonen, werken en slapen met airconditioning brengt je veel comfort. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Linkebeek voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina vind jij probleemloos de beste installatiebedrijven. Bekijk voor het beste advies eerst de onderstaande checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-linkebeek-1630

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een klimatisatiesysteem laten installeren? Zoek hiervoor een gecertificeerd installatiebedrijf in Linkebeek (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige montage experts kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem inregelen. Bovendien kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de tabel vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Linkebeek (gemeente Linkebeek, provincie Vlaams Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Drogenbos, Sint-Pieters-Leeuw, Galmaarden, Hoeilaart, Bever.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Offertes van de interessantste aanbieders uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een woning of kantoorpand. Je kunt kiezen uit meerdere producten die geschikt kunnen zijn. In het volgende overzicht bespreken we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Bekijk ook meer info over: Airco voor zolder.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Evenzeer is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: ze maken relatief veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Daarnaast moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Daardoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • De stekker in het stopcontact en gaan, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Linkebeek: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit twee delen: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De unit aan de binnenkant wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Het gemak zit ‘m in een hoog koelvermogen, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Linkebeek: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Een vast model is dan wat je zoekt, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De meest populaire opties staan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Airco aanbiedingen.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Simpel te installeren, is geschikt voor elk type ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name effectief voor slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels en horeca. Aanschaf + montage vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Linkebeek.

Vloerairco / console
Wordt gemonteerd op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt in de basis erg op radiatorverwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Te installeren vanaf €1100.

Plafond airco
Perfect voor grote bedrijfsruimtes en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1525.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Typische toepassingen zijn ziekenhuizen en datacentra.

Goedkoopste airco maart 2023 inclusief installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Linkebeek zijn heel divers. De onkosten wisselen per airconditioning product en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is het koelvermogen doorslaggevend. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer je een kleine ruimte wilt koelen met een luchtkoeler. In de onderstaande tabel vind jij een actuele prijsschatting van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Linkebeek. De prijzen houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, navullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingTarieven
Single split aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1245 – €1995
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2190 – €2915
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1180 – €2225
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€370 – €800
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€215 – €610
Tabel met de prijzen van aannemers airconditioning in Linkebeek.

Top-10 merken maart 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: PlasmaDuo filtersysteem voor meest schone lucht.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Comfortabel koelen, zonder tochtgevoel me de Wind-Free Elite.
 10. Toshiba: Fluisterstil en zelfreinigende systemen.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste systemen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het systeem is te gebruiken aan de hand van de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een erg heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat een airconditioner plaatsen door een erkende installateur in Linkebeek. Het thuiswerken, slapen en recreëren gaat op deze manier een stuk prettiger. Bovendien kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen niet uniek meer. De a-merk airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op milieuvriendelijke wijze een plek kunnen verwarmen en koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse aspecten. Om te beginnen het advies, de aanschafprijs van de airco en de tarieven voor de montage. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Verder krijg je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op €80 tot €310 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco wijkt af per type installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van populaire merken als Panasonic zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt bij benadering 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het algemeen advies is om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Linkebeek. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo behoud je de verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De specialist kijkt bijv. naar expansieventiel, compressor, koelvloeistof, condensor.

Plaats een reactie