Airco Installatie Oisterwijk

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de lange warme periodes? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Oisterwijk draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Op dit portaal faciliteren we goede tips en informatie over de beste producten en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens lees je gegevens van – in de buurt actieve – montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kunnen in elke ruimte gezet worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnendeel en een buitendeel. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste split-airco in een ruimte installeren gebeurt al vanaf €1.375,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Oisterwijk

Het Nederlandse klimaat wordt anders. Zomers wordt het steeds warmer en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Steeds meer woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Oisterwijk. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Oisterwijk voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Op deze pagina zoek je snel & eenvoudig goede vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Zie ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat mag de gehele installatie kosten?
airco-oisterwijk-5062

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een gespecialiseerd installatiebedrijf in Oisterwijk (bij voorkeur F-gassen en STEK gecertificeerd). Deze vakkundige installateurs mogen in alle ruimtes een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Voorts staan ze open voor het onderhoud en afvullen. In de tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Oisterwijk (gemeente Oisterwijk, provincie Noord-Brabant). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Goirle, Tilburg, Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Kom in contact met de voordeligste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen diverse producten die je kunt kiezen. In de volgende paragraaf lees je nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Afzuiginstallatie.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Het voordeel is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Mede is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: ze maken relatief veel geluid en het hoge stroomverbruik. Tevens is er een raam nodig t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Hierdoor sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Het is direct plug & play, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Oisterwijk: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een ventilator die de lucht door water blaast.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitenunit. De buitenunit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, geen geluidsoverlast (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde expert

 • Split airco Oisterwijk: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Duurzaam, energiezuinig en een uitstekend koelvermogen.
 • Geluidsarm verschillende plekken koelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn diverse split systemen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dezetref je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco’s met verwarming.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name interessant voor slaap- en zolderkamers maar ook een optie voor kantoren of winkels. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150. Een goedkoop airco systeem in Oisterwijk.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de muur. Het doet vaak denken aan een radiator. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en initieert een prettige gekoelde luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1275.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, tochtloos, stil het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1525.

VRF airco’s
Is pas interessant bij het koelen van 5 of meer ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 met installatie

De tarieven van een airco inclusief montage in Oisterwijk variëren enorm. De tarieven zijn weer anders per airconditioning methode en per installateur (ook verhuur). Daarnaast is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Wanneer je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de tabel hieronder tref je een actuele prijsschatting van vijf meest gekozen modellen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Oisterwijk. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: onderhoud, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemBeschrijvingPrijsindicatie
Split-systeemEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1225 – €1980
Vaste (Multi) Split aircoOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2225 – €2920
MonoblockEen wandmodel zonder een buitenunit. €1165 – €2295
Mobiele aircoBetaalbaar en flexibel systeem met afvoerslang naar buiten. €355 – €855
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€250 – €680
Tabel met de kosten van airconditioning in Oisterwijk.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Van eenvoudige wandunits tot geavanceerde kanaal nits.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Met Wifi voor extra gebruiksgemak.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen bestaan uit twee delen: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen door gebruikt te maken van de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomermaanden en zou je dit willen koelen? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Oisterwijk. Wonen, slapen en werken is dan veel fijner. Daarbij kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel niet uniek meer. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. vele aspecten. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Tenslotte heb je te dealen met een toenemend elektriciteitsverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Houd rekening met gemiddelde €70 tot €315 per woning / per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de kleine modellen. De moderne airco’s van a-merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan gedateerde systemen. Een gangbaar koelsysteem gebruikt ruwweg 1,35 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning de airco onderhouden? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het algemeen advies is om elke paar jaar een onderhoudsbeurt te laten doen via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Oisterwijk. Deze specialist kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Dan kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De installateur kijkt bijv. naar condensor, compressor, koelvloeistof, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie