Airco Installatie Tilburg

Zoek je verkoeling en comfort tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Tilburg kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze pagina lees je vakkundige tips en informatie over de beste toepassingen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Tevens bieden wij de gegevens van lokale monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn flexibel en direct inzetbaar maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnen en buiten deel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco bij je thuis laten plaatsen is al mogelijk vanaf €1.225,00.

Vind een erkende specialist

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Tilburg

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Opvallend veel Nederlanders gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Tilburg. Met airconditioning leven, werken en slapen biedt ontzettend veel comfort. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Tilburg voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker tref je snel gecertificeerde monteurs. Bekijk voor het beste advies eerst de checklist hieronder.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook mobiele of vaste airco?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de installatietypes.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-tilburg-5026

Monteurs en installateurs uit de regio
Een airco laten installeren in een woning? Zoek hiervoor een vakbekwaam installatiebedrijf in Tilburg (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De gespecialiseerde monteurs mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem samenstellen. Ook staan ze open voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Tilburg (gemeente Tilburg, provincie Noord-Brabant). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Geertruidenberg, Drimmelen, Oosterhout, Zundert, Etten-Leur.

LeverancierStraatnaamPostcodePlaats
H de Bont Klimaattechniek B.V.Tivolistraat 1085017HSTilburg
Aarts Koeltechniek BVLuiten Ambachtstraat 324944ATRaamsdonk
RVD TechniekJulianalaan 994941JCRaamsdonksveer
Overzicht met airco montagebedrijven Tilburg vergelijken

Een koelere woning?

Check de populairste experts uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Met behulp van airconditioning verkoel je de ruimtes in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit verscheidene modellen die kunnen worden geplaatst. Hieronder lees je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Koelvermogen.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de koeling van kleine plekken, vaak voor tijdelijk gebruik. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Bovendien moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, gelijk effect.
 • Mobiele airco Tilburg: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het systeemkent twee hoofdcomponenten: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De binnenunit kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en een laag energieverbruik. Dit type kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Tilburg: Vast element in de woning.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een uitstekend koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. Dit assortiment vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Airco’s zonder buitenunit.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatsysteem voor in huis. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (nooit dichtbij een radiator of andere warmtebron). Overal te installeren, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Tilburg.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het toont wel overeenkomsten met een een klassieke verwarming radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1025.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grote bedrijfstoepassingen en eetgelegenheden / winkels. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er wordt gewerkt met 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Aanschaf + montage vanaf €1400.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoorruimtes en datacentra.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Tilburg variëren enorm. De prijzen zijn weer anders per airconditioning product en installatiebedrijf (ook verhuur). Bovendien is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. Wanneer er een heel huis moet worden gekoeld liggen de kosten een stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In onderstaand overzicht vind je een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Tilburg. Deze kostenindicaties nemen de volgende zaken niet mee: het onderhoud, schoonmaakkosten en de stroomkosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SoortBeschrijvingInvestering
Split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1195 – €2045
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2130 – €2950
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1165 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €410 – €815
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€200 – €605
Tabel met de kosten van airconditioning in Tilburg.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Totaaloplossing met een hoog comfort en een uiterst laag energieverbruik.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over een koelere woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen bestaan uit 2 onderdelen: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Het systeem is te gebruiken a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een heet appartement in de zomerse maanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Neem dan snel contact op en laat de airconditioner installeren door een goede installateur in Tilburg. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Dat is waar, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De bekende airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn krachtigere modellen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik elke gewenste ruimte kunnen verwarmen of koelen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs wordt berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Verder heb je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Verder zul je te maken krijgen met een hoger stroomverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Dit schatten we op €80 tot €295 per woning / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning is anders per type installatie en koelvermogen. De zware modellen gebruiken veel meer stroom vergeleken met de basis modellen (vloer of wand). De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een basis koelsysteem benodigd bij benadering 1,60 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik zelfstandig onderhoudswerkzaamheden doen? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Tilburg. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. De expert kijkt o.a. naar expansieventiel, koelvloeistof, condensor, verdamper.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie