Airco Installatie Geertruidenberg

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen van 2021? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Geertruidenberg kan enorm helpen voor een aangename temperatuur en schone lucht in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze pagina lees je nuttige tips en adviezen over de velerlei soorten oplossingen en bieden wij een handige keuzegids. Ook faciliteren we adressen van geschikte montagebedrijven en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een koeltechnisch apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco systemen zijn toepasbaar op elk type ruimte echter gebruiken behoorlijk veel elektriciteit.
 • Vaste airconditioners (de veel toegepaste split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en een binnendeel. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Geertruidenberg

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomers worden steeds warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Een groot aantal consumenten gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Geertruidenberg. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Geertruidenberg voor thuis door een vakbekwaam installatiebedrijf? Via de airco-vergelijker bekijk je snel deskundige installatiebedrijven. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de airco-checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Zie ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-geertruidenberg-4931

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Ga je een airco laten installeren? Ga altijd in zee met een professioneel installatiebedrijf in Geertruidenberg (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze erkende montage experts kunnen overal een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Bovendien zijn ze verantwoordelijk voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht bekijk je showrooms en airco monteurs in Geertruidenberg (gemeente Geertruidenberg, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Drimmelen, Oosterhout, Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Dongemond Klimaattechniek B.V.Adriaan Swaenstraat 114931RHGEERTRUIDENBERG
Black Koudetechniek BVMarinaweg 45/B4924ADDrimmelen
Funke Benelux BVDe Wetering 454906CTOosterhout nb
Opsomming met airco montagebedrijven Geertruidenberg vergelijken

Een optimaal binnenklimaat?

Vergelijk de populairste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Door gebruik te maken van airconditioning blaas je koele lucht thuis of op kantoor. Er bestaan meerdere systemen die men kan installeren. Bijgaand behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Lees op deze website ook meer over: Energieverbruik.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor de verkoeling van kleine ruimtes, of op de persoon gericht. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het qua kosten een interessante investering. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er vaak een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Geertruidenberg: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Dit model kent 2 units: een binnen en buiten deel. De buitenste unit wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnenshuis kan je plaatsen waar je wil. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk koelrendement, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is ideaal voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Geertruidenberg: Vast element in de woning.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Zoek je een efficiënte langetermijnoplossing? Kies dan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De keuzes staan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Multi split airco’s.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Probleemloos te installeren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Geertruidenberg.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de grond. Het heeft wel iets weg van verwarming of radiator aan de wand. Vaak wordt dit geplaatst in slaap- en woonkamers of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1375.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het kost geen ruimte en is zeer effectief in luchtverspreiding voor grote oppervlakken. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Wordt al geplaatst v.a. €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2021 met monteren

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Geertruidenberg variëren enorm. De kosten wisselen per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). Tevens is het noodzakelijke koelvermogen bepalend voor de prijs. In de situatie waarbij een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In onderstaand overzicht verstrekken we een actuele prijsschatting van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. montage bij een airco bedrijf in Geertruidenberg. De kosten zijn excl. onderhoudsinterval, reinigen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

TypeToelichtingOnkosten
Split-aircoEén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1175 – €1980
Multi Split airco’sPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2160 – €2935
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1205 – €2220
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€400 – €885
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €160 – €680
Lijst met de geschatte prijzen van airconditioning in Geertruidenberg.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Een zuinige split-airco voor elk budget.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Ontdek het nieuwe zeer compact TZ model met ingebouwde WLAN.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Een airconditioner kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een remote controller of WiFi.

Waarom kiezen voor een airco?
Een koele luchtstroom zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij ook een warm appartement in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airconditioner installeren door een erkende installateur in Geertruidenberg. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Daarnaast geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De a-merk airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen & verwarmen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
Het prijskaartje komt tot stand door diverse aspecten. Om te beginnen het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Ook krijg je te maken met het jaarlijkse onderhoud. Tevens krijg je te maken met een grotere stroomvraag en daarbij een flink hogere stroomkosten. Ga maar uit van €70 tot €270 op jaarbasis.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning wijkt af per type systeem en koelvermogen. De professionele systemen gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met de basis modellen (vloer of wand). De slimme airco’s van de bekende merken als Toshiba hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een doorsnee koelsysteem benodigd plusminus 1,40 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Het algemeen advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een deskundig koudetechniek / airco specialist Geertruidenberg. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De expert controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, expansieventiel, compressor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie