Airco Installatie Oosterhout

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Oosterhout levert extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker check je concrete tips en informatie over de velerlei type apparaten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast tref je adressen van regionale installateurs en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatbeheerser dat koele lucht kan blazen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn flexibel en direct inzetbaar maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een binnen- en buitengedeelte. Deze werken een stuk efficiënter.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen kan al vanaf €1.275,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Oosterhout

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Oosterhout. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk aangenamer. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oosterhout voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website vind je eenvoudig goede monteurs. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Lees alles over de soorten systemen.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-oosterhout-4909

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Laat dit doen door een professioneel installatiebedrijf in Oosterhout (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installatie experts kunnen in elke gewenste ruimte een effectief klimaatsysteem integreren. Ook zijn ze verantwoordelijk voor onderhoud en service. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Oosterhout (gemeente Oosterhout, provincie Noord-Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Zundert, Etten-Leur, Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk.

OrganisatieAdresPostcodePlaats
Funke Benelux BVDe Wetering 454906CTOosterhout nb
Dawood Koeltechniek B.V.Bredaseweg 1084902NSOosterhout
Gamko BVMon Plaisir 754879ALEtten-Leur
Schema met airco montagebedrijven Oosterhout vergelijken

Je huis verkoelen?

Kom in contact met de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning of kantoorpand. We kennen verscheidene producten die geschikt kunnen zijn. In het gedeelte hieronder tref je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Klimaatbeheersing.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of op zeer specifieke plekken. Het voordeel is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is een kostentechnisch een interessante optie. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: ze maken relatief veel geluid en het toenemende energieverbruik. Ook moet je een raam open laten waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Oosterhout: Te verplaatsen naar elke ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Deze uitvoering kent 2 hoofdcomponenten: een binnen en buiten deel. De unit buiten de woning monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een beperkte geluidsoverlast (de compressor hangt namelijk buiten) en het energieverbruik is relatief laag. Dit apparaat kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is een uitkomst voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split is perfect voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerde monteur

 • Split airco Oosterhout: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Fluisterstil het hele huis koel houden.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Gebruik je de airco langer dan 2 weken per jaar? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezebespreken we hieronder. Je leest hier ook aanvullende info over: Vaste airco’s.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, werkt in alle ruimtes, relatief goedkoop en een uitstekende luchtverspreiding. Werkt zeer efficiënt in een slaapkamer of zolderverdieping maar ook geschikt voor kantoren en de retail. Aanschaf + montage vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Oosterhout.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Wordt vaak aangelegd in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorruimtes. De lucht wordt naar boven geblazen met als gevolg een aangename koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1300.

Plafond airco
Ideaal voor grote bedrijfstoepassingen en de retail (winkels). Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en satelliet airco / kanaal airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Te installeren vanaf €1575.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Oosterhout variëren enorm. De tarieven fluctueren sterk per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Daarnaast is het noodzakelijke koelvermogen essentieel. Mocht het zo zijn dat een hele woning gekoeld moet worden is de prijs en stuk hoger dan in het geval je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel verstrekken we een actuele prijsschatting van 5 verschillende airco modellen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Oosterhout. Deze prijsindicaties zijn excl. periodiek onderhoud, vullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

KoelmethodeOmschrijvingTarieven
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1215 – €2035
Multi Split airco’sVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2205 – €2975
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1185 – €2265
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€415 – €885
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€155 – €615
Tabel met de prijzen van airconditioning in Oosterhout.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Ook duo en trio split.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Marktleider in klimaatoplossingen.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 elementen: een binnen- en buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is aan te zetten a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Waarom kiezen voor een airco?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Heb jij dus last van een erg heet huis in de vakantieperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner plaatsen door een goede installateur in Oosterhout. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Bovendien kan het klimaatsysteem in de wintermaanden zorgen voor extra warmte en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei aspecten. Ten eerste het advies, de aanschafprijs van de airco en de prijs van de installatie. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Als laatste moet je rekening houden met een hoger stroomverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Houd rekening met een €85 tot €260 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van een airco fluctueert per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit als je het afzet tegen de kleine modellen. De beste airco’s van veel verkochte merken als Daikin hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem gebruikt rond de 1,55 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik in de woning airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Oosterhout. De installateur helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur controleert onder andere naar verdamper, compressor, expansieventiel, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie