Airco Installatie Etten-Leur

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Etten-Leur resulteert in een comfortabel binnenklimaat in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze website check je goede tips en adviezen over de verschillende soorten modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien check je de gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Je kunt kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) kennen 2 hoofdcomponenten: Een binnen- en buitengedeelte. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Etten-Leur

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers wordt het steeds warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Etten-Leur. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Etten-Leur voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via onze vergelijker bekijk je zonder gedoe deskundige monteurs. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Check ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het installeren? Lees alles over de soorten split systemen.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-etten-leur-4875

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Airco laten installeren? Zoek hiervoor een erkend installatiebedrijf in Etten-Leur (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem aanleggen. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor vacumeren en onderhoud. In het bijgaande overzicht vind je contactgegevens van showrooms en airco monteurs in Etten-Leur (gemeente Etten-Leur, provincie Noord-Brabant). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Alphen-Chaam, Breda, Moerdijk, Halderberge, Rucphen.

OndernemingStraatnaamPostcodePlaats
Rovers Koude- en Warmtetechniek ABredaseweg 2224873LAEtten-Leur
RV Warmtepomp & Koudetechniek BVBrouwerijstraat 234845CLWagenberg
Luiken Warmte en KoeltechniekMolenstraat 1134841CCPrinsenbeek
Tabel met airco montagebedrijven Etten-Leur vergelijken

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een stukje extra comfort in huis op kantoor of in een winkel. Er zijn meerdere apparaten die je kunt toepassen. In het volgende overzicht behandelen we nuttige informatie over mobiele en vaste airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco huren.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Daarnaast is dit het meest goedkope systeem. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en het toenemende energieverbruik. Daarnaast moet je een raam open laten t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Als gevolg daarvan ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Ready to go systeem, profiteer direct.
 • Mobiele airco Etten-Leur: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.200,00
Het split systeem bestaat uit 2 elementen: een binnen- en buitengedeelte. Het buitengedeelte wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en is ook nog eens duurzaam (zeer energiezuinig). Het systeem dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split is geschikt voor de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split is handig voor het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd specialist

 • Split airco Etten-Leur: Vast element in huis.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Zonder veel kabaal het hele huis verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De keuzes kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Airco opties.

Wandairco
Het meest gekozen verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te plaatsen, kan in vrijwel elke ruimte, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapkamers en zolderruimtes maar zeker ook relevant voor kantoren en de retail. Te installeren vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Etten-Leur.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor woonkamers en grotere hobby-kamers of thuiskantoren. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een prettige koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1150.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote kantoorpanden en winkelpanden / horeca. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, fluisterstil, is eenvoudig te combineren en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor locaties met veel individuele ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Geschikt voor onder andere kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2021 met installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Etten-Leur variëren enorm. De totale kosten zijn weer anders per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het noodzakelijke koelvermogen doorslaggevend. Als je de hele woning wilt koelen is de prijs en stuk hoger dan in het geval je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In de onderstaande tabel verstrekken wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Etten-Leur. De getoonde kosten houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, reinigen en de stroomkosten. Eventueel kan je ook huren.

SysteemOmschrijvingKosten
Vaste airco (split)Een simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1165 – €2005
Multi Split airco’sOp meerdere plekken een binnenunit voor goede luchtverspreiding. €2170 – €2925
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1140 – €2225
Mobiele airco’sEen flexibel apparaat met afvoerslang voor elke ruimte. €375 – €860
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €180 – €640
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Etten-Leur.

Top-10 merken juni 2021

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Levert ook kruisstroomwarmtewisselaar.
 4. LG: Complete airco’s in een stijlvol jasje.
 5. Midea: Producten met WiFi bediening.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Eigen invertertechnologie.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste systemen kennen 2 componenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en voert deze af naar buiten. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. Deze afgekoelde lucht wordt terug in de ruimte geventileerd. Het klimaatsysteem is aan te zetten middels een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Afgekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij dus last van een warme woning in juni tot september en wil je wat verkoeling? Laat in dat geval een airco installeren door een goede installateur in Etten-Leur. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Bovendien zorgt het voor warmte in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De a-merk airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die zo met minimaal elektriciteitsgebruik een ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De prijs wordt gebudgetteerd middels een aantal onderdelen. Om te beginnen het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarbovenop komt nog het periodieke onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een duurder energiecontract. Houd rekening met plusminus €85 tot €300 per kalenderjaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor grote ruimtes zijn qua elektriciteit grotere energieslurpers wanneer je het vergelijkt met eenvoudige wand modellen. De moderne airco’s van marktleiders als Carrier zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een doorsnee koelsysteem rekent plusminus 1,50 KW stroom voor een uurtje.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan je zelf de airco onderhouden? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar het systeem te laten inspecteren via een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Etten-Leur. Deze monteur verleent ook diensten als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De installateur controleert onder andere naar koelvloeistof, condensor, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie