Airco Installatie Tollebeek

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een goed werkende airco kopen in Tollebeek biedt een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op dit portaal vind je praktische tips over de diverse type oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook bekijk je de gegevens van regionale specialisten en installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn het goedkoopst in aanschaf maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit twee units: Een binnendeel en een buitendeel. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast model in een appartement plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.325,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Tollebeek

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De zomer kent toenemende temperaturen en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Meer en meer huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Tollebeek. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Tollebeek voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via onze website bekijk jij zonder gedoe bekwame montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Voor meer info spring naar welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Lees alles over de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-tollebeek-8309

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Tollebeek (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen op elke plek een efficiënt klimaatsysteem integreren. Voorts dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Tollebeek (gemeente Noordoostpolder, provincie Flevoland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Nagele, Ens, Emmeloord, Mastenbroek, Genemuiden.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vergelijk de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat in jouw woning, winkel of kantoor. We kennen diverse units die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco repareren.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op de persoon gericht. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Je plaatst de unit zelfstandig. Daarnaast is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Tevens moet er altijd een raam open waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, binnen 5 minuten operationeel.
 • Mobiele airco Tollebeek: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buitenshuis wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. Belangrijkste voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt immers buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is handig voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Vakmanschap is benodigd, het systeem wordt altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Tollebeek: Vaste module in een ruimte.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Duurzaam, energiezuinig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Kies dan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het verschil zit in de binnenunit. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Of klik door voor meer informatie over: Wat zijn de voordelen van airco?.

Wandairco
Een functioneel klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Bij voorkeur hoog aan de wand gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te installeren, past in praktische elke plek, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Werkt zeer efficiënt in slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1250. Een goedkoop airco systeem in Tollebeek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het lijkt wel wat op een verwarming. Wordt vaak geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven met als gevolg een prettige koele luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1100.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in grotere kantoren en winkels. Ze zijn voor het grootste gedeelte onzichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Je hebt de keuze uit 3 soorten plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaalairco / satelliet airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Te installeren vanaf €1350.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. sportscholen en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco september 2023 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Tollebeek variëren enorm. De aanschafprijzen kunnen afwijken per type airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Verder is het koelvermogen doorslaggevend. In de situatie waarbij er een heel huis moet worden gekoeld zijn de kosten flink hoger in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst verstrekken wij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen incl. installatie bij een airco bedrijf in Tollebeek. De getoonde kosten zijn exclusief jaarlijks onderhoud, navullen en de stroomkosten. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

ModelToelichtingPrijzen
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1180 – €2050
Multi Split aircoVariant van het split-systeem met meerdere binnenunits. €2215 – €2920
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1200 – €2285
Mobiele aircoVerplaatsbaar apparaat dat je overal kunt plaatsen.€445 – €855
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €225 – €675
Tabel met de geschatte tarieven van airconditioning in Tollebeek.

Top-10 merken september 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Uniek design and state-of-the-art innovatie.
 5. Midea: Voor levering en installatie.
 6. Mitsubishi: Voelt en onthoudt de optimale klimaatomstandigheden.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Innovatieve ontwerpen als de 360 cassette en Wind-Free-range.
 10. Toshiba: Handige Comfort Sleep functie voor optimale nachttemperatuur.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe werkt een airco precies?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen via een remote controller of WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Zit jij dus altijd in een heet huis in juni tot september en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Tollebeek. Werken, leven en slapen kan dan zonder problemen. Tevens kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet uniek meer. De meeste split airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn handige installaties die – wanneer jij het wil – met minimaal elektriciteitsgebruik een plek kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoeveel kost een airco-installatie?
De totale prijs wordt vastgesteld door een aantal bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Daarnaast een onderhoudscontract. Bovendien zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Ga maar uit van om en nabij de €70 tot €290 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van airconditioning varieert per type systeem en de omvang van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele modellen zijn veel meer stroomvreters in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De slimme airco’s van marktleiders als Panasonic hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een doorsnee koelsysteem verbruikt rond de 1,50 KW elektriciteit per 60 minuten.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan ik ook zelf airco onderhoud uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Wij adviseren om een jaarlijkse een inspectie in te plannen via een bekwaam koudetechniek / airco specialist Tollebeek. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en is het systeem in optimale conditie. De installateur kijkt bijv. naar verdamper, koelvloeistof, compressor, condensor.

Plaats een reactie