Airco Installatie Hoegaarden

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warmere dagen? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Hoegaarden zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker faciliteren we waardevolle tips en info over de meest gebruikte soorten apparaten in België en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Ook verzamel je gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatregelaar wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vaste split-airco in huis in plaatsen is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een ervaren monteur

Vergelijk offertes van lokale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Hoegaarden

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. We hebben structureel warmere zomers en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Hoegaarden. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Hoegaarden voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl bekijk je eenvoudig bekwame vakmensen. Tip: bekijk eerst de onderstaande checklist.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Lees ook vast of mobiele airco?
 • Op welke plek wordt het geïnstalleerd? Onderzoek de type installaties.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-hoegaarden-3320

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in huis? Ga altijd in zee met een deskundig installatiebedrijf in Hoegaarden (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De deskundige montage experts kunnen onder alle omstandigheden een duurzaam klimaatsysteem aanleggen. Tevens kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Hoegaarden (gemeente Hoegaarden, provincie Vlaams Brabant). Zoek ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Tienen, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Holsbeek, Lubbeek.

NaamAdresPostcodePlaats
H.F.K. KestensGilainstraat 1223300Tienen
Vaco TechnicsIjsbergstraat 1263271Zichem
StegoHouwaartstraat 1553270Scherpenheuvel
Schema met airco montagebedrijven Hoegaarden vergelijken

Koelere lucht in de woning?

Bekijk de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in huis, of op je werk. Je hebt de keuze uit diverse producten waar je uit kunt kiezen. In het volgende overzicht check je kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s met verwarming.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van kleinere ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Ook is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en het toenemende energieverbruik. Bovendien moet er vaak een raam open t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Negatief effect: hierdoor komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Het is direct gebruiksklaar, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Hoegaarden: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Het apparaat bestaat uit 2 delen: een binnen- en een buitenunit. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en het verbruikt veel minder stroom. Dit model kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is een uitkomst voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Hoegaarden: Niet verplaatsbare vaste unit.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco bestellen.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (vermijd plaatsing bij een warmtebron). Moeiteloos te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Met name interessant voor zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Te installeren vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Hoegaarden.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een normale verwarming radiator. Vaak wordt dit geplaatst in slaapkamers en woonkamersof kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat leidt tot een fijne koele luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en horeca en retail. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airco / kanaal airconditioning (bij grote aaneengesloten ruimtes). Bij jou thuis geplaatst vanaf €1425.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Voorbeelden van toepassingen zijn fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco mei 2022 incl. plaatsen

De uiteindelijke kosten van een airco inclusief montage in Hoegaarden variëren enorm. De kosten verschillen per categorie airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het gevraagde koelvermogen essentieel. In het geval dat je de hele woning wilt koelen is dat een stuk prijziger in vergelijk met een situatie waarbij jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een luchtkoeler. In het onderstaande overzicht vind jij een actuele prijsindicatie van 5 vaak gekozen systemen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Hoegaarden. De tarieven zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigingskosten en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelToelichtingTarieven
Single split aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1215 – €1990
Multi Split airco’sVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2195 – €2990
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1195 – €2260
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €410 – €875
AircoolerEen combinatie van een ventilator en airco.€175 – €685
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Hoegaarden.

Top-10 merken mei 2022

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: De snelst koelende en stilste mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Nanoe X biedt een optimaal gezond binnenklimaat voor thuis.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over koeling in huis

Wat is een airco?
De meeste apparaten in Vlaanderen bestaan uit 2 elementen: een binnen en buiten deel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Speciale koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) wordt daarvoor toegepast. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen middels een slimme mobiele applicatie of knoppen.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Heb jij dus last van een erg heet huis in de zomermaanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan snel een airconditioner installeren door een betrouwbare installateur in Hoegaarden. Wonen, (thuis)werken en slapen kan dan zonder problemen. Daarbij geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel normaal. De meeste split airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een duurzamere manier een gebouw kunnen koelen & verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
Het prijskaartje wordt bepaald door velerlei posten. Om te beginnen het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. In aanvulling daarop heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en daarbij een flink hogere stroomkosten. Deze extra kosten begroten we op plusminus €85 tot €265 op jaarbasis.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per soort installatie en welke oppervlakte er gekoeld moet worden (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De innovatieve airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd zo’n 1,35 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Kan ik in de woning onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Hoegaarden. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Dan blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De monteur kijkt bijv. naar verdamper, expansieventiel, compressor, condensor.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie