Airco Installatie Delwijnen

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Delwijnen resulteert in een aangename temperatuur thuis of op kantoor. Op Aircorevolutie.nl verstrekken wij praktische tips en info over de velerlei soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder verstrekken wij gegevens van – in deze gemeente actieve – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen en buiten deel. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast model in huis in plaatsen wordt al gedaan vanaf €1.225,00.

Vind een ervaren vakman

Vergelijk offertes van regionale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Delwijnen

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. Zomers wordt het steeds warmer en een hittegolf is al lang niet meer zo uniek. Meer en meer consumenten overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Delwijnen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk comfortabeler. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Delwijnen voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via dit portaal vind je probleemloos betrouwbare vakmannen. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Ontdek de type installaties.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-delwijnen-5316

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een vaste airco laten installeren? Zoek hiervoor een bekwaam installatiebedrijf in Delwijnen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De vakbekwame installateurs kunnen overal een gedegen klimaatsysteem aanleggen. Bovendien staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In deze tabel zoek jij showrooms en airco monteurs in Delwijnen (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal, Gameren, Aalst.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Vind de aantrekkelijkste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mijn situatie?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit diverse soorten systemen die je kunt kiezen. In het gedeelte hierna behandelen we een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Voordeligste airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Je plaatst de unit zelfstandig. Mede is het een relatief goedkope oplossing. Natuurlijk zijn er nadelen van zo’n monoblock: de geluidsoverlast en het toenemende energieverbruik. Ook is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Zodoende stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Delwijnen: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Dit model bestaat uit 2 delen: een binnen- en buitengedeelte. De unit aan de buitenkant wordt op een dak of gevel gemonteerd. Het gedeelte aan de binnenkant kan je plaatsen waar je wil. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge koelcapaciteit, slechts weinig lawaai in huis (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is geschikt voor een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is een uitkomst voor het hele huis. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Delwijnen: Vaste module in een ruimte.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge koelcapaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Je leest hier ook aanvullende info over: Design airco.

Wandairco
Een praktisch verkoelingssysteem voor woningen. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Zonder problemen te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor een slaapkamer of zolderverdieping maar ook een optie voor kantoren en andere werkruimtes. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Delwijnen.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de muur. Het lijkt een beetje op een verwarming. Wordt doorgaans geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleinschalige werkunits. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een merkbare koude luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Wordt al geplaatst v.a. €1025.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in grote kantoorpanden en eetgelegenheden / winkels. Grotendeels onzichtbaar, heel stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: onderbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (bij grote installaties toegepast). Verkrijgbaar vanaf €1525.

VRF airco’s
Is relevant voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn kantoorruimtes en de horeca.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De prijzen van een airco inclusief montage in Delwijnen kunnen flink uiteen lopen. De tarieven verschillen per model airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). In aanvulling daarop is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij een mobiele aircooler aanschaft. In onderstaand overzicht tref je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen incl. installatie bij een airco bedrijf in Delwijnen. De tarieven nemen de volgende zaken niet mee: periodiek onderhoud, reinigen en energieverbruik. Eventueel kan je ook huren.

KoelmethodeOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1160 – €2035
Multi Split airco’sEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2180 – €2925
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1110 – €2220
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€445 – €895
AircoolerEen tussenvariant van een airco en ventilator.€245 – €680
Tabel met de tarieven van airconditioning in Delwijnen.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Eigen daikin online controller app.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste modellen kennen 2 hoofdcomponenten: een binnen- en een buitenunit. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. Deze afgekoelde lucht wordt aan de ruimte afgegeven. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen door middel van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Is een airco noodzakelijk?
Gekoelde lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een erg heet huis in de zomer en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat in die situatie de airco monteren door een professionele installateur in Delwijnen. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan het systeem ook verwarmen in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. We spreken dan van all-electric systemen die elke dag van het jaar met slechts beperkt stroomgebruik een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
Het prijskaartje wordt berekend a.d.h.v. een aantal bouwstenen. Uiteraard een stukje advies, aanschafkosten en de prijs van de plaatsing. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Tenslotte heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Dit schatten we op ongeveer €75 tot €250 per kalenderjaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning verschilt per type installatie en capaciteit / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van veel verkochte merken als Mitsubishi hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan systemen van b-merken. Een normaal koelsysteem moet rond de 1,55 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Kan ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Wij adviseren om elke paar jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Delwijnen. Een gecertificeerd bedrijf is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Dan heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur kijkt o.a. naar koelvloeistof, verdamper, condensor, compressor.

Plaats een reactie