Airco Installatie Bruchem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Bruchem draagt bij aan extra verkoeling in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op Aircorevolutie.nl bekijk je concrete tips en informatie over de meest gebruikte soorten oplossingen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Daarnaast lees je contactgegevens van – in deze gemeente actieve – montagebedrijven en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatregelaar dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen zijn gemakkelijk te verplaatsen maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnengedeelte. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in de woning installeren kan al vanaf €1.250,00.

Vind een gecertificeerde vakman

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Bruchem

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Bruchem. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Interesse in een airco installeren in Bruchem voor thuis door een gecertificeerd installatiebedrijf? Via deze website check jij snel & eenvoudig bekwame montagebedrijven. Tip: bekijk eerst onze handige checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Bekijk ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-bruchem-5314

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Laat dit doen door een ervaren installatiebedrijf in Bruchem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). De gespecialiseerde montage experts kunnen overal een gedegen klimaatsysteem installeren. Tevens dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. In deze tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Bruchem (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Nieuwaal, Gameren, Aalst, Poederoijen, Brakel.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangename temperatuur in huis?

Vergelijk de goedkoopste monteurs uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een appartement / huis of werkomgeving. Er bestaan diverse soorten systemen die je kunt kiezen. Hierna tref je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de verkoeling van kleine ruimtes, / plaatselijke oplossing. Positief aspect is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Je kunt alles zelf installeren. Evenzo is het de meest voordelige keuze. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: een hoog geluidsniveau en het gebruikt relatief veel stroom. Verder heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Op die manier stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Bruchem: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Verkoelt en onttrekt ook vocht aan de lucht.
 • De monoblock is de meest gekozen optie: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.375,00
Dit model kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. Belangrijke pluspunten zijn een hoog koelvermogen, een lage geluidsproductie in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. De unit kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is perfect voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij gebouwen met meerdere ruimtes. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Bruchem: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Zeer efficiënte werking en een hoge capaciteit.
 • Met weinig geluid verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment staan hieronder weergegeven. Op de website tref je ook meer info over: Stilste airco.

Wandairco
Een handig verkoelingssysteem voor thuis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Probleemloos te monteren, is geschikt voor elk type ruimte, aantrekkelijk geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Met name interessant voor slaapkamers en zolderruimtes maar we zien het ook regelmatig terug in kantoren of winkels. Aanschaf + montage vanaf €1275. Een goedkoop airco systeem in Bruchem.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of onderaan de muur. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Is uitermate geschikt voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige kantoren. De koude lucht wordt naar boven uitgezet wat leidt tot een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabrieken / kantoren en hotels, restaurants & winkels. Het zijn geen in het oog springende units, fluisterstil, neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: opbouw (bij beperkte ruimte in het plafond), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaal airco / satelliet airconditioning (en bij gekoppelde ruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Typische toepassingen zijn fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco juni 2024 inclusief plaatsing

De kosten van een airco inclusief montage in Bruchem laten een grote variatie zien. De totale kosten variëren per categorie airconditioning en per montagebedrijf (ook verhuur). Daarnaast is de capaciteit / koelvermogen doorslaggevend. In het geval dat je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt ben je duurder uit dan wanneer je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In onderstaand overzicht verstrekken wij een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bruchem. Deze prijsindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vacumeren / bijvullen en verbruikte stroom. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingTarieven
Split-aircoVast systeem met binnen- en buitenunit.€1175 – €1955
Vaste (Multi) Split aircoVerschillende binnenunits die zorgen voor verspreiding van lucht. €2175 – €2930
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1110 – €2275
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €425 – €860
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€205 – €635
Schema met de prijzen van airconditioning in Bruchem.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Slimme systemen die zichzelf reinigen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Performance Wandmodel.
 4. LG: Automatisch schakelen tussen koelen en verwarmen.
 5. Midea: Nederlandse leverancier.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: De beste airco systemen op de markt.
 8. Panasonic: Nanoe™ X met hydroxylradicalen.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee onderdelen: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De gekoelde lucht wordt in de kamer teruggebracht. Het systeem is gemakkelijk te bedienen a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Waarom kiezen voor een airco?
Koude lucht kan een warme woning aangenaam maken. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomer en wil je wat verkoeling? Wacht dan niet langer en laat de airconditioner monteren door een betrouwbare installateur in Bruchem. Werken, leven en slapen is dan een stuk aangenamer. Ook zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco in de winter ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen verwarmen en/of koelen.

Wat zijn de huidige kosten van een airco?
De all-in prijs komt tot stand door een aantal onderdelen. Je begint met het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je het standaard onderhoud. Ook zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat resulteert in een duurder energiecontract. Dit schatten we op ongeveer €75 tot €295 per huis / per jaar.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van airconditioning is anders per soort systeem en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De professionele systemen gebruiken veel meer stroom als je het afzet tegen de basis modellen (vloer of wand). De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan modellen van b-merken. Een normaal koelsysteem benodigd plusminus 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Mag ik in huis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 keer per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een gespecialiseerd koudetechniek / airco specialist Bruchem. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende blijf je recht houden op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De specialist checkt o.a. condensor, verdamper, koelvloeistof, expansieventiel.

Plaats een reactie