Airco Installatie Zaltbommel

Klaar met de hitte en zoek je extra verkoeling in je woning? Een airco kopen in Zaltbommel draagt bij aan een prettig binnenklimaat in huis, of op je werk. Op deze pagina faciliteren we nuttige tips over de diverse soorten producten en bieden wij een handige keuzegids. Ook tref je gegevens van geschikte monteurs en experts en de gemiddelde prijzen van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Je kunt kiezen uit vaste airco’s en mobiele airco’s.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnenunit. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airco in een appartement plaatsen is al mogelijk vanaf €1.350,00.

Vind een erkende installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Zaltbommel

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomer kent toenemende temperaturen en van een hittegolf hoef je niet meer op te kijken. Een groot aantal Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Zaltbommel. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Zaltbommel voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je probleemloos goede vakmensen. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de vragen in de checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie ook welke airco past bij mij?
 • Waar wil ik het klimaatsysteem plaatsen? Onderzoek de mogelijkheden.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-zaltbommel-5301

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een ervaren installatiebedrijf in Zaltbommel (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installateurs kunnen in elke woning / kantoor een uitstekend klimaatsysteem samenstellen. Daarnaast staan ze open voor vacumeren, onderhoud en vullen. In de bijgaande tabel zoek je showrooms en airco monteurs in Zaltbommel (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, s-Hertogenbosch.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Ontvang offertes van de goedkoopste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden veel verschillende soorten units die geschikt kunnen zijn. Bijgaand kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op de website vind je ook meer info over: Vaste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de koeling van kleine plekken, of op zeer specifieke plekken. Positief aspect is dat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het de meest voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en je gebruikt vrij veel stroom. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Zodoende sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Zaltbommel: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze uitvoering bestaat uit twee onderdelen: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit monteer je buiten aan de gevel. Het gedeelte aan de binnenkant hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Een vaak gekozen systeem vanwege een uitstekend koelvermogen, in huis heb je geen last van lawaai (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. De unit kan koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen. Single split wordt vaak gekozen voor slaapkamers, zolders en bijruimtes. Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van meerdere ruimtes. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Zaltbommel: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog rendement.
 • Zonder veel kabaal de gehele woning koelen.

Soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. De keuzes bespreken we hieronder. Tip: je leest hier ook meer over: Airco’s voor restaurants.

Wandairco
Een handig klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Probleemloos te plaatsen, is geschikt voor elk type ruimte, een voordelig systeem en het verspreidt de lucht uitstekend. Vooral toegepast in een slaapkamer of zolderverdieping maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1100. Een goedkoop airco systeem in Zaltbommel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of onderaan de wand. Het doet vaak denken aan een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor slaapkamers/woonkamers/zolders of kleine kantoorruimtes. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een merkbare koele luchtstroom. Koelt, verwarmt en ontvochtigt. Geïnstalleerd vanaf €1350.

Plafond airco
Wordt vaak aangelegd in fabriekshallen en winkelpanden / horeca. Het is amper zichtbaar, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (in het geval van ondiepe plafonds), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (en bij gekoppelde ruimtes). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Typische toepassingen zijn winkels en restaurants.

Goedkoopste airco december 2023 incl. installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Zaltbommel laten een grote variatie zien. De tarieven variëren per type airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). In aanvulling daarop is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder in vergelijk met een situatie waarbij jij slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de onderstaande tabel tref je een prijsindicatie van vijf meest gekozen modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zaltbommel. De getoonde prijzen zijn zonder periodiek onderhoud, navullen en energieverbruik. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ProductOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoMeest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1245 – €1950
Multi Split airco’s1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2175 – €2900
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1145 – €2250
Mobiele airco’sEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€440 – €800
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €165 – €700
Tabel met de prijzen van airconditioning in Zaltbommel.

Top-10 merken december 2023

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Eigen Hydraulische hoge temperatuur module.
 4. LG: Luxe systemen voor schone lucht en hoge prestaties.
 5. Midea: Mooie design producten.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Compacte units ontworpen voor gemakkelijk installatie.
 9. Samsung: Tochtvrij koelen met slimme wifi-bediening.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste koelsystemen hebben 2 bestanddelen: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een slimme mobiele applicatie of knoppen.

Om welke redenen een airco aanschaffen?
Koele lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Heb jij ook een warm appartement in de vakantieperiode en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Laat dan snel een airconditioner monteren door een vakkundige installateur in Zaltbommel. Slapen, wonen en werken kan dan zonder problemen. Ook kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Ja dit kan, de airco met verwarmingsfunctie is tegenwoordig veel voorkomend. De populaire airconditioners bieden de mogelijkheid om warme lucht te blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn krachtigere modellen die altijd en overal op milieuvriendelijke wijze een woning kunnen verwarmen en/of koelen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
Het prijskaartje wordt vastgesteld door meerdere onderdelen. Natuurlijk het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Vergeet niet een onderhoudscontract. In aanvulling daarop heb je te maken met meer elektriciteitsgebruik met als bijgevolg een hogere energierekening. Houd rekening met gemiddelde €95 tot €295 per kalenderjaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het stroomverbruik van een airco wijkt af per soort systeem en hoe groot de ruimte is die je wilt koelen (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van de bekende merken als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gangbaar koelsysteem verbruikt rond de 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks inspectie te laten uitvoeren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Zaltbommel. De installateur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Op die manier kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De installateur controleert onder andere naar verdamper, expansieventiel, compressor, koelvloeistof.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie