Airco Installatie Bern

Op zoek naar geschikte airconditioning tijdens de warme dagen? Een airco kopen in Bern kan enorm helpen voor een prettig binnenklimaat in een woning of kantoorpand. Op dit portaal bieden wij handige tips en informatie over de verscheidene type producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens verstrekken wij de gegevens van – in de omgeving werkzame – installatiebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 opties: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn gemakkelijk te verplaatsen maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in huis installeren regel je al vanaf €1.275,00.

Vind een betrouwbare specialist

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Bern

Het Nederlandse klimaat wordt anders. We hebben structureel warmere zomers en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Opvallend veel Hollanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Bern. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning brengt je veel comfort. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Bern voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker bekijk jij snel & eenvoudig goede monteurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de checklist hieronder.

Checklist voor het kiezen van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit bepaalt het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-bern-5318

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in huis? Laat dit uitvoeren door een erkend installatiebedrijf in Bern (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele montage experts kunnen op elke plek het juiste klimaatsysteem aanleggen. Tevens regelen ze bijvullen en algemeen onderhoud. In de lijst hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Bern (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Check ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Nederhemert, Delwijnen, Kerkwijk, Bruchem, Nieuwaal.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Vind de voordeligste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. We kennen diverse soorten apparaten die kunnen worden geplaatst. Bijgaand behandelen we meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Lees op deze website ook meer over: Zuinigste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, / plaatselijke oplossing. Het voordeel is dat het meteen werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een betaalbare optie. Veel genoemde nadelen van monoblock: een hoog geluidsniveau en het toenemende energieverbruik. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, er komt geen installateur aan te pas.
 • Mobiele airco Bern: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Monoblock is de meest verkochte versie een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit twee delen: een buiten- en een binnendeel. De unit buitenshuis monteer je buiten aan de gevel. De unit binnen in de woning kan overal worden opgehangen. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk koelrendement, je merkt er in huis niets van (de compressor hangt namelijk buiten) en een laag energieverbruik. Dit model verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is geschikt voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is geschikt voor gebouwen met meerdere ruimtes. Dit is complex en de montage moet worden gedaan door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Bern: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een hoog koelvermogen.
 • Geluidsarm het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. Dit aanbod tref je hieronder. Op de website tref je ook meer info over: Airco soorten.

Wandairco
Een handig koel / klimaatsysteem voor in huis. Wordt hoog aan de muur geplaatst (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, een voordelig systeem en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaap- en zolderkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels, de horeca of kantoren. Verkrijgbaar vanaf €1175. Een goedkoop airco systeem in Bern.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag op de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een normale verwarming radiator. Wordt vaak geplaatst in slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De lucht wordt naar boven geblazen wat leidt tot een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Verkrijgbaar vanaf €1275.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in grotere kantoren en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, tochtloos, stil is eenvoudig te combineren en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning & kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1575.

VRF airco’s
Is relevant voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Vaak gebruikt in utiliteitsgebouwen en datacentra.

Goedkoopste airco april 2024 inclusief installatie

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Bern lopen zeer uiteen. De prijzen wisselen per categorie airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen bepalend voor de prijs. Op het moment dat er een heel huis moet worden gekoeld is dat een stuk prijziger dan wanneer je een mobiele aircooler aanschaft. In deze tabel geven wij een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Bern. De tarieven zijn exclusief onderhoudsinterval, vullen en energiekosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SysteemOmschrijvingInvestering
Single split aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1155 – €2030
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2220 – €2915
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1180 – €2235
Mobiele aircoVerplaatsbaar systeem met een slang naar buiten.€415 – €815
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€210 – €645
Overzicht met de tarieven van airconditioning in Bern.

Top-10 merken april 2024

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: De marktleider in mobiele airco’s.
 3. Hitachi: LC 4-weg Cassettemodel.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Focus op hernieuwbare energie.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste modellen kennen 2 componenten: een binnen en buiten deel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan men activeren a.d.h.v. een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom verbetert het comfort in een warme woning. En dat is waar een klimaatbeheersingssysteem voor is. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een hete woning in de zomerperiode en wil je wat verkoeling? Laat dan direct de airco plaatsen door een professionele installateur in Bern. Wonen, (thuis)werken en slapen is zo een stuk prettiger. Verder kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en filtert het de lucht.

Kan de airco ook warme lucht blazen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel normaal. De nieuwste airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Eigenlijk is dit een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met minimaal elektriciteitsgebruik een woning kunnen verwarmen en koelen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De all-in prijs komt tot stand a.d.h.v. verschillende onderdelen. Je begint met het advies, de airco en de prijs van de plaatsing. Daarnaast het benodigde onderhoud. Tevens heb je te maken met een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een iets hogere energienota. Gemiddeld betaal je om en nabij de €90 tot €310 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het stroomverbruik van een airco is anders per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom wanneer je het vergelijkt met de kleine modellen. De beste airco’s van kwaliteitsmerken als Toshiba zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem vraagt bij benadering 1,45 KW elektriciteit voor een uurtje.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Kan ik ook zelf onderhoudswerkzaamheden doen? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Experts adviseren om eens per 2 jaar een inspectie in te plannen bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Bern. Deze expert helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Op die manier blijf je recht houden op verlengde garantie en een goede werking. De vakman checkt o.a. expansieventiel, condensor, koelvloeistof, verdamper.

Plaats een reactie