Airco Installatie Wezup

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Wezup draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website vind je praktische informatie over de verscheidene soorten producten en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Tevens bieden wij adressen van lokale monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg onderscheiden we 2 systemen: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (we spreken dan over split-airco’s) bestaan uit 2 delen: Een buiten- en binnengedeelte. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vaste airco in de woning plaatsen regel je al vanaf €1.300,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Wezup

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Steeds meer Nederlanders gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Wezup. Met airconditioning leven, werken en slapen is een stuk aangenamer. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Wezup voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool check je eenvoudig bekwame monteurs. Tip: bekijk eerst de bijgaande checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Welke oppervlakte moet er worden gekoeld? Dit geeft een indicatie voor het koelvermogen.
 • Welke systeem past goed bij jou situatie? Lees ook welk type airco kies ik?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Bekijk de verschillende installatietypes.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-wezup-7852

De beste installatiebedrijven uit de buurt
Een airco laten installeren in een woning? Ga altijd in zee met een ervaren installatiebedrijf in Wezup (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze erkende installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een geschikt klimaatsysteem installeren. Ook zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In het overzicht hieronder bekijk jij showrooms en airco monteurs in Wezup (gemeente Coevorden, provincie Drenthe). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Zweeloo, De Kiel, Schoonoord, t Haantje, Noord-Sleen.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een optimaal binnenklimaat?

Ontvang offertes van de populairste experts uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis op kantoor of in een winkel. We onderscheiden een aantal verschillende modellen die geschikt kunnen zijn. Hieronder vind je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met daarbij de pluspunten en minpunten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Wat is een airco?.

Mobiele airco, vanaf €500,00
Een verplaatsbare airconditioner is handig voor het verkoelen van kleinere ruimtes, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het direct verkoeling biedt. Er is geen monteur benodigd. Evenzeer is het een betaalbare optie. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: het ‘redelijk’ hoorbare geluid en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Zodoende trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct gebruiksklaar, gelijk effect.
 • Mobiele airco Wezup: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Monoblock is de meest verkochte versie de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem kent twee hoofdcomponenten: een binnen- en buitengedeelte. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, maakt weinig geluid in huis (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit model dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor meerdere ruimtes koelen. Deze systemen worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Wezup: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig stroom en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met een laag geluidsniveau verschillende plekken koelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Wil je structurele verkoeling met weinig geluidsoverlast? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Je kunt kiezen uit meerdere split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dit aanbod tref je hieronder. Bekijk ook meer over: Wat is de ideale plek voor een airco?.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Plaats de unit zo hoog mogelijk op een muur (plaats het niet bij een warmtebron). Gemakkelijk te monteren, geschikt voor bijna elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Aanschaf + montage vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Wezup.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een radiator. Is uitermate geschikt voor slaap- en woonkamers of kleine kantoorpanden. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen en initieert een beheersbare gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, erg stil, neemt geen functionele ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Aanschaf + montage vanaf €1325.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Per kamer kan een aparte temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2023 inclusief installatie

De onkosten van een airco inclusief montage in Wezup zijn nogal verschillend. De aanschafprijzen zijn weer anders per airconditioning product en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk duurder dan wanneer jij enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het bijgesloten overzicht vind je een prijsaanduiding voor vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Wezup. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vacumeren / bijvullen en elektriciteitskosten. Een voordeliger alternatief is huren.

SysteemOmschrijvingPrijsindicatie
Split aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1250 – €1990
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2150 – €2960
MonoblockEen compleet airco-systeem in 1 apparaat. €1135 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €410 – €860
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €150 – €650
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Wezup.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Milieuvriendelijke oplossingen voor ieder huishouden.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Eigen R32 Multi-Splitsystemen.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Bespaar tot 20% energie met de Econo Cool functie.
 7. Daikin: Comfortabel, energiezuinig en betrouwbaar.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Fluisterstille modellen voor een aangename nachtrust.

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Hoe werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. De binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. Deze gekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kun je aan en uitzetten a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Frisse lucht verbetert het comfort in een warme woning. Dat is precies wat een klimaatbeheersingssysteem doet. Loop jij ook tegen het probleem aan van een extreme heet huis in de zomer en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie de airco installeren door een erkende installateur in Wezup. Slapen, wonen en werken is dan weer een feestje. Verder zorgt het voor warmte in de winter en brengt het schone lucht in huis.

Kan een airco ook verwarmen?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen heel normaal. De bekende airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die zo op milieuvriendelijke wijze een huis kunnen koelen en verwarmen.

Hoe duur is een airco?
De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende onderdelen. Om te beginnen een stukje advies, aanschafkosten en de kosten van de montage. Ook krijg je te maken met het periodieke onderhoud. Daarbij krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als gevolg een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Deze extra kosten begroten we op om en nabij de €80 tot €310 per woning / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het stroomverbruik van airconditioning fluctueert per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De grotere installaties zijn veel meer stroomvreters dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De slimme airco’s van populaire merken als De’Longhi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem gebruikt circa 1,45 KW elektriciteit per uur.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik in huis onderhoud plegen aan mijn airco? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Het landelijk advies is om eens per 2 jaar onderhoud te laten uitvoeren via een vakkundige koudetechniek / airco specialist Wezup. Deze expert is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De expert kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie