Airco Installatie Lembeek

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis tijdens de warmere dagen? Een airco kopen in Lembeek draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een woning, winkel- of kantoorpand. Via onze airco-vergelijker faciliteren we vakkundige tips en info over de velerlei type toepassingen in België en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Daarnaast bieden wij adres- en contactgegevens van geschikte installateurs en de actuele prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: mobiele airconditioners en vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar hebben een hoog geluidsniveau en gebruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de populaire split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vast model in een appartement installeren kan al vanaf €1.275,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Lembeek

Qua klimaat kan België rekenen op een flinke verandering. Zomers worden warmer en warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Steeds meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Lembeek. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning is een stuk comfortabeler. En het is een stuk efficiënter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Lembeek voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel betrouwbare installateurs. Wij adviseren om te beginnen met de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar welke airco past bij mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse type installaties.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-lembeek-1502

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Wil je een klimatisatiesysteem laten installeren? Laat dit uitvoeren door een ervaren installatiebedrijf in Lembeek (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze vakkundige installateurs kunnen in elke gewenste ruimte een milieuvriendelijk klimaatsysteem aanbrengen. Verder zijn ze te bereiken voor groot onderhoud en reparatie. In de tabel hieronder vergelijk je showrooms en airco monteurs in Lembeek (gemeente Halle, provincie Vlaams Brabant). Check ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Buizingen, Haren, Neder-Over-Heembeek, Laken, Middelburg.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Bekijk de populairste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

D.m.v airconditioning krijg je een koele omgevingstemperatuur in een woning of kantoorpand. Er zijn diverse soorten apparaten die je kunt toepassen. In het gedeelte hierna check je een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Airco op de wand.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een kleine ruimte, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het meteen z’n werk doet. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Eveneens is dit de meest goedkope oplossing. Nadelen van een monoblock installatie zijn er ook: ze maken relatief veel geluid en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Ook heb je een opening naar buiten nodig (raam) voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Daardoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Lembeek: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een combinatie van een ventilator en airco.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit 2 onderdelen: een binnen- en buitenunit. De unit buiten de woning wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. De unit binnen in de woning plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoge capaciteit, slechts weinig lawaai in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een laag energieverbruik. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is handig voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerde expert

 • Split airco Lembeek: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder veel kabaal meerdere ruimtes koelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, ook wel een split airco genoemd. Op het gebied van split-systemen heb je meerdere keuzes. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De mogelijkheden tref je hieronder. Of klik door voor meer informatie over: Airco’s vergelijken.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Vaak geadviseerd voor slaapkamers en zolderruimtes maar ook een optie voor winkels, de horeca of kantoren. Te installeren vanaf €1375. Een goedkoop airco systeem in Lembeek.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het lijkt een beetje op een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht wat leidt tot een fijne koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Geïnstalleerd vanaf €1150.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Het is amper zichtbaar, energiezuinig, stil, het staat niet in de weg en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Wordt toegepast voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. kantoorruimtes en hotels.

Goedkoopste airco juni 2024 incl. monteren

De onkosten van een airco inclusief montage in Lembeek variëren enorm. De kosten fluctueren sterk per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Ook is het koelvermogen prijsbepalend. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes ben je duurder uit dan in het geval je een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In het bijgaande overzicht geven we de geschatte kosten van 5 vaak gekozen systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Lembeek. De kosten houden het volgende buiten beschouwing: periodiek onderhoud, vullen en vacumeren en stroomverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

SysteemOmschrijvingInvestering
Split-aircoEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1160 – €1975
Multi Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2180 – €2950
MonoblockEen vaste airco met directe afvoer door de muur. €1145 – €2225
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €440 – €875
AircoolerEen luchtsysteem waarbij koud water wordt gebruikt. €215 – €650
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Lembeek.

Top-10 merken juni 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Extreem stil en super krachtige mobiele airco.
 3. Hitachi: Zowel met als zonder omkasting.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Revolutionaire Bluevolution Split-range.
 8. Panasonic: Betrouwbaar vermogen en hoge efficiëntie.
 9. Samsung: Zuinige systemen (A++) met een hoog koelvermogen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco precies?
De meeste koelsystemen in Vlaanderen bestaan uit twee units: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt in de kamer teruggebracht. Dit koelsysteem is gemakkelijk te bedienen middels een afstandsbediening.

Waarom kiezen voor een airco?
Frisse lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij dus last van een warm huis in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat dan direct de airco installeren door een betrouwbare installateur in Lembeek. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Ook kan je het gebruiken als verwarming in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Zeker, zo’n airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Het alternatief is een warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een plek kunnen koelen en verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De prijs komt tot stand door meerdere factoren. Je begint met het advies en aanschaf van de airco zelf en de kosten van de plaatsing. Ook belangrijk: het jaarlijkse onderhoud. Verder noemen we nog een toenemend elektriciteitsverbruik en dus een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan €85 tot €265 per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type opstelling en capaciteit / koelvermogen. De professionele modellen hebben meer stroom nodig als je het afzet tegen de kleine modellen. De innovatieve airco’s van marktleiders als Mitsubishi hebben een hoger rendement (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een basis koelsysteem rekent om en nabij de 1,55 KW elektriciteit voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Het landelijk advies is om elke paar jaar het systeem te laten inspecteren door een ervaren koudetechniek / airco specialist Lembeek. Deze vakman helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Als je dat doet heb je wellicht recht op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf controleert onder andere naar verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie