Airco Installatie Wormerveer

Op zoek naar extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Wormerveer draagt bij aan een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Op dit portaal vind je waardevolle tips over de diverse soorten modellen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Verder verstrekken wij contactgegevens van – in de omgeving werkzame – monteurs en experts en een schatting van de kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele- of vaste airconditioners.
 • Mobiele airconditioners zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (we hebben het ook wel over split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast apparaat in de woning installeren regel je al vanaf €1.300,00.

Vind een betrouwbare installateur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Wormerveer

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. De zomermaanden worden warmer en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Opvallend veel huizenbezitters kiest ervoor daarom een airco te laten plaatsen in Wormerveer. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning levert je veel gemak op. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Wormerveer voor thuis door een professioneel installatiebedrijf? Via onze vergelijker zoek je zonder gedoe gespecialiseerde installatiebedrijven. We raden aan te starten met de airco-checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Hoe en waar wil je het installeren? Check de diverse mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-wormerveer-1521

Monteurs en installateurs uit de regio
Ga je een airco laten installeren? Laat dit doen door een erkend installatiebedrijf in Wormerveer (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele montagepartners kunnen onder alle omstandigheden het juiste klimaatsysteem aanleggen. Voorts zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud en afvullen. In onderstaand overzicht vergelijk jij showrooms en airco monteurs in Wormerveer (gemeente Zaanstad, provincie Noord-Holland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in de regio zoals Zaandam, de Woude, Starnmeer, Oost-Graftdijk, West-Graftdijk.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Extra koeling in huis?

Bekijk de aantrekkelijkste experts uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, winkel, kantoor, etc. Er zijn allerlei units die kunnen worden geplaatst. Hieronder vind je een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Kleinste airco’s.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is bedoeld voor het koelen van een (kleine) slaap- of woonruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft geen installateur te komen. Mede is het een voordelige keuze. Veel genoemde nadelen van monoblock: veel “lawaai” en het systeem gebruikt veel elektriciteit. Bovendien is er een raam nodig waar de afvoerslang gemakkelijk naar buiten kan. Als bijgevolg komt er helaas wel warme lucht in de woning.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Wormerveer: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • In veel huizen kiest men voor monoblock: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.275,00
Dit model bestaat uit twee delen: een binnen- en buitenunit. Het gedeelte aan de buitenkant wordt gemonteerd aan de gevel of op het dak. Het binnengedeelte kan je plaatsen waar je wil. De voordelen zijn een uitstekend koelvermogen, een laag geluidsniveau (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is geschikt voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor woningen / gebouwen waar meerdere ruimtes gekoeld moeten worden. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Wormerveer: Vast element in huis.
 • Verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt.
 • Beperkt elektriciteit nodig en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Met weinig geluid het hele huis verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het verschil zit in de binnenunit. De mogelijkheden vind je hieronder. Bekijk ook meer over: Vaste Airco.

Wandairco
Een handig koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Overal te installeren, past bijna in elke ruimte, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in zolders en slaapkamers maar het werkt ook prima in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1300. Een goedkoop airco systeem in Wormerveer.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of onderaan de wand. Het toont wel overeenkomsten met een een verwarming. Ideaal voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven en initieert een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Wordt vaak geplaatst in fabriekshallen en hotels, restaurants & winkels. Grotendeels onzichtbaar, fluisterstil, het kost geen ruimte en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 categorieën op het gebied van plafondairco’s: opbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Wordt al geplaatst v.a. €1500.

VRF airco’s
Is een oplossing voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Breed inzetbaar voor o.a. ziekenhuizen en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2024 inclusief plaasen

De onkosten van een airco inclusief montage in Wormerveer zijn nogal verschillend. De totale kosten variëren per soort airconditioning en per installatiepartner (ook verhuur). Bovendien is het benodigde koelvermogen essentieel. Wanneer de hele woning gekoeld moet worden zijn de kosten flink hoger dan als je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel hieronder geven we de geschatte kosten van vijf veel gekozen uitvoeringen incl. plaatsing bij een airco bedrijf in Wormerveer. De getoonde kosten zijn exclusief periodiek onderhoud, vullen en energieverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

TypeBeschrijvingKosten
Split-systeemEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1215 – €2000
Multi Split airco’sKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2130 – €2960
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1135 – €2285
Mobiele aircoEen flexibele binnenunit met afvoerslang.€405 – €855
AircoolerEen kleine systeem met waterreservoire voor lucht-waterkoeling. €180 – €620
Schema met de geschatte prijzen van airconditioning in Wormerveer.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Stijlvol Italiaans design.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Past qua ontwerp in ieder interieur.
 5. Midea: Ook slimme bediening & toebehoren.
 6. Mitsubishi: Innovatieve wand- vloer- en plafondunits.
 7. Daikin: Energiezuinige airconditioning voor uw woning.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Effectief koelen inclusief luchtzuivering en luchtbevochtiging.
 10. Toshiba: Dankzij de Comfort Sleep functie max. 25 dB(A).

Veelgestelde vragen (FAQ) over het koelen van de woning

Op welke manier werkt een airco?
De meeste airco’s bestaan uit twee units: een binnen- en buitengedeelte. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Daarvoor wordt een koelvloeistof (R410A of R32) gebruikt. De koude lucht wordt de woning in teruggeblazen. Dit koelsysteem kan men activeren a.d.h.v. de simpele handbediening of mobiele app.

In welke situaties kies je voor een airco?
Koele lucht kan een warme woning aantrekkelijker maken. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij ook een hete woning in de zomerperiode en zou je dit willen koelen? Neem dan snel contact op en laat een airconditioner monteren door een erkende installateur in Wormerveer. Wonen, slapen en werken is dan weer een feestje. Tevens kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren niet uniek meer. De nieuwste airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. We spreken dan van all-electric systemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een huis kunnen koelen en verwarmen.

Welke prijzen worden er gerekend voor een airco?
De aanschafkosten kan men berekenen met velerlei onderdelen. Als eerste heb je natuurlijk het adviestraject, de airconditioner en de tarieven voor de plaatsing. Als tweede heb je een onderhoudscontract. Bovendien krijg je te maken met een hoger stroomverbruik met als resultaat een aanzienlijke groei in elektriciteitskosten. Denk dan aan om en nabij de €75 tot €290 per huis / per jaar.

Gebruikt een klimaatsysteem veel stroom?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per type installatie en de benodigde koelcapaciteit. De modellen voor een compleet huis verbruiken natuurlijk meer stroom in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van marktleiders als Carrier zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan vroegere modellen. Een doorsnee koelsysteem benodigd ruwweg 1,35 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Het landelijk advies is om 1 of 2 jaarlijks het systeem te laten inspecteren door een bekwaam koudetechniek / airco specialist Wormerveer. Deze specialist helt ook met bijvullen, vacumeren en is er voor reparaties. Zodoende vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, condensor.

Plaats een reactie