Airco Installatie Kluizen

Zoek je extra verkoeling in de zomer? Een airco kopen in Kluizen draagt bij aan extra verkoeling in huis, of op je werk. Via onze adviseurs vind je uitgebreide tips over de verschillende type modellen in België en bieden wij een handige keuzegids. Tevens faciliteren we adressen van erkende montagebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een koeltechnisch apparaat wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken wel veel elektriciteit.
 • Vaste airco’s (ook wel split-airco’s) bestaan uit 2 onderdelen: Een buiten- en binnenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vaste airconditioner in de woning installeren is al mogelijk vanaf €1.300,00.

Vind een gecertificeerde installateur

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Kluizen

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. In de zomer nemen de temperaturen toe en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Opvallend veel woningbezitters gaan dan ook voor het laten plaatsen van een airco in Kluizen. Slapen, wonen en werken met airconditioning is een stuk aangenamer. Het biedt bijvoorbeeld veel meer verkoeling dan een ventilator. Wil je een airco installeren in Kluizen voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Op deze pagina tref je razendsnel professionele vakmannen. Bekijk voor het beste advies eerst onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Op basis daarvan wordt het koelvermogen berekend.
 • Voor welk klimaatsysteem wil jij kiezen? Voor meer info spring naar verschillen tussen vast en mobiel
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-kluizen-9940

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Een klimatisatiesysteem laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een vakkundig installatiebedrijf in Kluizen (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). Deze professionele monteurs kunnen overal een efficiënt klimaatsysteem aanleggen. Voorts kun je ze benaderen voor het onderhoud en afvullen. In de tabel tref jij showrooms en airco monteurs in Kluizen (gemeente Evergem, provincie Oost Vlaanderen). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Ertvelde, Ronsele, Oostwinkel, Zomergem, Vinderhoute.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Vind de interessantste specialisten uit de regio

Welke airco is geschikt voor mij?

Airconditioning zorgt voor een prettig klimaat thuis of op kantoor. Er zijn velerlei soorten systemen die je kunt toepassen. In het volgende overzicht vind je de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Zuinigste airco.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Het is populair omdat het snel leverbaar is en meteen werkt. Er hoeft geen installateur te komen. Ook is het een relatief goedkope oplossing. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Daarnaast is er een raam nodig waar de afvoerslang doorheen gaat. Als gevolg daarvan sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Kluizen: Verplaatsbaar naar elke ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het apparaat kent 2 componenten: een binnen- en buitengedeelte. De unit buiten de woning wordt op een dak of gevel gemonteerd. De binnenunit hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. De meest genoemde voordelen zijn een hoge koelcapaciteit, een beperkte geluidsoverlast (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Het systeem kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij een slaapkamer of zolderkamer. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kluizen: Vaste module in een ruimte.
 • Kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen.
 • Weinig stroom nodig en een hoog koelvermogen.
 • Fluisterstil het hele huis verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn diverse split systemen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Of klik door voor meer informatie over: Beste plek voor een airco.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (niet te dichtbij een warmtebron). Overal te monteren, werkt in alle ruimtes, een voordelig systeem en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vaak gebruikt in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoren of winkels. Te installeren vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Kluizen.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een verwarming. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Behalve koelen kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1075.

Plafond airco
Een uitkomst voor fabriekshallen en winkels. Bijna niet zichtbaar, extreem stil, het neemt geen ruimte in en de luchtverspreiding is optimaal voor grote open plekken. In de basis zijn er drie plafondairco’s: onderbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in het verlaagde plafond verwerkt) en kanaalairco & satelliet airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Te installeren vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Vaak gebruikt in kantoren en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsen

De onkosten van een airco inclusief montage in Kluizen laten een grote variatie zien. De aanschafprijzen variëren per model airconditioning en per leverancier (ook verhuur). Daarnaast is het maximale koelvermogen prijsbepalend. Op het moment dat de hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij enkel een mobiele luchtkoeler nodig hebt. In de bijgaande tabel lees je een indicatie van prijzen voor vijf meest gekozen modellen inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kluizen. De getoonde prijzen zijn exclusief het onderhoud, reinigen en stroomverbruik. Eventueel kan je ook huren.

TypeOmschrijvingInvestering
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1250 – €1975
Vaste (Multi) Split aircoMeerdere binnenunits worden gekoppeld aan één buitenunit.€2150 – €2935
MonoblockPerfect indien er geen plaats is voor een buitendeel. €1190 – €2215
Mobiele airco’sGoedkope oplossing die je overal kunt neerzetten.€430 – €885
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€230 – €635
Tabel met de geschatte kosten van aannemers airconditioning in Kluizen.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Handige self-clean modus.
 2. De’Longhi: Krachtige mobiele airco’s met een mooi design.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: DUAL Inverter Compressor met 10 jaar garantie.
 5. Midea: Ook warmtepomp en boiler.
 6. Mitsubishi: Start- en stoptijden vooraf programmeren.
 7. Daikin: Veel verschillende modellen & koelcapaciteit.
 8. Panasonic: Verlengde garantie.
 9. Samsung: Wind-Free koeling voor tochtvrij koelen.
 10. Toshiba: Energiezuinig, stil en een kenmerkend design.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste uitvoeringen in Vlaanderen bestaan uit twee delen: een buiten- en binnenunit. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt de woning in teruggeblazen. Het systeem is aan te zetten via een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een warm huis in de zomer en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat een airconditioner plaatsen door een goede installateur in Kluizen. Slapen, wonen en werken kan dan stukken comfortabeler. Tevens kan het systeem ook verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik de airco gebruiken als verwarming?
Zeker, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren heel gewoon. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dat zijn stand-alone klimaatsystemen die – op moment dat je het nodig hebt – met slechts beperkt stroomgebruik een appartement kunnen verwarmen & koelen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De uiteindelijke prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. meerdere bouwstenen. Uiteraard het advies, de aanschafprijs van de airco en de kosten van de installatie. Als tweede heb je het jaarlijkse onderhoud. Tenslotte krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een duurder energiecontract. Dit schatten we op plusminus €85 tot €265 per jaar.

Hoeveel stroom verbruikt een airco?
Het stroomverbruik van airconditioning verschilt per soort installatie en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De modellen voor een hele woning verbruiken meer elektriciteit dan eenvoudige vloer- of wandinstallaties. De moderne airco’s van veel verkochte merken als Panasonic werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan oude systemen. Een basis koelsysteem moet rond de 1,45 KW stroom per uur.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Kan je zelf onderhoud aan de airco uitvoeren? Kan ik zelf de binnenunit reinigen? Het landelijk advies is om een jaarlijkse een servicebeurt uit te laten voeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Kluizen. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. De expert kijkt naar onderdelen als compressor, condensor, verdamper, expansieventiel.

Plaats een reactie