Airco Installatie Driebergen-Rijsenburg

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen? Een goed werkende airco kopen in Driebergen-Rijsenburg levert een aangename temperatuur in een appartement / huis of werkomgeving. Op deze website vind je nuttige tips over de verscheidene soorten systemen en vertellen we je welk systeem past bij jouw situatie. Eveneens vind je de gegevens van geschikte installatiebedrijven en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een product waarmee je de lucht kunt koelen, bevochtigen, ontvochtigen en filteren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar maken veel geluid en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit twee onderdelen: Een binnen- en buitenunit. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast systeem bij je thuis laten installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale airco-installateurs

Airco laten plaatsen in Driebergen-Rijsenburg

Ons klimaat is de laatste jaren aan het veranderen. De zomermaanden worden warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groeiend aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Driebergen-Rijsenburg. Met airconditioning leven, werken en slapen heeft veel voordelen. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Driebergen-Rijsenburg voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met behulp van onze vergelijker zoek jij snel en simpel geschikte montagebedrijven. Voordat je een offerte aanvraagt, bekijk eerst even de bijgaande checklist.

Vragen checklist voor offerte aanvraag

 • Wat is de omvang van de te koelen ruimte? Dit is belangrijk voor het koelvermogen.
 • Naar welk type systeem gaat je voorkeur uit? Voor meer info spring naar mobiele of vaste airco?
 • Hoe en waar wil je het systeem plaatsen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel db geluid mag het systeem maximaal maken?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-driebergen-rijsenburg-3971

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een gespecialiseerd installatiebedrijf in Driebergen-Rijsenburg (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze professionele montagepartners kunnen in elk gebouw of woning een uitstekend klimaatsysteem maken. Verder zijn ze verantwoordelijk voor bijvullen en algemeen onderhoud. In de onderstaande tabel vergelijk je showrooms en airco monteurs in Driebergen-Rijsenburg (gemeente Utrechtse Heuvelrug, provincie Utrecht). Check ook koeltechniek bedrijven in plaatsen als Overberg, Amerongen, Leersum, Maarsbergen, Maarn.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Kom in contact met de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in jouw woning, winkel of kantoor. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende units die mogelijk interessant zijn. Hieronder behandelen we een beknopte omschrijving van mobiele en vaste airco systemen met daarbij een beknopte lijst pluspunten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco toepassingen.

Mobiele airco, vanaf €575,00
Een verplaatsbare airconditioner is perfect voor het koelen van een kleine ruimte, meestal als een tijdelijke oplossing. Je maakt de keuze hiervoor omdat het meteen werkt. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Mede is het een betaalbare optie. De minpunten van monoblock zijn: veel “lawaai” en het hoge energieverbruik. Tevens is er een raam nodig waar de afvoerslang uit kan hangen. Negatief effect: hierdoor stroomt ook warme lucht de ruimte in.

 • Systeem is snel aangesloten, geen ingewikkelde handleiding.
 • Mobiele airco Driebergen-Rijsenburg: Verrijdbaar naar andere ruimten.
 • Verkoelt en zorgt voor ontvochtiging.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Het systeembestaat uit 2 onderdelen: een binnendeel en een buitendeel. Het gedeelte aan de buitenkant plaats je op het dak of aan de gevel. De unit aan de binnenkant plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Een vaak gekozen systeem vanwege een hoge capaciteit, een laag geluidsniveau (de compressor hangt immers buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gekozen voor zolderkamers en slaapvertrekken. Multi split is geschikt voor de gehele woning. Hiervoor heb je wel een vakkundige installatie nodig via een gecertificeerd installatiebedrijf

 • Split airco Driebergen-Rijsenburg: Geplaatst op een vaste plek.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Fluisterstil verschillende plekken koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? In dat geval kom je uit op een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. De verschillende opties bespreken we hieronder. Of bekijk meer informatie over: Airco voor kantoor.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Bevestig de unit hoog aan de wand (niet bij een raam of radiator/warmtebron). Simpel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vooral toegepast in slaap- en zolderkamers maar het werkt ook prima in winkels, de horeca of kantoren. Geïnstalleerd vanaf €1200. Een goedkoop airco systeem in Driebergen-Rijsenburg.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of laag aan de wand. Het heeft wel iets weg van een verwarming. Wordt vaak aangelegd in woonvertrekken en slaapkamers of thuiskantoren. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht met als gevolg een beheersbare koele luchtstroom. Het systeem kan tevens ontvochtigen en verwarmen. Geïnstalleerd vanaf €1225.

Plafond airco
Vaak wordt dit geplaatst in fabriekshallen en winkels. Bijna niet zichtbaar, fluisterstil, het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (onzichtbaar in het plafond verwerk) en kanaal airco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1375.

VRF airco’s
Is relevant voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn kantoren en onderwijsinstellingen.

Goedkoopste airco juni 2023 met monteren

De aanschafprijzen van een airco inclusief montage in Driebergen-Rijsenburg lopen zeer uiteen. De totale kosten verschillen per model airconditioning en per aanbieder (ook verhuur). Bovendien is het maximale koelvermogen essentieel. Wanneer je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes zijn de kosten flink hoger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. In de tabel hieronder check jij een indicatie van prijzen voor vijf veel gekozen uitvoeringen incl. installatie bij een airco bedrijf in Driebergen-Rijsenburg. De prijzen zijn excl. het onderhouden van het systeem, reinigen en de stroomkosten. Te duur? Overweeg dan het huren van een klimaatsysteem.

SoortOmschrijvingKosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1185 – €1965
Multi Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2200 – €2980
MonoblockEen vast binnenunit met een afvoer in de muur. €1150 – €2215
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €365 – €855
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€185 – €605
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Driebergen-Rijsenburg.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s met aantrekkelijk energielabel.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Energiezuinige airco’s om te koelen en te verwarmen.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Met Elektrostatisch Luchtreinigingsfilter.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: Ontgeurt, en bestrijdt bacteriën en virussen en schimmels.
 9. Samsung: Innovatieve, enkelzijdige uitblaaslineaal voor een laag geluidsniveau.
 10. Toshiba: Zuivert de lucht dankzij het IAQ filtersysteem.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s bestaan uit 2 delen: een binnendeel en een buitendeel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze warmte via het koelmiddel naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). Deze gekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Het systeem kan je eenvoudig bedienen aan de hand van een mobiele app via WiFi.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Gekoelde lucht realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij te maken met een warm huis in de zomer en kan je wel wat verkoeling gebruiken? Zet dan de volgende stap en laat de airconditioner monteren door een goede installateur in Driebergen-Rijsenburg. Wonen, werken en slapen gaat op deze manier een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Dat is waar, een airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag niet speciaal meer. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook warme lucht de woning in blazen. Ideaal voor de oude winter (elektrische bijverwarming). We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die altijd en overal op een efficiënte manier elke gewenste ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt gebaseerd a.d.h.v. vele bouwstenen. Natuurlijk het advies, de airco en de tarieven voor de installatie. Daarnaast het periodieke onderhoud. Bovendien heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik en daarbij een iets hogere energienota. Deze extra kosten begroten we op ongeveer €90 tot €280 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het energieverbruik van airconditioning wisselt per soort installatie en rendement / koelvermogen. De modellen voor meerdere ruimtes verbruiken meer elektriciteit in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De moderne airco’s van kwaliteitsmerken als Carrier werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een basis koelsysteem rekent ongeveer 1,50 KW stroom per uur.

Is er veel onderhoud nodig?
Kan ik zelfstandig airco onderhoud uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Experts adviseren om elke paar jaar inspectie te laten uitvoeren door een vakkundige koudetechniek / airco specialist Driebergen-Rijsenburg. Een gecertificeerd bedrijf kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Wanneer je hiervoor kiest vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De expert inspecteert o.a. condensor, koelvloeistof, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie