Airco Installatie Oudwoude

Op zoek naar extra afkoeling tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Oudwoude kan enorm helpen voor een aangenaam binnenklimaat thuis of op kantoor. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info over de diverse type modellen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Bovendien faciliteren we gegevens van – in de omgeving werkzame – installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem wat een huis of appartement kan verkoelen.
 • Er zijn 2 keuzemogelijkheden: mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s zijn toepasbaar op elk type ruimte maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (we hebben het ook wel over split-airco’s) bestaan uit twee delen: Een binnen- en buitenunit. Het voordeel is een stuk minder lawaai.
 • Een vast apparaat bij je thuis laten plaatsen gebeurt al vanaf €1.350,00.

Vind de beste monteur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Oudwoude

Qua klimaat kan Nederland rekenen op een flinke verandering. De zomermaanden worden warmer en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Een toenemend aantal woningbezitters besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Oudwoude. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning heeft veel voordelen. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Oudwoude voor thuis door een erkend installatiebedrijf? Via Aircorevolutie.nl check je razendsnel gecertificeerde installateurs. We raden aan te starten met de vragen in de checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Uit hoeveel m3 bestaat de te koelen plek? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Achterhaald de mogelijkheden.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel geld ben ik hier ongeveer aan kwijt?
airco-oudwoude-9294

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Ga op zoek naar een deskundig installatiebedrijf in Oudwoude (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). De gespecialiseerde installatie experts kunnen overal het juiste klimaatsysteem installeren. Bovendien dragen ze zorg voor bijvullen en algemeen onderhoud. Hieronder in de tabel vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Oudwoude (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Bekijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plaatsen als Kollumerpomp, Augsbuurt, Kollum, Drogeham, Kootstertille.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Lagere temperatuur in huis?

Offertes van de beste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in de woon,- slaap- en werkomgeving. Er bestaan velerlei soorten uitvoeringen die men kan installeren. In onderstaande tekst vind je praktische info over vaste en mobiele airco systemen met een keuzeadvies voor jou. Bekijk ook meer info over: Airco bijvullen.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is geschikt voor de koeling van kleine plekken, of op de persoon gericht. Pluspunt hiervan is dat het gelijk doet wat het moet doen: verkoelen. Er is geen monteur benodigd. Verder is het een voordelige keuze. De minpunten van monoblock zijn: de geluidsproductie en het gebruikt relatief veel stroom. Bovendien is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang die naar buiten gaat. Als bijgevolg sijpelt er ook warme lucht het huis in.

 • Systeem is snel aangesloten, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Oudwoude: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem heeft 2 onderdelen: een buiten- en binnenunit. De unit buiten de woning kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. Het gedeelte aan de binnenkant kan je op iedere gewenste plek in huis plaatsen. De voordelen zijn een hele goede koelefficiëntie, slechts weinig lawaai in huis (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is een uitkomst voor een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split wordt vaak toegepast bij het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Oudwoude: Vast element in huis.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Laag energieverbruik en een perfect koelvermogen.
 • Zonder geluidsoverlast diverse ruimtes verkoelen.

De verschillende soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan adviseren wij een vast model, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Het onderscheid zit ‘m in de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Wat is airco?.

Wandairco
Een functioneel verkoelingssysteem voor woningen. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Overal te plaatsen, geschikt voor bijna elke ruimte, laag geprijsd en de koele lucht wordt op een goede manier verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1325. Een goedkoop airco systeem in Oudwoude.

Vloerairco / console
Deze unit zet men op de vloer of op radiator hoogte. Je kunt het wel een beetje vergelijken met een radiator. Vaak wordt dit geplaatst in woonkamers en grotere hobby-kamers of kleine kantoorpanden. De koude lucht wordt naar boven uitgezet en activeert een fijne koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Bij jou thuis geplaatst vanaf €1225.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grotere kantoren en winkelpanden / horeca. Het zijn geen in het oog springende units, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (uitsluitend bij grote installaties). Wordt al geplaatst v.a. €1450.

VRF airco’s
Geschikt voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 buitenunit en meerdere binnenunits worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. Per kamer kan de gewenste temperatuur worden ingesteld. Breed inzetbaar voor o.a. fitnesscentra en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 incl. plaatsing

De tarieven van een airco inclusief montage in Oudwoude lopen zeer uiteen. De tarieven wisselen per airconditioning product en per montagepartner (ook verhuur). Ook is het maximale koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Wanneer een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger in verhouding tot gevallen waarbij je slechts 1 kleine ruimte verkoelt met een aircooler. Hieronder in de tabel check jij een prijsaanduiding voor 5 verschillende airco modellen inclusief installatiebij een airco bedrijf in Oudwoude. Deze tariefindicaties houden het volgende buiten beschouwing: het onderhoud, vullen en verbruikte stroom. De optie om te huren bestaat overigens ook.

ModelToelichtingTarieven
Single split aircoBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1180 – €2015
Vaste (Multi) Split airco1 buitenunit met meerdere binnenunits voor meerdere ruimtes. €2210 – €2915
MonoblockEen aircotoestel zonder buitenunit. €1135 – €2255
Mobiele aircoEen systeem op wieltjes met een slang naar buiten. €425 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€175 – €685
Schema met de geschatte kosten van airconditioning in Oudwoude.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Krachtige en opvallend stille mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Lagon warmtesysteem.
 4. LG: Met DUAL Inverter Compressor die geluidsproblemen oplost.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Werken met het milieuvriendelijke koudemiddel R410A.
 7. Daikin: Optimaal comfort en het hoogste rendement.
 8. Panasonic: Bestrijdt geurtjes, virussen, bacteriën, allergenen en pollen.
 9. Samsung: Populaire fluisterstille wandmodellen.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe werkt een airco?
De meeste koelsystemen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en binnengedeelte. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit een kamer en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan men activeren door middel van een afstandsbediening of App.

Is een airco noodzakelijk?
Koele lucht zorgt voor een fijner leefklimaat in een warme woning. Om dit mogelijk te maken installeer je een klimaatbeheersingssysteem. Loop jij ook tegen het probleem aan van een hete woning in de zomerperiode en kunnen je huisgenoten wel wat koelte gebruiken? Laat in dat geval de airco plaatsen door een vakkundige installateur in Oudwoude. Wonen, werken en slapen wordt een stuk aangenamer. Daarnaast kan het klimaatsysteem verwarmen in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is met de huidige ontwikkelingen veel voorkomend. De nieuwste airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Perfect tijdens de koudere maanden (elektrische bijverwarming). Eventueel kun je een warmtepomp overwegen. Dit zijn krachtigere modellen die – wanneer jij het wil – op een energiezuinige manier een huis kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De uiteindelijke prijs bestaat uit verschillende onderdelen. Je begint met de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de prijs van de plaatsing. Daarbij komt nog een onderhoudscontract. In aanvulling daarop noemen we nog een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Houd rekening met ongeveer €80 tot €265 per 12 maanden.

Neemt het stroomverbruik toe bij een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van airconditioning varieert per systeem en de afmetingen van de te koelen ruimte (koelvermogen). De modellen voor grote ruimtes verbruiken natuurlijk meer stroom vergeleken met de kleine modellen. De innovatieve airco’s van veel verkochte merken als Toshiba werken al weer veel slimmer en zuiniger (energielabel A+++) dan gedateerde modellen. Een gemiddeld koelsysteem rekent om en nabij de 1,55 KW stroom per 60 minuten.

Hoe zit het met onderhoud en service?
Kan ik zelfstandig onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe gaat het reinigingsproces in zo’n werk? Wij adviseren om 2-jaarlijks een inspectie in te plannen bij een gecertificeerd koudetechniek / airco specialist Oudwoude. Deze vakman kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Als je dat doet vervalt de verlengde garantie niet en blijft het rendement hoog. De specialist kijkt naar onderdelen als koelvloeistof, condensor, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie