Airco Installatie Drogeham

Zoek je extra verkoeling tijdens de warme dagen van 2023? Een airco kopen in Drogeham kan enorm helpen voor een aangename temperatuur in de woon,- slaap- en werkomgeving. Op deze pagina verzamel je praktische tips en informatie over de diverse soorten oplossingen en bieden wij een uitgebreide keuzetool. Ook tref je gegevens van – in de buurt actieve – specialisten en installateurs en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een apparaat dat koele lucht kan blazen.
 • Je kunt kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners zijn flexibel en direct inzetbaar maar zijn ook echte stroomvreters.
 • Vaste airco systemen (de zogenoemde split-airco’s) kennen twee hoofdcomponenten: Een binnendeel en een buitendeel. Deze zijn een stuk stiller en hebben een hoger koelvermogen.
 • Een vaste airco in een pand plaatsen gebeurt al vanaf €1.250,00.

Vind een betrouwbare monteur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Drogeham

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomermaanden worden warmer en een 1 of meer hittegolven zijn geen uitzondering meer. Een groeiend aantal woningbezitters gaat daarom over tot het plaatsen van een airco in Drogeham. Met airconditioning leven, werken en slapen levert je veel gemak op. En het werkt veel beter dan een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Drogeham voor thuis door een gespecialiseerd installatiebedrijf? Via dit portaal bekijk jij eenvoudig de beste vakmensen. Wij adviseren om te beginnen met de bijgaande checklist.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de te koelen ruimte? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook welke airco past bij mij?
 • Heb jij voldoende ruimte voor de installatie? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Hoeveel lawaai mag het systeem maken?
 • Wat is mijn maximale budget?
airco-drogeham-9289

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Ga op zoek naar een ervaren installatiebedrijf in Drogeham (let op STEK en F-gassen gecertificeerd installatiebedrijf). Deze vakkundige montage experts mogen in alle ruimtes een uitstekend klimaatsysteem integreren. Bovendien dragen ze zorg voor het onderhoud en afvullen. In de vergelijker hieronder vind je de gegevens van showrooms en airco monteurs in Drogeham (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Kootstertille, Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost, Augustinusga.

FirmaAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Adresgegevens van airco montagebedrijven Drogeham vergelijken

Extra koeling in huis?

Ontvang offertes van de voordeligste aanbieders uit de regio

Welke airco moet ik kiezen?

Airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Er zijn verscheidene uitvoeringen die men kan installeren. Bijgaand behandelen we kort & bondige info over mobiele en vaste airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Je vindt op de site ook meer info over: Airco’s voor computerruimte.

Mobiele airco, vanaf €450,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of bijvoorbeeld tijdens een hittegolf. Pluspunt hiervan is dat het bij binnenkomst direct werkt. Je plaatst de unit zelfstandig. Ook is het de meest voordelige keuze. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidshinder en het hoge energieverbruik. Ook moet er vaak een raam open voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als gevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Het is direct gebruiksklaar, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Drogeham: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.250,00
Het apparaat bestaat uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De unit aan de buitenkant monteer je buiten aan de gevel. Het binnengedeelte plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. De belangrijkste voordelen zijn een goed prestatiecoëfficiënt, een laag geluidsniveau (het deel dat lawaai maakt hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Dit product kan koelen, maar ook verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is handig voor de gehele woning. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Drogeham: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, ventileren en verwarmen.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoge capaciteit.
 • Met een laag geluidsniveau diverse ruimtes verkoelen.

Soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Kies dan voor een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Binnen dit segment zijn verschillende varianten te kiezen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. Dezestaan hieronder weergegeven. Tip: je leest hier ook meer over: Airco installatiebedrijven.

Wandairco
Een zeer geschikt verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te installeren, werkt in alle ruimtes, laag geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor een slaapkamer of zolderverdieping maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoren en winkels. Wordt al geplaatst v.a. €1075. Een goedkoop airco systeem in Drogeham.

Vloerairco / console
De binnenunit plaatst men direct op de vloer of onderaan de wand. Je kunt het wel een beetje vergelijken met radiatorverwarming. Ideaal voor slaapkamers/woonkamers/zolders of thuiskantoren. De “koude wind” wordt de ruimte in geblazen met als gevolg een constante gekoelde luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Wordt al geplaatst v.a. €1325.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote kantoorpanden en hotels, restaurants & winkels. Het is optisch mooi weggewerkt, erg stil, neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (als er geen ruimte achter het plafond is), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en satelliet airconditioning / kanaalairco (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Verkrijgbaar vanaf €1300.

VRF airco’s
Is een oplossing voor het koelen van 5 of meer ruimtes. Met 1 buitendeel kunnen afzonderlijke kamers worden gekoeld of verwarmd. De temperatuur kan per kamer worden ingeregeld. Voorbeelden van toepassingen zijn utiliteitsgebouwen en de horeca.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. monteren

De kostprijzen van een airco inclusief montage in Drogeham kunnen flink uiteen lopen. De onkosten kunnen afwijken per airconditioning methode en per aanbieder (ook verhuur). Ook is de capaciteit / koelvermogen een belangrijk prijs-onderdeel. In de situatie waarbij je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. Hieronder in de tabel check je een prijsindicatie van 5 populaire soorten systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Drogeham. Deze tariefindicaties zijn excl. jaarlijks onderhoud, vacumeren / bijvullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SoortToelichtingTarieven
Split-aircoEen combinatie van 1 unit voor binnen en 1 voor buiten. €1170 – €1965
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2140 – €2970
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1185 – €2265
Mobiele aircoEen verrolbaar systeem voor kleine ruimtes.€415 – €855
AircoolerEen model waarbij lucht langs gekoeld water wordt geblazen. €215 – €645
Tabel met de geschatte kosten van airconditioning in Drogeham.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Besturing met afstandsbediening of handige App.
 2. De’Longhi: Tot wel 50% sneller dan andere mobiele airco’s.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Stijlvol vormgegeven en slimme technologie.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Ruimte altijd op temperatuur dankzij directe luchtverwarming.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eigen aquarea lucht-water warmtepomp.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Op welke manier werkt een airco?
De meeste uitvoeringen bestaan uit 2 onderdelen: een buiten- en een binnendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze af naar buiten. Dit gebeurt met een speciale koelvloeistof (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kan men activeren door gebruikt te maken van een afstandsbediening.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Koude lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Loop jij ook tegen het probleem aan van een heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Neem dan snel contact op en laat een airco plaatsen door een erkende installateur in Drogeham. Wonen, slapen en werken wordt een stuk aangenamer. Eveneens geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en filtert het systeem de lucht voor een gezonde leefomgeving.

Kan een airco ook verwarmen?
Ja, zo’n airco met verwarmingsfunctie is momenteel veel voorkomend. De populaire airconditioners kunnen de warme lucht afgeven aan de binnenruimte. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn geavanceerdere systemen die elke dag van het jaar op een energiezuinige manier een appartement kunnen verwarmen of koelen.

Wat is de prijs van een airco-systeem?
De totale prijs wordt vastgesteld door velerlei onderdelen. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de tarieven voor de installatie. Daarbij komt nog onderhoud (eens per 2 jaar). Verder heb je te dealen met een grotere stroomvraag en daarbij een iets hogere energienota. Houd rekening met om en nabij de €85 tot €250 per woning / per jaar.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per soort systeem en koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Samsung hebben vaak een gunstiger verbruik (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een normaal koelsysteem gebruikt plusminus 1,60 KW stroom per uur.

Hoe moet ik het onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Moet de binnen- en buitenunit gereinigd worden? Wij adviseren om een jaarlijkse een onderhoudsbeurt te laten doen door een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Drogeham. Deze expert is er ook voor o.a. bijvullen, vacumeren en (kleine) reparaties. Wanneer je hiervoor kiest kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en werkt het systeem op een efficiënte manier. De vakman controleert onder andere naar verdamper, koelvloeistof, expansieventiel, compressor.

Plaats een reactie