Airco Installatie Twijzel

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in de zomer? Een airco kopen in Twijzel levert een aangename temperatuur en schone lucht in huis, of op je werk. Op deze website bekijk je praktische tips over de verscheidene type modellen en helpen we jou met het kiezen van het beste systeem. Daarnaast check je gegevens van plaatselijke specialisten en installateurs en de huidige tarieven van airconditioning.

 • Een airco is een klimaatoplossing waarmee de binnentemperuur verlaagt kan worden.
 • Je kunt kiezen uit mobiele airco’s en vaste airco’s.
 • Mobiele airco’s kunnen in elke ruimte gezet worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (de specifieke split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze verbruiken minder stroom en maken weinig kabaal.
 • Een vast model in de woning installeren kan je al laten doen vanaf €1.375,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Twijzel

Het Klimaat in europa verschuift langzaam. Zomers worden warmer en warmer en we worden steeds vaker getroffen door een hittegolf. Opvallend veel Hollanders nemen dan ook het besluit om een airco te plaatsen in Twijzel. Wonen, slapen en werken met airconditioning brengt je veel comfort. Het geeft veel meer comfort dan een ventilator. Enthousiast, en wil je een airco installeren in Twijzel voor thuis door een vakkundig installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref je snel goede installateurs. Om de juiste opdracht uit te zetten adviseren wij eerst te kijken naar de vragen in de checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Hoe groot is de ruimte waar het systeem komt te staan? Hieraan wordt het maximale koelvermogen afgeleid.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Lees ook welk type airco is geschikt voor mij?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Onderzoek de soorten vaste systemen.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Op welke kosten moet ik minimaal rekenen.
airco-twijzel-9286

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Ga je een airco laten installeren? Ga op zoek naar een professioneel installatiebedrijf in Twijzel (STEK- en F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatie experts mogen in alle ruimtes het juiste klimaatsysteem integreren. Daarnaast zijn ze te bereiken voor het onderhoud en afvullen. In het bijgaande overzicht vind je adresgegevens van showrooms en airco monteurs in Twijzel (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Buitenpost, Augustinusga, Surhuizum, Harkema, De Westereen.

FirmaAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Opsomming met airco montagebedrijven Twijzel vergelijken

Een koelere woning?

Vergelijk de beste leveranciers uit de regio

Welke airco is voor mij geschikt?

Airconditioning zorgt voor aangename verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Er zijn meerdere apparaten die men kan installeren. In het gedeelte hierna bespreken we meer info over vaste en mobiele airco systemen met de relevante positieve aspecten. Op ons portaal vind je ook meer info over: Zolder airco’s.

Mobiele airco, vanaf €525,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor het verkoelen van een beperkte ruimte, vaak voor tijdelijk gebruik. Het voordeel is dat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Verder is het een betaalbare optie. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en de toenemende energierekening. Verder moet er altijd een raam open waar de afvoerslang doorheen gaat. Als bijgevolg wordt er weer warmte naar binnen getrokken.

 • Je kunt ‘m direct gebruiken, gelijk effect.
 • Mobiele airco Twijzel: Multi-inzetbaar in verschillende ruimtes.
 • Kan koelen en luchtbevochtigen.
 • De monoblock wordt veel toegepast: een airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Het systeembestaat uit 2 elementen: een buiten- en binnengedeelte. De buitenunit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een uitstekend koelvermogen, maakt weinig geluid in huis (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en een efficiënte werking (weinig stroomverbruik). De installatie dient diverse doelen: koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak gebruikt bij de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is ideaal voor het hele huis. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Twijzel: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig stroom en een hoog rendement.
 • Fluisterstil diverse ruimtes verkoelen.

Uit welke soorten vaste airco systemen kan ik kiezen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Een vast model is dan wat je zoekt, wat we ook wel een split airco noemen. Er zijn verschillende type split systemen. Met name de binnenunits zijn daarbij verschillend. Dit assortiment kan je hieronder vinden. Of bekijk meer informatie over: Airco installatie.

Wandairco
Het meest gekozen klimaat / koelsysteem voor elke ruimte. Wordt hoog aan de muur geplaatst (plaats het niet bij een warmtebron). Moeiteloos te monteren, past in praktische elke plek, laag geprijsd en een uitstekende luchtverspreiding. Vaak gebruikt in zolders en slaapkamers maar het wordt ook vaak geplaatst in winkels en horeca. Verkrijgbaar vanaf €1100. Een goedkoop airco systeem in Twijzel.

Vloerairco / console
Geplaatst op de grond van de ruimte of laag aan de wand. Het lijkt in de basis erg op verwarming of radiator aan de wand. Wordt vaak aangelegd in de woonkamer, overloop en/of gang of kleinere kantoren. De gekoelde lucht wordt verspreid in de ruimte en initieert een merkbare koele luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1175.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil neemt uitsluitend loze ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (vergelijkbaar met een wandunit), cassette (in een verlaagd plafond of systeemplafond gebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1400.

VRF airco’s
Is pas interessant bij de wat grotere panden met veel losse ruimtes. Met behulp van 1 buitenunit worden alle ruimtes voorzien van warmte en koeling. De temperatuur is per ruimte in te regelen. Geschikt voor onder andere sportscholen en scholen.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Twijzel liggen nogal uiteen. De tarieven fluctueren sterk per airconditioning methode en per montagebedrijf (ook verhuur). Tevens is het maximale koelvermogen van grote invloed op de onkosten. Mocht het zo zijn dat de hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger in verhouding tot gevallen waarbij je een mobiele aircooler aanschaft. In het bijgaande overzicht lees je een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief montage bij een airco bedrijf in Twijzel. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en vacumeren en energiekosten. Een voordeliger alternatief is huren.

KoelmethodeBeschrijvingPrijsindicatie
Split airco met buitenunitBestaat uit één buitenunit en één binnenunit.€1175 – €2010
Multi Split aircoKoppel meerdere binnenunits aan de buiten-compressor.€2170 – €2995
MonoblockIdeaal als er geen ruimte is voor een buitenunit. €1195 – €2270
Mobiele aircoEen verrijdbaar systeem met een afvoerslang naar buiten. €370 – €815
AircoolerEen mobiel systeem met een waterreservoire.€235 – €665
Tabel met de kosten van airconditioning in Twijzel.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Wereldwijd marktleider op het gebied van airconditioning, verwarming en koelsystemen.
 2. De’Longhi: Maximaal comfort en gemak, zonder compromissen.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Mooie vormgeving en een uniek design.
 5. Midea: Uitstekende garantievoorwaarden.
 6. Mitsubishi: Filtert huismijt, stuifmeel en andere allergenen.
 7. Daikin: Koel en verwarmt tegelijkertijd.
 8. Panasonic: De beste technologie die gezonde buitenlucht naar binnen haalt.
 9. Samsung: Prachtige designs die een blikvanger zijn in elk interieur.
 10. Toshiba: Elegante wand-, plafond en vloermodellen.

Veelgestelde vragen over klimaatsystemen

Wat is een airco en hoe werkt het?
De meeste airco’s hebben 2 bestanddelen: een binnen- en een buitendeel. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem kan je eenvoudig bedienen via een mobiele app via WiFi.

In welke situaties kies je voor een airco?
Gekoelde lucht kan het leefklimaat in een warme woning verbeteren. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een erg heet huis in de vakantieperiode en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco installeren door een erkende installateur in Twijzel. Wonen, slapen en werken kan dan stukken comfortabeler. Bovendien geeft het klimaatsysteem warmte in de winter en zorgt het voor een gezond binnenklimaat door de lucht te zuiveren.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De bekende airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn handige installaties die – op moment dat je het nodig hebt – op een energiezuinige manier een huis kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco in huis?
De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels verschillende bouwstenen. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Vergeet niet het jaarlijkse onderhoud. Verder noemen we nog een stijgend energieverbruik wat zorgt voor een maandelijkse hogere energierekening. Denk dan aan om en nabij de €90 tot €295 per huis / per jaar.

Hoe zit het met het stroomverbruik?
Het elektriciteitsverbruik van een airco verschilt per type installatie en het aantal m3 van de te koelen ruimte (koelvermogen). De systemen voor meerdere ruimtes vragen meer stroom wanneer je het vergelijkt met eenvoudige single-split systemen. De innovatieve airco’s van marktleiders als LG zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan tweedehands modellen. Een gemiddeld koelsysteem benodigd grofweg 1,55 KW stroom voor een uurtje.

Moet ik onderhoud uitvoeren?
Mag ik thuis airco onderhoud uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Het landelijk advies is om 2-jaarlijks een servicebeurt uit te laten voeren via een ervaren koudetechniek / airco specialist Twijzel. Deze monteur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en blijft het rendement hoog. De monteur checkt o.a. compressor, koelvloeistof, verdamper, condensor.

Plaats een reactie