Airco Installatie Kootstertille

Op zoek naar extra verkoeling in de zomer? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Kootstertille resulteert in een aangename temperatuur en schone lucht in de woon,- slaap- en werkomgeving. Via onze adviseurs lees je belangrijke tips en adviezen over de verschillende type modellen en bieden wij een handige keuzegids. Verder bieden wij adressen van plaatselijke monteurs en experts en de geraamde kosten van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een koeltechnisch apparaat waarbij je het klimaat in een gebouw naar wens kan regelen.
 • Grofweg kan je kiezen uit mobiele- of vaste airco’s.
 • Mobiele airconditioners kunnen eenvoudig verplaatst worden maar verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco systemen (ook wel split-airco’s) hebben 2 bestanddelen: Een binnen- en buitengedeelte. Ze zijn erg energiezuinig en maken weinig geluid.
 • Een vaste airconditioner in een appartement installeren wordt al gedaan vanaf €1.300,00.

Vind de beste installateur

Vergelijk offertes van regionale aircobedrijven

Airco laten plaatsen in Kootstertille

De temperaturen in Nederland veranderen flink. De warmte in de zomers neemt toe en we krijgen steeds vaker te maken met een hittegolf. Een groot aantal consumenten besluit dan ook een airco te laten plaatsen in Kootstertille. Wonen, (thuis)werken en ’s nachts slapen met airconditioning heeft veel voordelen. En het werkt veel beter dan een ventilator. Op korte termijn een airco installeren in Kootstertille voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Met onze vergelijkingstool tref jij snel en simpel gecertificeerde monteurs. Wij adviseren om te beginnen met de checklist hieronder.

Checklist voordat je contact zoekt met installateur

 • Hoe groot is de ruimte die jij wilt koelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welk type koelsysteem is geschikt voor in huis? Bekijk ook verschillen tussen vast en mobiel
 • Welk apparaat kan worden geïnstalleerd? Onderzoek de soorten split systemen.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-kootstertille-9288

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Wil jij graag een airco laten installeren? Kies dan een gespecialiseerd installatiebedrijf in Kootstertille (controleer certificaat F-gassen en STEK). Deze vakkundige installateurs kunnen onder alle omstandigheden een efficiënt klimaatsysteem maken. Ook zijn ze verantwoordelijk voor groot onderhoud en reparatie. In het schema hierna tref jij showrooms en airco monteurs in Kootstertille (gemeente Achtkarspelen, provincie Friesland). Zoek ook koeltechniek bedrijven in naburige plaatsen als Twijzelerheide, Twijzel, Buitenpost, Augustinusga, Surhuizum.

NaamAdresPostcodePlaats
Bouma Technisch Installatiebedrijf B.V.Achterwei 189262NSSumar
Airco PerformanceHet Helmhout 30-89206AZDrachten
CSA KoeltechniekTsjerkestrjitte 109145RETernaard
Overzicht met airco montagebedrijven Kootstertille vergelijken

Verkoeling in huis?

Kom in contact met de interessantste vakmannen uit de regio

Welke airco moet ik kopen?

Airconditioning zorgt voor extra verkoeling in een woning, winkel- of kantoorpand. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten systemen die je kunt kiezen. In het volgende overzicht kan je aan de slag met praktische info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s voor kleine ruimte.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het koelen van een kleine slaapkamer of woonruimte, of als tijdelijke oplossing. Positief aspect is dat je het meteen kunt inzetten. Er hoeft bijvoorbeeld geen installateur bij te komen. Ook is het een relatief goedkope oplossing. Als grote nadelen van monoblock noemen we: het geluid dat het systeem produceert en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Negatief effect: hierdoor ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Systeem is snel aangesloten, geen installatie vereist.
 • Mobiele airco Kootstertille: Flexibel en verplaatsbaar.
 • Verkoelt en ontvochtigt.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is eigenlijk een ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.350,00
Deze uitvoering kent 2 units: een binnendeel en een buitendeel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. Het binnengedeelte wordt op een zelfgekozen plek geplaatst. De belangrijkste voordelen zijn een hoog rendement, een laag geluidsniveau (het buitengedeelte maakt het meeste lawaai) en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). De unit verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split is ideaal voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split wordt vaak gekozen voor gebouwen met meerdere ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerd bedrijf

 • Split airco Kootstertille: Vast systeem en dus niet verplaatsbaar.
 • Verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een aantrekkelijk koelrendement.
 • Zonder geluid het hele huis verkoelen.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een duurzaam en structurele oplossing? Dan kan je het beste gaan voor een vast model, ook wel bekend als split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het grootste verschil heeft te maken met de binnenunit. De meest populaire opties kan je hieronder vinden. Tip: je leest hier ook meer over: Vullen van de airco.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor thuis. Het wordt op de muur gemonteerd (plaats het niet bij een warmtebron). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is voordelig in aanschaf en de lucht wordt uitstekend verspreid. Met name effectief voor slaapvertrekken en zolderkamers maar ook interessant voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1175. Een goedkoop airco systeem in Kootstertille.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of wordt laag aan de wand gehangen. Het doet vaak denken aan verwarming of radiator aan de wand. Perfect voor de woonkamer, overloop en/of gang of thuiskantoren. De koude lucht wordt bovenaan afgegeven wat zorgt voor een fijne koude luchtstroom. Kan koelen, verwarmen en ontvochtigen. Te installeren vanaf €1175.

Plafond airco
Wordt doorgaans geplaatst in grote bedrijfsruimtes en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, tochtloos, stil het neemt geen ruimte in en doet qua luchtverspreiding precies wat het moet doen. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (in een verlaagd plafond geïnstalleerd) en kanaalairco & satelliet airconditioning (als je echt veel koelvermogen nodig hebt). Geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor locaties met veel individuele ruimtes. Met slechts 1 buitenunit kunnen meerdere ruimtes worden gekoeld en verwarmd. Het is mogelijk per ruimte de temperatuur te regelen. Geschikt voor onder andere fitnesscentra en onderwijs.

Goedkoopste airco februari 2023 incl. installatie

De prijzen van een airco inclusief montage in Kootstertille liggen nogal uiteen. De totale kosten kunnen afwijken per soort airconditioning en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is het koelvermogen een noemenswaardig kostenaspect. Als een hele woning gekoeld moet worden is dat een stuk prijziger dan wanneer jij tijdelijke verkoeling zoekt met bijv. een aircooler. In het schema hierna verstrekken we een prijsindicatie van vijf veel geïnstalleerde producten inclusief installatie bij een airco bedrijf in Kootstertille. De getoonde kosten nemen de volgende zaken niet mee: het onderhouden van het systeem, vullen en de stroomkosten. De optie om te huren bestaat overigens ook.

SysteemToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Meest gekozen geluidsarm en energiezuinig systeem.€1150 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoPerfect als je meerdere ruimten wilt koelen. €2190 – €2955
MonoblockVoor als er geen plek is voor een buitenunit. €1190 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model geschikt voor lokale verkoeling. €385 – €840
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€220 – €605
Lijst met de tarieven van airconditioning in Kootstertille.

Top-10 merken februari 2023

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Energiezuinige mobiele apparaten voor in huis of op kantoor.
 3. Hitachi: Shirokuma Vloermodel.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Expert op het gebied van klimaatbeheersing.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Hoogste energielabels op de markt.
 8. Panasonic: Betaalbare split-systemen met hoog vermogen.
 9. Samsung: Gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat.
 10. Toshiba: Handige functies zoals de Comfort Sleep en Hi-Power.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe werkt een airco?
De meeste uitvoeringen kennen 2 hoofdcomponenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt de warme lucht uit een ruimte en voert deze via de buitenunit naar buiten af. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). Deze koude lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Een airco is te gebruiken door middel van een afstandsbediening.

In welke situaties kies je voor een airco?
Afgekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Heb jij ook een warm appartement in de vakantieperiode en wil je wat verkoeling? Zet dan de volgende stap en laat zo’n airco installeren door een goede installateur in Kootstertille. Wonen, werken en slapen is dan een stuk aangenamer. Daarnaast kan je het gebruiken als verwarming in de winter en zuivert het de lucht.

Kan ik mijn huis verwarmen met een airco?
Ja, de airco met verwarmingsfunctie is sinds enkele jaren wat we steeds meer zien. De lucht-lucht airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Deze manier van elektrische bijverwarming komt van pas in de wintermaanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. Dit zijn slimme systemen die – op moment dat je het nodig hebt – op een efficiënte manier een plek kunnen verwarmen of koelen.

Hoe duur is een airco?
De totale prijs komt tot stand door een aantal factoren. Natuurlijk de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de montagekosten. Vergeet niet het standaard onderhoud. Als laatste noemen we nog meer elektriciteitsgebruik wat resulteert in een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €95 tot €295 bij normaal gebruik.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het energieverbruik van airconditioning fluctueert per type opstelling en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De geavanceerde modellen hebben meer stroom nodig in vergelijking met eenvoudige single-split systemen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Daikin zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan tweedehands systemen. Een normaal koelsysteem moet circa 1,55 KW stroom per uur.

Hoe vaak moet het systeem worden onderhouden?
Mag ik thuis het onderhoud van de airco doen? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 of 2 jaarlijks onderhoud te laten uitvoeren bij een vakkundige koudetechniek / airco specialist Kootstertille. Deze monteur is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Zodoende kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en een goede werking. Een gecertificeerd bedrijf kijkt bijv. naar expansieventiel, verdamper, koelvloeistof, compressor.

Plaats een reactie