Airco Installatie Kollumerpomp

Wil je het graag koel houden tijdens de warme dagen van 2024? Een airco kopen in Kollumerpomp draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. Hier verzamel je goede tips en informatie over de verscheidene type systemen en een uitgebreid keuzeadvies. Ook bieden wij adressen van plaatselijke installateurs en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een systeem dat de temperatuur en luchtvochtigheid regelt.
 • Er zijn 2 opties: vaste airconditioners en mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco systemen kan je in elke gewenste ruimte zetten maar zorgen voor een hoge energierekening.
 • Vaste airco systemen (de populaire split-airco’s) bestaan uit 2 elementen: Een binnen- en een buitendeel. Ze zijn zuiniger en stiller dan mobiele varianten.
 • Een vast model in een ruimte plaatsen regel je al vanaf €1.350,00.

Vind een ervaren installateur

Vergelijk offertes van aircobedrijven uit de regio

Airco laten plaatsen in Kollumerpomp

Het Nederlandse klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en daarbij hebben we incidenteel steeds sterkere hittegolven. Meer en meer Nederlanders kiezen dan ook voor een airco laten plaatsen in Kollumerpomp. Slapen, wonen en werken met airconditioning biedt ontzettend veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Kies jij voor een airco installeren in Kollumerpomp voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Op deze pagina zoek jij snel en simpel goede vakmannen. Niet vergeten: Start met het doornemen van onze handige checklist.

Checklist voor het aanvragen van offerte

 • Hoe groot is de ruimte die gekoeld moet worden? Hierop wordt het koelvermogen gebaseerd.
 • Welke soort klimaatbeheersing wil je? Zie daarvoor ook welk type airco kies ik?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Achterhaald de type installaties.
 • Hoeveel geluid mag de airconditioner maken?
 • Hoeveel wil ik uitgeven aan het systeem?
airco-kollumerpomp-9293

Lijst met installateurs en monteurs uit de buurt
Wil je een airco laten installeren? Zoek hiervoor een ervaren installatiebedrijf in Kollumerpomp (STEK en/of F-gassen gecertificeerd montagebedrijf). De deskundige installatiepartners kunnen overal het juiste klimaatsysteem maken. Bovendien kun je ze benaderen voor het benodigde onderhoud. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je showrooms en airco monteurs in Kollumerpomp (gemeente Noardeast-Fryslân, provincie Friesland). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in omliggende plekken als Augsbuurt, Kollum, Drogeham, Kootstertille, Twijzelerheide.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Een aangenaam klimaat in huis?

Doe een aanvraag bij de interessantste monteurs uit de regio

Welke airco heb ik nodig?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in een appartement / huis of werkomgeving. We onderscheiden diverse soorten modellen die men kan installeren. Hieronder check je meer info over vaste en mobiele airco systemen inclusief de onderscheidende aspecten. Bekijk ook meer info over: Airco plan.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner wordt vaak gekozen voor het verkoelen van een beperkte ruimte, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Het is populair omdat je het meteen kunt inzetten. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Evengoed is het qua kosten een interessante investering. Als grote nadelen van monoblock noemen we: de geluidsproductie en de verhoging van het elektriciteitsverbruik. Daarnaast is er een raam nodig voor de afvoerslang die de warme lucht afzuigt. Als bijgevolg ontstaat er echter wel een warmtelek.

 • Een mobiele airco kan je direct gebruiken, profiteer direct.
 • Mobiele airco Kollumerpomp: Niet gelimiteerd tot het koelen van 1 ruimte.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • De monoblock-variant wordt het meest gekozen: een airco zonder buitenunit.
 • Een goedkoop alternatief is de aircooler: een tussenvariant van een airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.300,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnendeel en een buitendeel. De buitenunit plaats je op het dak of aan de gevel. De binnenunit kan overal worden opgehangen. De belangrijkste voordelen zijn een hoog koelvermogen, geen geluidsoverlast (de grote lawaaimakers – de condensor en compressor – hangen buiten) en het energieverbruik is relatief laag. De unit kan koelen, ontvochtigen en verwarmen. Single split is een uitkomst voor de zolder, slaapkamer en woonkamer. Multi split is perfect voor het koelen van meerdere ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd installateur

 • Split airco Kollumerpomp: Vast element in huis.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Gebruikt weinig elektriciteit, en een hoge capaciteit.
 • Geluidsarm diverse ruimtes verkoelen.

Welke soorten vaste airco systemen zijn er?

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? In dat geval kom je uit op een vast model, dit noemen we ook wel split airco. Er zijn verschillende type split systemen. Het verschil zit in de binnenunit. De verschillende opties staan hieronder weergegeven. Bekijk ook meer over: Airco vacumeren.

Wandairco
Een praktisch koel / klimaatbeheersing systeem voor kamers. Wordt hoog aan de muur geplaatst (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Eenvoudig te monteren, kan in vrijwel elke ruimte, is een aantrekkelijke investering en de lucht wordt uitstekend verspreid. Vooral toegepast in de zolder of slaapkamer maar ook een optie voor kantoorgebouwen of winkels. Compleet geïnstalleerd vanaf €1225. Een goedkoop airco systeem in Kollumerpomp.

Vloerairco / console
Wordt geplaatst op de vloer of op radiator hoogte. Het toont wel overeenkomsten met een een standaard warm-water radiator. Een uitkomst voor woonvertrekken en slaapkamers of kleinschalige werkunits. De lucht wordt naar boven geblazen wat zorgt voor een constante koude luchtstroom. Behalve de koelfunctie kan het ook verwarmen en ontvochtigen. Aanschaf + montage vanaf €1100.

Plafond airco
Een uitkomst voor grote bedrijfstoepassingen en horeca en retail. Het zijn geen in het oog springende units, extreem stil, is eenvoudig te combineren en het systeem zorgt voor een ultieme luchtverspreiding. We onderscheiden 3 soorten plafondairco’s: opbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (uitsluitend bij grote installaties). Geïnstalleerd vanaf €1425.

VRF airco’s
Is de beste mogelijkheid voor gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Met 1 grote buitenunit en verschillende binnenunits kan men moeiteloos verschillende ruimtes koelen en verwarmen. Elke ruimte kan afzonderlijk een temperatuur instellen. Vaak gebruikt in winkels en datacentra.

Goedkoopste airco februari 2024 met monteren

De kosten van een airco inclusief montage in Kollumerpomp zijn heel divers. De tarieven verschillen per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). Ook is het benodigde koelvermogen bepalend voor de prijs. Wanneer je kiest voor een systeem dat de hele woning koelt liggen de kosten een stuk hoger dan als je enkel een mobiele aircooler nodig hebt. In het onderstaande schema vind je een prijsaanduiding voor 5 populaire soorten systemen inclusief plaatsing bij een airco bedrijf in Kollumerpomp. De kosten zijn zonder jaarlijks onderhoud, reinigen en energieverbruik. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

ModelBeschrijvingOnkosten
Split airco met buitenunitEen simpel en eenvoudig binnen-buitenunit systeem. €1155 – €2000
Vaste (Multi) Split aircoÉén buitendeel en 2 tot 5 binnendelen. €2165 – €2950
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1130 – €2280
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €385 – €840
AircoolerVentilator waar lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.€230 – €655
Overzicht met de geschatte prijzen van airconditioning in Kollumerpomp.

Top-10 merken februari 2024

 1. Carrier: Lange levensduur dankzij zelf-clean modus.
 2. De’Longhi: Supersnelle koeling dankzij het gebruik van water.
 3. Hitachi: Veel soorten buitenunits.
 4. LG: Krachtige systemen voor een perfect binnenklimaat.
 5. Midea: Specialist binnen klimaattechniek.
 6. Mitsubishi: Standaard met infrarood afstandsbediening met timer.
 7. Daikin: Energiezuinige technologieën voor de toekomst.
 8. Panasonic: Eenvoudige afstandsbediening en WiFi functie.
 9. Samsung: Onafhankelijke regeling van individuele zones.
 10. Toshiba: Ook ideaal om energiezuinig een ruimte te verwarmen.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Hoe koelt een airco mijn woning?
De meeste airco’s kennen 2 units: een binnen en buiten deel. De binnenunit onttrekt warme lucht uit de de woning en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. In dit proces is koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) betrokken. De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het klimaatsysteem kan je eenvoudig bedienen a.d.h.v. een afstandsbediening of App.

Wat zijn de voordelen van een airco?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een klimaatbeheersingssysteem is daarvoor een must. Is jouw situatie ook dat je last hebt van een warme woning in de zomerse maanden en wil je de temperatuur laten verlagen? Laat dan direct een airco monteren door een vakkundige installateur in Kollumerpomp. Thuiswerken, slapen en leven gaat op deze manier een stuk prettiger. Daarbij zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kunnen airco’s ook een woning verwarmen?
Absoluut, een airco met verwarmingsfunctie is momenteel heel gewoon. De meeste split airconditioners kunnen ook andersom functioneren en op die manier warme lucht de woning in blazen. Het is dus een stukje elektrische bijverwarming voor de koude maanden. In feite is dit dus gewoon een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die altijd en overal met slechts beperkt stroomgebruik een ruimte kunnen koelen of verwarmen.

Wat kost het laten plaatsen van een airco?
De totale prijs is gebaseerd op meerdere posten. Uiteraard de initiële aanschaf, eventuele advieskosten en de plaatsingskosten. Ook krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Ook heb je te dealen met een toenemend stroomverbruik met als bijgevolg een maandelijkse hogere energierekening. Houd rekening met om en nabij de €90 tot €310 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het elektriciteitsverbruik van een airco is anders per systeem en koelvermogen. De systemen voor grote ruimtes gebruiken veel meer stroom in vergelijking met de kleine modellen. De nieuwste airco’s van kwaliteitsmerken als Hitachi zijn veel efficiënter (energielabel A+++) dan vroegere systemen. Een doorsnee koelsysteem rekent circa 1,35 KW stroom per uur.

Hoe zit het met service en onderhoud?
Kan ik thuis airco onderhoud uitvoeren? Hoe zit het met de reiniging en schoonmaak? Experts adviseren om 1 keer per 2 jaar inspectie te laten uitvoeren via een vakbekwaam koudetechniek / airco specialist Kollumerpomp. Deze vakman is er ook voor werkzaamheden als bijvullen, vacumeren en reparaties. Dan kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft een effectieve werking gegarandeerd. De expert checkt o.a. verdamper, compressor, condensor, koelvloeistof.

Plaats een reactie