Airco Installatie Zomergem

Wil jij het ook graag koeler hebben in huis in je woning? Een juist geïnstalleerde airco kopen in Zomergem kan enorm helpen voor een comfortabel binnenklimaat in jouw woning, winkel of kantoor. Op deze website verstrekken wij uitgebreide tips en info over de verschillende soorten modellen in België en een uitgebreid keuzeadvies. Daarnaast vind je adressen van geschikte monteurs en experts en de uiteindelijke kosten van airconditioning.

 • Met een airco wordt bedoeld: een klimaatoplossing dat warmte uit een ruimte onttrekt, en koude lucht de ruimte weer in blaast.
 • Eigenlijk zijn er 2 type systemen: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn voordelig maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airconditioners (ook wel split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnengedeelte. Ze verbruiken minder stroom en zijn fluisterstil.
 • Een vast apparaat in een ruimte installeren kan je al laten doen vanaf €1.250,00.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van lokale airco-specialisten

Airco laten plaatsen in Zomergem

Het Belgische klimaat wordt anders. De zomers worden steeds warmer en meerdere hittegolven kunnen elkaar opvolgen. Een groot aantal huizenbezitters overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zomergem. Het thuiswerken, slapen en recreëren met airconditioning brengt je veel comfort. Veel meer dan bijvoorbeeld een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Zomergem voor thuis door een ervaren installatiebedrijf? Via onze website bekijk je snel en simpel deskundige montagebedrijven. Wij adviseren om te beginnen met onze handige checklist.

Offerte aanvragen? Bekijk eerst deze checklist

 • Hoe groot is de ruimte die je wilt verkoelen? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Zie ook mobiele of vaste airco?
 • Waar en op welke manier wil je het installeren? Bekijk de verschillende mogelijkheden.
 • Wat mag het maximale geluidsniveau zijn?
 • Wat mag het systeem maximaal kosten?
airco-zomergem-9930

Overzicht met installatiebedrijven en monteurs
Klimatisatiesysteem laten installeren? Kies voor een deskundig installatiebedrijf in Zomergem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele montagepartners mogen in alle ruimtes een effectief klimaatsysteem integreren. Voorts staan ze open voor het benodigde onderhoud. In het bijgaande overzicht vind jij showrooms en airco monteurs in Zomergem (gemeente Lievegem, provincie Oost Vlaanderen). Vergelijk ook koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Vinderhoute, Lovendegem, Ursel, Knesselare, Vurste.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Je huis verkoelen?

Check de voordeligste vakmannen uit de regio

Welke airco past bij mij?

Airconditioning zorgt voor een comfortabel binnenklimaat in huis, of op je werk. Je kunt kiezen uit diverse modellen die geschikt kunnen zijn. Hierna bespreken we de verschillen tussen vaste en mobiele airco systemen met een korte opsomming van voordelen. Op onze website lees je ook meer over: Airco’s vergelijken.

Mobiele airco, vanaf €550,00
Een verplaatsbare airconditioner is een uitkomst voor de verkoeling van kleine ruimtes, doorgaans voor tijdelijk gebruik. Je kiest hiervoor omdat het meteen z’n werk doet. Er hoeft geen installateur te komen. Evenzeer is het een relatief goedkope oplossing. Veel genoemde nadelen van monoblock: het geluid dat het systeem produceert en de toenemende energierekening. Tevens moet je een raam open laten waar de afvoerslang uit kan hangen. Op die manier trek je ook weer warmte naar binnen.

 • Het is direct plug & play, gemakkelijk zelf te installeren.
 • Mobiele airco Zomergem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Verkoelt en verlaagt luchtvochtigheid.
 • Het monoblock-type gaat het vaakst over de toonbank: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler / luchtkoeler is een soort ventilator waarbij lucht langs water met een koelelement wordt geblazen.

Vaste airco, vanaf €1.325,00
Deze variant kent 2 componenten: een binnen- en buitenunit. De buitenste unit kan aan een buitengevel of op een plat dak worden geplaatst. De unit binnenshuis hang je bijvoorbeeld aan de wand of het plafond. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hele goede koelefficiëntie, in huis heb je geen last van lawaai (het is namelijk het buitendeel dat het meeste lawaai produceert)en goed voor het milieu (weinig stroom nodig). Dit apparaat verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt. Single split wordt vaak gebruikt bij een verdieping (slaapkamers, zolder etc). Multi split is geschikt voor het koelen van verschillende ruimtes. Dergelijke installaties worden altijd geplaatst door een gecertificeerd specialist

 • Split airco Zomergem: Geplaatst op een vaste plek.
 • Koelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen met 1 systeem.
 • Laag energieverbruik en een hoge koelcapaciteit.
 • Geluidsarm meerdere ruimtes koelen.

Diverse soorten vaste airco systemen

Ben je van plan om de airco langer dan 2 weken achter elkaar te gebruiken? Dan kom je uit op een vast model, dit wordt ook wel een split airco genoemd. Er zijn meerdere split systemen om uit te kiezen. Er zijn namelijk meerdere vormen van binnenunits. De keuzes bespreken we hieronder. Bekijk ook meer over: Hoe werkt airco?.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor Belgische woningen. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (voorkom dat het te dicht bij een kachel of andere warmtebron hangt). Overal te installeren, past in praktische elke plek, relatief goedkoop en de lucht wordt op een efficiënte manier in de ruimte verspreid. Werkt zeer efficiënt in slaapvertrekken en zolderkamers maar ook geschikt voor kantoren en andere werkruimtes. Wordt al geplaatst v.a. €1275. Een goedkoop airco systeem in Zomergem.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag aan de muur. Het lijkt een beetje op een verwarming. Een uitkomst voor slaap- en woonkamers of kleinere werkruimtes. De koude lucht wordt naar boven uitgezet met als gevolg een fijne gekoelde luchtstroom. Naast koelen kan het ook verwarmen. Aanschaf + montage vanaf €1200.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor grote bedrijfsruimtes en de retail (winkels). Bijna niet zichtbaar, tochtloos, stil neemt geen functionele ruimte in en kan grote ruimte voorzien van perfecte luchtverspreiding. Er zijn 3 type plafondairco’s: onderbouw (de unit wordt zichtbaar aan het plafond bevestigd), cassette (grotendeels in een verlaagd plafond geplaatst) en satelliet airco / kanaal airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Verkrijgbaar vanaf €1500.

VRF airco’s
Biedt uitkomst voor grote gebouwen met meer dan 5 ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen verschillende ruimtes worden gekoeld/verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden ingesteld. Geschikt voor onder andere ziekenhuizen en restaurants.

Goedkoopste airco juni 2023 met plaatsen

De tarieven van een airco inclusief montage in Zomergem lopen zeer uiteen. De kosten zijn weer anders per airconditioning product en per installateur (ook verhuur). In aanvulling daarop is de capaciteit / koelvermogen prijsbepalend. In het geval dat een hele woning gekoeld moet worden liggen de kosten een stuk hoger dan wanneer jij een luchtkoeler nodig hebt in een kleine kamer. In de tabel bieden wij een actuele prijsschatting van 5 vaak gekozen systemen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zomergem. De getoonde kosten zijn excl. onderhoud, schoonmaakkosten en stroomverbruik. Voor tijdelijk gebruik kan je ook een systeem huren.

KoelmethodeToelichtingOnkosten
Split-aircoDe oplossing voor structurele verkoeling in huis.€1220 – €2020
Vaste (Multi) Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2135 – €2905
MonoblockEen wandairco waarbij geen buitenunit nodig is. €1130 – €2220
Mobiele aircoEen verrijdbaar model met een afvoerslang. €440 – €870
AircoolerEen tussenvorm tussen airco en ventilator.€150 – €655
Lijst met de geschatte prijzen van aannemers airconditioning in Zomergem.

Top-10 merken juni 2023

 1. Carrier: Past perfect in elk interieur.
 2. De’Longhi: Compacte en slanke mobiele airco systemen.
 3. Hitachi: Yutempo warmtesysteem.
 4. LG: Liefst 10 jaar garantie op de compressor.
 5. Midea: Mission-PRO-R32 Single Split.
 6. Mitsubishi: I-feel regeling onthoudt de ingestelde temperatuur.
 7. Daikin: Passend in elk interieur.
 8. Panasonic: Panasonic Comfort Cloud: beheer alles via de App.
 9. Samsung: Dankzij handige App is uw airco overal te bedienen.
 10. Toshiba: Gebruiksvriendelijke bediening en fluisterstil.

Je huis koelen: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat is een airco?
De meeste systemen in Vlaanderen kennen 2 componenten: een buiten- en een binnendeel. Een binnenunit onttrekt warme lucht uit het huis en transporteert deze naar de buitenunit die de lucht afvoert. Hiervoor wordt o.a. koelvloeistof / koudemiddel (R410A of R32) gebruikt. Deze afgekoelde lucht wordt terug geblazen in de ruimte. Dit koelsysteem kun je aan en uitzetten via een mobiele app via WiFi.

Waarom een airco laten plaatsen?
Gekoelde lucht kan een warme woning aangenaam maken. Hiervoor schaf jij een klimaatbeheersingssysteem aan. Zit jij dus altijd in een heet appartement in de zomerse maanden en zou je dit willen koelen? Laat dan snel een airco monteren door een goede installateur in Zomergem. Werken, leven en slapen is zo een stuk prettiger. Eveneens zorgt het voor warmte in de winter en zorgt het voor schone lucht in huis.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, een airco met verwarmingsfunctie is op dit moment niet uniek meer. De meeste split airconditioners werken ook andersom en kunnen warme lucht de ruimte inblazen. Je kunt dit zien als een stukje elektrische bijverwarming. We spreken ook wel over een lucht-lucht warmtepomp. We spreken dan van all-electric systemen die zo met slechts beperkt stroomgebruik elke gewenste ruimte kunnen koelen en/of verwarmen.

Hoe hoog is de aanschafprijs van een airco?
De all-in prijs kan men berekenen met velerlei factoren. Ten eerste het advies, de airco en de tarieven voor de plaatsing. Daarnaast het jaarlijkse onderhoud. Tevens zul je te maken krijgen met een toenemend stroomverbruik wat zorgt voor een duurder energiecontract. Gemiddeld betaal je een €90 tot €290 per 12 maanden.

Klopt het dat klimaatsystemen veel stroom verbruiken?
Het elektriciteitsverbruik van een airco varieert per systeem en de koelcapaciteit die nodig is voor de ruimte. De systemen voor een hele woning vragen meer stroom als je het afzet tegen de kleine modellen. De doorontwikkelde airco’s van marktleiders als Samsung zijn een stuk zuiniger (energielabel A+++) dan klassieke systemen. Een standaard koelsysteem benodigd bij benadering 1,40 KW elektriciteit per 60 minuten.

Hoe werkt het met onderhoud en service?
Mag ik in de woning onderhoud aan de airco uitvoeren? En mag ik het zelf schoonmaken en reinigen? Ons advies is om 1 keer per 2 jaar een servicebeurt uit te laten voeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Zomergem. Deze specialist kan ook reparaties uitvoeren en het systeem bijvullen / vacumeren. Zo kun je soms aanspraak maken op verlengde garantie en een goede werking. De expert kijkt naar onderdelen als expansieventiel, koelvloeistof, compressor, verdamper.

Plaats een reactie