Airco Installatie Zuilichem

Zoek je verkoeling en comfort in je woning? Een airco kopen in Zuilichem draagt bij aan een aangename temperatuur in een woning of kantoorpand. Op dit portaal faciliteren we uitgebreide informatie over de beste systemen en bieden wij een handige keuzegids. Mede bekijk je adressen van geschikte montagebedrijven en de geschatte prijzen van airconditioning.

 • De definitie van een airco is: een product dat kan verwarmen, verkoelen en ventileren.
 • In de basis heb je 2 mogelijkheden: vaste- of mobiele airconditioners.
 • Mobiele airco’s zijn gemakkelijk te verplaatsen maar werken niet erg efficiënt en verbruiken veel stroom.
 • Vaste airco’s (in de volksmond split-airco’s) bestaan uit twee units: Een buiten- en binnenunit. Ze beschikken over meer vermogen en zijn veel stiller.
 • Een vast model in een pand plaatsen kan je al laten doen vanaf €1.350,00.

Vind een erkende monteur

Vergelijk offertes van airco-specialisten uit de regio

Airco laten plaatsen in Zuilichem

Het klimaat is langzaam aan het veranderen. De warmte in de zomers neemt toe en zo’n hittegolf is de normaalste zaak van de wereld geworden. Steeds meer mensen overweegt dan ook om een airco te laten plaatsen in Zuilichem. Slapen, wonen en werken met airconditioning levert je veel gemak op. Een uitstekend alternatief voor een ventilator. Benieuwd naar de opties voor een airco installeren in Zuilichem voor thuis door een bekwaam installatiebedrijf? Via onze website zoek je snel de beste monteurs. Niet vergeten: Start met het doornemen van de onderstaande checklist.

Checklist voor het vinden van het juiste klimaatbeheersingssysteem

 • Wat zijn de afmetingen van de desbetreffende ruimte? Dit is bepalend voor het koelvermogen.
 • Welke model airconditioning past in je woning? Check ook welk type airco kies ik?
 • Waar moet het systeem komen te hangen? Achterhaald de type installaties.
 • Hoe stil moet het systeem zijn?
 • Wat wil je maximaal uitgeven?
airco-zuilichem-5305

Geschikte installatiebedrijven in de omgeving
Een airco laten installeren in een woning? Kies dan een gecertificeerd installatiebedrijf in Zuilichem (STEK-gecertificeerd en F-gassen). Deze professionele installatiepartners kunnen in elk gebouw of woning het juiste klimaatsysteem aanbrengen. Tevens kun je ze benaderen voor vacumeren, onderhoud en vullen. In het bijgesloten overzicht tref je showrooms en airco monteurs in Zuilichem (gemeente Zaltbommel, provincie Gelderland). Lees ook verder over koeltechniek bedrijven in de buurt zoals Liempde, Esch, Gemonde, Den Dungen, Helvoirt.

Er zijn geen aircobedrijven gevonden!
Als eerste jouw organisatie hier? Klik hier om jouw airco-bedrijf aan te melden

Koelere lucht in de woning?

Kom in contact met de populairste installatiebedrijven uit de regio

Welke airco past bij mij?

Koele luchtstromen krijg je door airconditioning toe te passen in een appartement / huis of werkomgeving. We kennen velerlei soorten units die mogelijk interessant zijn. In onderstaande tekst kan je aan de slag met een korte omschrijving van vaste en mobiele airco systemen inclusief de voordelen en nadelen. Op ons portaal vind je ook meer info over: Warmtepomp.

Mobiele airco, vanaf €475,00
Een verplaatsbare airconditioner is ideaal voor het verkoelen van een beperkte ruimte, of op zeer specifieke plekken. Het is populair omdat het bij binnenkomst direct werkt. Er is geen ingewikkeld installatiewerk. Tevens is dit het meest goedkope systeem. Veel genoemde nadelen van monoblock: de geluidsproductie en het toenemende energieverbruik. Tevens is het vaak zo dat er een raam open moet t.b.v. de afvoerslang (die lucht weg zuigt). Hierdoor komt er ook weer warmte naar binnen.

 • Ready to go systeem, direct een koelere ruimte.
 • Mobiele airco Zuilichem: Makkelijk en snel te verplaatsen.
 • Kan ook de lucht bevochtigen.
 • De meeste mensen kiezen voor een monoblock: de airco zonder buitenunit.
 • Een aircooler is een tussenvorm tussen airco en ventilator.

Vaste airco, vanaf €1.225,00
Het split systeem bestaat uit twee units: een buiten- en een binnendeel. De buitenste unit wordt opgehangen aan een gevel of neergezet op een plat dak. De unit binnenshuis plaats je bijvoorbeeld op de vloer of aan de wand. Dit model wordt het meest gekozen vanwege een hoog koelvermogen, een laag geluidsniveau (de compressor hangt namelijk buiten) en het verbruikt veel minder stroom. Het systeem kan verkoelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen. Single split wordt vaak toegepast op de slaapkamer, zolder, of studieruimte. Multi split wordt vaak gekozen voor het koelen van verschillende ruimtes. Let op: installatie gebeurt altijd door een gecertificeerde monteur

 • Split airco Zuilichem: Vaste unit op de muur of in het plafond.
 • Koelen, ontvochtigen, ventileren en verwarmen in één.
 • Duurzaam, energiezuinig en een hoog koelvermogen.
 • Met een laag geluidsniveau het hele huis koel houden.

Meerdere soorten vaste airco systemen

Zoek je een oplossing voor de lange termijn? Dan adviseren wij een vast model, vaak wordt dit ook split airco genoemd. Er zijn verschillende type split systemen. De binnenunits kunnen namelijk verschilend geplaatst worden. Dit aanbod kan je in het volgende stukje bekijken. Tip: je leest hier ook meer over: Airco kopen.

Wandairco
Veruit het meest populaire verkoelingssysteem voor particulier gebruik. Installeer de binnenunit aan de bovenkant van de wand (plaats het niet bij een warmtebron). Snel te plaatsen, past bijna in elke ruimte, aantrekkelijk geprijsd en heeft een goed koelvermogen (en luchtbehandeling). Vaak geadviseerd voor de zolder of slaapkamer maar het wordt ook vaak geplaatst in kantoorgebouwen of winkels. Verkrijgbaar vanaf €1050. Een goedkoop airco systeem in Zuilichem.

Vloerairco / console
Staand geplaatst op de vloer of laag op de muur. Het lijkt wel wat op een radiator. Een uitkomst voor de woonkamer, overloop en/of gang of kleinschalige werkunits. De gekoelde luchtstroom wordt naar boven gericht en initieert een merkbare koude luchtstroom. Het kan ook als verwarming dienen. Compleet geïnstalleerd vanaf €1375.

Plafond airco
Is uitermate geschikt voor fabrieken / kantoren en de retail (winkels). Het is amper zichtbaar, zeer stil, neemt geen functionele ruimte in en het systeem stuwt de luchtstroom in alle richtingen. Er zijn 3 type plafondairco’s: opbouw (als er geen verlaagd plafond is), cassette (in het plafond ingebouwd) en kanaalairco / satelliet airconditioning (toegepast bij hotelkamers of winkelruimtes). Compleet geïnstalleerd vanaf €1325.

VRF airco’s
Is relevant voor grotere bedrijfspanden of gebouwen met veel kleine ruimtes. Op basis van 1 grote buitenunit kunnen afzonderlijke ruimtes worden gekoeld en verwarmd. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld. Geschikt voor onder andere winkels en hotels.

Goedkoopste airco mei 2024 met installatie

De totaalkosten van een airco inclusief montage in Zuilichem zijn heel divers. De tarieven variëren per airconditioning methode en installatiebedrijf (ook verhuur). Tevens is het benodigde koelvermogen prijsbepalend. Als je een oplossing zoekt voor meerdere ruimtes is dat een stuk prijziger dan als je een aircooler nodig hebt in een kleine kamer. In deze tabel tref jij een prijsindicatie van 5 verschillende airco modellen inclusief montage bij een airco bedrijf in Zuilichem. De prijzen zijn zonder onderhoud, vacumeren / bijvullen en energiekosten. Heb je voor een korte periode iets nodig? Overweeg dan iets te huren.

TypeToelichtingOnkosten
Vaste airco (split)Eén binnenunit met een buitenunit die lucht aanzuigt.€1235 – €2050
Multi Split aircoEen systeem met 1 buitenunit en 2 – 5 binnendelen. €2165 – €2910
MonoblockMeestal een mobiele airco zonder een buitenunit. €1190 – €2275
Mobiele aircoEen eenvoudig te verplaatsen model met afvoer. €405 – €845
AircoolerCombineert een airco met ventilatiefunctie.€245 – €675
Tabel met de tarieven van airconditioning in Zuilichem.

Top-10 merken mei 2024

 1. Carrier: Stijlvolle systemen voor elke woning.
 2. De’Longhi: Mobiele airco’s, luchtontvochtigers en luchtreinigers.
 3. Hitachi: Yutaki lucht/water-warmtepompen.
 4. LG: Goldfin (Condenscoating): verlengt de levensduur.
 5. Midea: Groot installatienetwerk.
 6. Mitsubishi: Opvallend geruisloos, zowel de binnen- als buitenunit.
 7. Daikin: Voor kleine en grote projecten.
 8. Panasonic: Regel de temperatuur via spraakbesturing.
 9. Samsung: Eenvoudig op maat en te beheren.
 10. Toshiba: Een aangenaam klimaat en een schone lucht in huis.

Veelgestelde vragen over het koelen van je woning

Wat is een airco?
De meeste modellen hebben 2 bestanddelen: een buiten- en binnengedeelte. De binnenunit van de airco onttrekt de warme lucht uit een ruimte en geeft die buiten af aan de buitenlucht via de buitenunit. Dit werkt met een speciaal koudemiddel (R410A of R32). De afgekoelde lucht wordt vervolgens weer de ruimte in geblazen. Het systeem is aan te zetten via een afstandsbediening.

Is een airco noodzakelijk?
Een koele luchtstroom realiseert een prettiger klimaat in een warme woning. Een goede reden dus om een klimaatbeheersingssysteem te kopen. Heb jij te maken met een erg heet huis in de zomermaanden en wil je lagere temperaturen bereiken? Laat in die situatie zo’n airco plaatsen door een erkende installateur in Zuilichem. Slapen, wonen en werken is zo een stuk prettiger. Ook zorgt het voor warmte in de winter en filtert het de lucht.

Kan ik een airco gebruiken om te verwarmen?
Ja dit kan, zo’n airco met verwarmingsfunctie is vandaag de dag wat we steeds meer zien. De meeste split airconditioners kunnen warme ook aan de binnenruimte afgeven. Handig voor de wintermaanden (elektrische bijverwarming). Je kunt ook een warmtepomp kiezen. Dit zijn handige installaties die elke dag van het jaar op een efficiënte manier een plek kunnen koelen of verwarmen.

Wat zijn de kosten van een airco-systeem?
De aanschafkosten wordt bepaald door diverse bouwstenen. Je begint met een stukje advies, aanschafkosten en de tarieven voor de montage. Ook belangrijk: een onderhoudscontract. Verder krijg je te maken met een stijgend energieverbruik met als resultaat een flink hogere stroomkosten. Denk dan aan ongeveer €85 tot €255 per kalenderjaar.

Hoeveel stroom verbruikt een klimaatsysteem?
Het stroomverbruik van een airco varieert per type systeem en koelvermogen. De modellen voor grote ruimtes zijn veel meer stroomvreters als je het afzet tegen eenvoudige wand modellen. De beste airco’s van de bekende merken als LG werken veel effeciënter (energielabel A+++) dan klassieke modellen. Een doorsnee koelsysteem verbruikt om en nabij de 1,35 KW stroom per 60 minuten.

Hoe moet ik de installatie onderhouden?
Mag ik thuis onderhoud aan de airco uitvoeren? Hoe vaak moet je het apparaat reinigen? Onze tip: kies ervoor om een jaarlijkse inspectie te laten uitvoeren bij een deskundig koudetechniek / airco specialist Zuilichem. De installateur kan ook bijvullen, vacumeren en reparaties uitvoeren. Zo kom je soms in aanmerking voor verlengde garantie en blijft het systeem zuinig werken. Een gecertificeerd bedrijf inspecteert o.a. verdamper, koelvloeistof, compressor, expansieventiel.

Plaats een reactie